Här en liten film som visar hur vi hade det.

Vad kan väl en oktobervecka i Parga, Grekland, vara? Jo den kan vara alldeles underbar! Fylld av yoga och simning, härlig natur, sol och värme, ny energi, träningsvärk, glada minnen och nya vänner. Så var det i alla fall när Team Snabbare för andra året i rad checkade in på Salvator Hotels & Spa med drygt 25 deltagare, 1-8 oktober 2018.

Som deltagare fick man välja om man ville vara med på yogaresan eller simresan, eller både och. Man kunde välja varje dag vad man kände för när det låg parallella aktiviteter, t ex yogaworkshop och äventyrssimning i havet. 

Vad tyckte då deltagarna efteråt? Jo, de gav resan som helhet medelbetyget 4,86 av 5 möjliga. Med toppar för Stämningen/trivseln och Ledarna, som båda fick 5,0 i betyg. Och det är faktiskt så det brukar vara när Team Snabbare ordnar träningsresor, att man inte bara tränar och utvecklas - utan man trivs. Mycket tack vare ledarna. Här några kommentarer från deltagarna:

"Proffsig träning i underbar miljö, en boost för kropp och själ!" tyckte Susanne Klyft, som liksom många andra var med för andra året i rad.

"Jättebra upplägg med mycket flexibilitet vad gäller både simningen och yogan som gör att man kan delta oavsett nivå. Alla instruktörer gav bra återkoppling på teknik." säger Ylva Bonde.

"Denna träningsresa (yoga) var den första för mig, det blev en fin upplevelse med trevliga reskamrater, underbar yoga med fantastisk lärare, toppen bra boende, väldigt bra mat och service i en underbar miljö. Jag kan och vill verkligen rekommendera denna resan." hälsar Marie Boderos.

"En skön vecka med härlig kombination av yoga, simning, löpning/vandring i vackra miljöer och med engagerade och duktiga instruktörer." menar Marina Lindgren.

Vad sägs om simning i öppet vatten och sedan traillöpning på det, båda med coach, trivsel och utveckling kombinerat? Alla fem lördagarna i september kör vi denna kombination. Eventuellt fortsätter vi även i oktober, om vattentemperaturen så tillåter.

Du kan vara med oavsett hur snabbt du simmar respektive springer, bara du kan hålla på så länge som passen varar. Tekniktips och individuell återkoppling blandas med nyttiga och roliga övningar som får upp både värme och fart. Vill man så kan man avsluta med bastu och fika.

Ledare är omväxlande Tomas Granberg (till vänster), löpcoach, simcoach, swimrunner och PT med inriktning på löpspecifik styrka och rörlighet, och Team Snabbares simcoach, triathloncoach och swimrunner Ulf Hausmann (till höger). Ibland kanske rentav båda är med samtidigt.

Välkommen till en bra start på höstens lördagar, i ett av Stockholms populäraste rekreationsområden, Hellasgården.

Datum & tid: Alla lördagar i september: 1, 8, 15, 22 och 29 september. Tider:

 • Kl 09.00-09.45 - simning
 • Kl 10.00-11.00 - löpning

Läs mer & boka

Alternativ: Om du inte vill vara med på båda aktiviteterna kombinerat, så kan du istället boka dem separat:

På tisdagar har du chansen att få ett kvalitetspass med fokus fart antingen i löpning (kl 19.30-20.30) eller i simning (kl 21.00-22.00). Båda med samling vid Farstabadet.

Eller varför inte kombinera dem till en riktig FartTisdag?!

Start 28 augusti!

Många av aktiviteterna under Tri Mallorca ligger parallellt, så det blir lagom många som kör t ex swimrun eller som här äventyrssimning.

I vår blir det 10-årsjubileum för vuxendagiset med extra allt, alltså TriMallorca, Sveriges mest uppskattade träningsresa för triathleter och andra som gillar att bli trötta, bruna och lyckliga i gott sällskap och vacker miljö. Häng med du också!

Du kan välja mellan 7, 11 och 14 dagar i träningsparadiset. Direktflyg från Stockholm, Göteborg, Malmö, Köpenhamn, Jönköping, Sundsvall, Skellefteå och Umeå. Boka-tidigt-rabatt och träningsglädje får man på köpet. Men de mest populära alternativen brukar försvinna snabbt. 

I våras bjöds deltagarna på dessa 139 uppskattade coachledda pass/kurser/workshops från TräningsBuffén Deluxe:

 • 14 Simpass i havet, varav flera äventyrssimningar
 • 14 Simpass i pool
 • 39 Cykelrundor med guide
 • 23 Löppass, med teknikfeedback - några i terräng
 • 2 SwimRun-träningstävlingar
 • 30 Yogaklasser
 • 5 pass Funktionell träning
 • 1 Boot camp
 • 2 Bergsvandringar
 • 6 Föreläsningar/ Clinics / Workshops, om t ex simteknik, den funktionella kroppen, samt Kost för folk som tränar
 • 2 Cykelmekarkurser

Länkar:

Tri Mallorca på under 5 minuter

2018 var det nionde året i rad för Team Snabbares populära träningsresa Tri Mallorca. Deltagarna bjöds på dessa 139 uppskattade coachledda pass/kurser/workshops från TräningsBuffén Deluxe:

 • 14 Simpass i havet, varav flera äventyrssimningar
 • 14 Simpass i pool
 • 39 Cykelrundor med guide
 • 23 Löppass, med teknikfeedback - några i terräng
 • 2 SwimRun-träningstävlingar
 • 30 Yogaklasser
 • 5 pass Funktionell träning
 • 1 Boot camp
 • 2 Bergsvandringar
 • 6 Föreläsningar/ Clinics / Workshops, om t ex simteknik, den funktionella kroppen, samt Kost för folk som tränar
 • 2 Cykelmekarkurser

 

Lite mer från bland annat Stora Bergsturen Cykel, höjdpunkten för många på resan.

Som deltagare kan kan man också välja till festmiddagar och olika utflykter med buss som inte är fria utan kostar pengar. T ex till Sa Calobra, den mest legendariska av Mallorcas serpentinvägar - härlig att cykla både utför och uppför. Eller Stora Bergsturen Cykel, då vi tar bussen till södra änden av bergskedjan Tramuntana och cyklar hela vägen tillbaks till Alcudia i norr. Eller den nu legendariska tvådagars bergslöpningen med övernattning.

 

Som vanligt gick tävlingen Ironman 70.3 Mallorca även under årets Tri Mallorca. Vi bodde ett stenkast från växlingsområdet. Och hade både många deltagare och en stark hejaklack på plats.

Här kan du läsa mer om Team Snabbares träningsresa Tri Mallorca. Bokningen för Tri Mallorca 2019 (då det blir 10-årsjubileum!) startar preliminärt i augusti.

Dessförinnan kan du åka med Team Snabbare till Parga i Grekland (oktober) och Maldiverna (februari, boende på båt). Båda har simning och/eller yoga som tema.

Tack alla som var med i lördags (18/11), då vi hade en 12-timmars träningsdag, kallad Triathlondag med simfokus. 7 april 2018 får du chansen igen att vara med.

Boka här.

Team Snabbares senaste nyhetsbrev, 26/10

"Lyckades iaf springa sista halvan av maran snabbare än första"

Thomas Emilsson, en av de som tävlade i ironman-vm-finalen i Kona för en dryg vecka sedan, delar här med sig av sin berättelse, tävlandes i M35-39 i tävlingen som "verkligen är brutal från start till mål". Över 40 svenskar deltog i år, med Patrik Nilssons lysande insats i herrarnas profssklass som inspiration för övriga.
Läs mer

Hovrätten gav cyklisterna rätt

Fallet med en bilist som tvärbromsade framför en klunga cyklister har nu avgjorts i högre instans (Svea hovrätt), som ändrar tingsrättens friande dom och istället dömer bilisten för både vårdslöshet i trafik och vållande till kroppsskada. Däremot avslogs skadeståndsyrkandet, som gällde värdet på skadad cykel. Åtminstone en halv seger för cyklisten mao.
Läs mer

Bokningen till Tri Mallorca öppen!

Denna populära resa är för alla som vill bli trötta, bruna och lyckliga genom simning, cykling, löpning, yoga och vandring i valfri mix, och i gott sällskap i vacker miljö. Bokningen har precis öppnat för våren 2018. 
Du kan välja en eller två veckor under tiden 28/4-15/5. Vi flyger direkt från Stockholm, Göteborg, Malmö, Köpenhamn, Kalmar, Jönköping, Norrköping, Karlstad, Sundsvall, Skellefteå, Umeå och Luleå.

Läs mer & boka

Helgtips för den aktive!

Inget att göra i helgen? Här är några aktiva tips till dig från oss. 1 simträning deluxe, 1 MTB-kurs, 2 löpaktiviteter, 3 yogapass och så firar vi in vinterdagjämningen med Winter is coming. En uppfriskande swimrun (eller bara härlig trailrun) vid Hellasgården, som vi avslutar med bastu och lunch ihop. Ha en härlig helg och ta hand om dig själv!

Läs mer

Triathlondag med simfokus 18/11

Boka in 18/11 2017. Du ska vara i Högdalen då, kl 07.15-19.15. För då är det triathlondag med simfokus. Och det vill du inte missa. Du får massor av tekniktips, blir filmad och kör roliga och givande simpass. Dessutom två föreläsningar och backintervaller med löpteknikfokus på Högdalstoppen. 
Läs mer

Team Snabbare IF

Nu kan man bli medlem i Team Snabbare IF för 300 kr per år. Då ingår 200 kr att boka kurser/pass/träningstillfällen för (avdragsgillt som friskvård). Du kan även tävla för klubben om du vill. Medlemskap i annan klubb är inget hinder. Här några vanliga frågor och deras svar:
Måste jag prestera på viss nivå för att få vara med? Nej
Måste jag tävla för att få vara med? Nej
Måste jag gilla att träna och vilja ha kul med andra för att få vara med? Ja, där är vi stenhårda. :-)
Varmt välkommen till Team Snabbare IF!

Mer info

Veckans citat löpning

"Jag har nu sprungit ett tag i den nya tekniken och det går så himla bra! Mina långa pass kör jag nu i en fart som är en minute snabbare per km än innan, utan att jag känner mig att jag anstränger mig för mycket för att hänga på. Det här med stegfrekvens 180 är pur magi.
Tack så mycket för alla tips, kan verkligen se skillnaden nu och det känns super roligt!"

Hälsningar,
Nurit

Fler citat av kursdeltagare löpning
Aktuella löptjänster

Dags att staka ut nya mål?!

Är det viktigt för dig att nå ett mål med din träning? Är målet så svårt att nå att en coach verkligen skulle öka chansen att lyckas? Om svaret är ja, så återstår bara frågorna: Har du råd och är det värt det? Är svaret Ja även där, så är kanske Team Snabbares Coachingtjänst något för dig.
Läs här ett axplock av vad några av våra adepter har åstadkommit denna säsong eller planerar framöver.
Läs mer

Lär dig MTB i höst!

Aktuellt på cykelfronten:

 • Sön 29 Okt 2017 13:00  MTB Kurs Steg 1 - Hellas
 • Lör 11 Nov 2017 13:00 Rundtrampsanalys, tröskeltest och träningsprogram - Sjöstan
 • Sön 26 Nov kl 13:00  MTB Kurs Steg 2 - Hellas

Mer om Team Snabbares cykelverksamhet

Sim- & yogaäventyr på Maldiverna

Häng med på en fantastisk tränings- och upplevelseresa till Maldivernas kristallklara atoller 3-12 feb 2018! Under en magisk vecka bor du på en båt (Liveaboard) i ett tropiskt träningsparadis tillsammans med Team Snabbare och Sjöstadens Yogas populära och erfarna tränare och trivselskapare Pål Török (simning och yoga), Ulf Hausmann (simning) och Marika Török (yoga).
Du kommer hem med ett lugnt och lyckligt sinne samt med bättre kroppskännedom, kroppskontroll och simteknik. Allt inhämtat i fantastisk miljö såväl ovan som under ytan!
Mer info

Skaffa flytet - höstsimning Deluxe 

Flera gånger i veckan hela hösten, vintern och våren kan du Simma Deluxe i Högdalsbadet i Stockholm, med professionell tränare på kanten samt de gladaste simmarkompisarna som tänkas kan. Vi simmar dessa tider: 
Tis 19:30-20:30
Ons 06:45-07:45
Lör 07:15-09:00 (med möjligt tillägg för Yoga 09.20-10.35)
Du kan boka ett eller flera pass (klippkort) en eller flera av dessa tider. Eller skaffa abonnemang där allt ingår närmaste halvåret eller året.
Därtill finns simaktiviteter som Teknikcoaching, Simteknik i liten grupp, Intensivkurs simteknik inkl filmad simanalys.
Eller varför inte boka en Sim-PT Duo? Ta med en kompis eller din swimrunpartner och få en teknikgenomgång - vid köp av minst tre timmar ingår en kortare filmad analys.
Mer om simning

Veckans citat simning

"Hej Ulf - och stort tack! Du har varit en lysande lärare och jag kommer garanterat att fortsätta simma. Med tanke på att jag ALDRIG hade crawlat innan jag började kursen är jag mer än nöjd med resultatet."
Gunnar Jägberg, som gick Crawlkurs för nybörjare.

"Det har varit superkul och lärorikt. Jag kommer definitivt att rekommendera denna kurs till vänner och bekanta."
Theodor Holmer

Fler citat av kursdeltagare simning
Boka simning

Parga - så var det

2017 var första hösten Team Snabbare var med och anordnade en resa till Parga, Grekland, för yoga och simning. Men inte sista. Resan kan inte beskrivas som något annat än succé när man lyssnar på deltagarna efteråt. Alla rekommenderar resan och ger högsta betyg till det mesta - inte minst helheten, stämningen, boendet och ledarna. Nästa år blir det repris, 1-8/10 2018.
Läs mer om årets resa
Boka Parga 2018

Gymdags? Billigaste Actickortet här!

Årskort på gym (alltid med gruppträning och ibland även med bad) hittar du hos Actic. Välj mellan två riktigt prisvärda alternativ genom Team Snabbare: Stockholmskortet (19 Actic-anläggningar runt om i Stockholm) för 295 kr/mån, eller Maxkoret (100 anläggningar över hela Sverige) för 350 kr/mån.

Läs mer

 

Nationen är nu mitt uppe i den årliga kollektiva panikångest som kallas julhandel. Om du råkar sammanleva med en löpintresserad person - eller om du själv är löpare och vill lämna några diskreta tips till dina nära och kära - kommer här en tio-i-topp-lista på saker att lägga under granen, från löpteknikexperten Per Håkansson, tillsammans med prognoser för hur mottagaren kommer att reagera.

1. Yllestrumpor: även om det är lite trist att få strumpor på julafton kommer löparen bli lycklig över det här paketet. Yllestrumpor håller fötterna torra, behöver inte tvättas, och kan användas både sommar och vinter. För egen del skulle jag aldrig ens överväga att tävla på långdistans i något annat: man kan välja att springa omkring med dyngsura, äckliga, bomullsstrumpor som ger en skavsår eller att glida fram i ett par icebreakers eller annat alternativ från t ex Löplabbet. Prognos: ljummet intressen innan du säger “De kommer inte att lukta fotsvett oavsett hur länge du använder dem”.

2. Metronom eller Spotifykonto: 80 % av alla problem när det gäller löpteknik kan förbättras om löparen håller rätt stegfrekvens. Detta minskar risken för överstegning och skapar en betydligt bättre löpekonomi. För den som vill köra hardcore finns det små metronomer att beställa från Amazon, men om man är mer virtuell och gillar att lyssna på musik är ett kombinationen av Spotify och appen “Runify” den perfekta presenten. Runify gör att man kan ställa in t ex 180BPM på varenda låt och springa i optimal stegfrekvens till sina favoritlåtar. En rekommendation är att man inte lägger in för mycket ballader på spellistan. Prognos: julmusiken kommer att låta annorlunda i år.


3. Icebugs eller broddar: vädret skiftar snabbt under vintermånaderna och en rejäl sträckning i ljumske eller baksida lår är lätt hänt om oturen är framme. Icebug gör i mitt tycke ovanligt bra löparskor för glashala underlag och vill man inte lägga fullt så mycket rekommenderas ett par isbroddar som spänns utanpå de vanliga löpskorna. Prognos: parkettgolvet behövde ju ändå slipas om...

4. Redcord: det här är som att få största legokitet i julklapp - det finns inga begränsningar för hur man kan träna både över- och underkropp med dessa röda snören. Utrustningen fästs i en dörröppning eller taket och gör att man tvingas använda coremuskulaturen för att stabilisera kroppen när man gör allt från benböj till armhävningar. Redcord säljs på välsorterade sportbutiker, t ex XXL. Prognos: du kommer att hitta mottagaren intrasslad i röda snören innan kvällen är slut.

5. Pannlampa: om man inte just tecknat en hög livförsäkring på mottagaren är det här en perfekt present. Alltför många väljer att springa som Ray Charles under de mörka vinterkvällarna vilket lätt leder till att man ägnar mer tid åt att orientera än åt själva löpningen. En bra pannlampa behöver inte kosta många hundralappar och gör både att man syns och att man har betydligt bättre koll på vägen framför fötterna. Om man verkligen vill ta i finns LEDX Cobra som har tillräckligt med lumen för att man skall kunna blända långtradare om man är på det humöret. Prognos: en blick in i lampan och du kommer inte att se dina när och kära på en timme.

6. Vätskeväst: De flesta löpare vet att det finns få saker som är så ofattbart irriterande som att försöka springa med ett vätskebälte som hela tiden långsamt snurrar runt höfterna. Salomons Wings spänns fast på överkroppen vilket gör att man inte behöver genomlida de skavsår som drabbar den som spänner ryggan både kring höfterna och axlarna. Prognos: bästa plagget under julgranen.

7. Löpteknik coach: ja, jag vet att det är att tala i egen sak, men en investering i några timmars löpteknikträning gör att man både springer snabbare och med mindre skadeproblem. Få av oss har naturligt ett effektivt löpsteg men alla kan genom några enkla tips bli oerhört mycket bättre. Och dessutom är det rätt kul. Prognos: du kommer att bli galen av alla tips från den nyfrälste löptekniknörden när hen kommer tillbaka från kursen.

8. Reflexväst: liksom pannlampan är detta en billig livförsäkring som dessutom ser rätt hard core ut när man kommer älgande löpspåret - "Här kommer en som har varit med förr!” Prognos: det kommer att ta mindre än tio minuter innan mottagaren vill släcka ljuset och testa.

9. Airtrim luftväxlare: här ligger vi på gränsen mellan att se seriös ut och att se ut som en fullständig galning. För de som lider av ansträngningsastma (typ hela norska skidlandslaget) är dock valet rätt enkelt: kalla vinterdagar kan en luftväxlare effektivt minska risken för att man drar i sig för mycket kalluft vilket gör att syreupptagningsförmågan hämmas. Prognos: slutpratat från mottagaren för den här kvällen.

10. Sist men inte minst: Stryd. Det här måste betraktas som julens absoluta killer app - en wattmätare som gör att löparen kan optimera sin träning utifrån verklig kraftproduktion och inte förlita sig på inexakta mått som puls eller hastighet. Löpwatt är det nya svart och kommer att vara 2017:s absoluta hype inom löparkretsar (ett längre test kommer att publiceras i mitt nästa blogginlägg). Prognos: du kommer inte att kunna kommunicera resten av kvällen med mottagaren eftersom hen kommer att vara fullt upptagen med att installera iPhone/Androidappen och synka med fotpodden.

God Jul!

Nedan hittar du kanonerbjudanden på simning, cykel, löpning, triathlon, coaching, yoga, gymkort, tävlingar/lopp, kläder och träningsresor! Imorgon är normalpriserna tillbaks, så happy Black Friday på dig!

Det svartnar för ögonen för en del när utländska vanor kommer in i det svenska folkhemmet. Speciellt om vanorna drivs av kommersiella krafter och/eller har engelska namn, som i fallet Black Friday, där syftet är att få fler att handla under en speciell dag (25/11). Och då till extra bra priser.

Vi vill så klart dra vårt strå till stacken. Därför erbjuder vi just idag, och bara idag, sjukt bra deals på sånt som gör dig piggare, gladare, starkare och snabbare. Alltså rabatt på den medicin som kallas träning och på den glädje som ligger i att få professionell hjälp med att utvecklas inom det man brinner för.

Ange koden BlackFriday2016 i kassan idag för att få dessa rabatter:

 • 15% på alla tävlingar under Sjöstadsspelen, 26-27 aug 2017:

Löpning

SwimRun

Triathlon

 • 1 000 kr rabatt på alla aktuella resor:

Alla Black Friday-erbjudanden 

På alla erbjudanden som du hittar här har rabatten redan dragits av. Priset gäller bara idag 25/11 2016. Där krävs ingen kod (förutom på kläderna).

Det gäller dessa tjänster:

Simning

Cykel

Löpning

Triathlon

Coaching

Yoga

Gymkort

 • Årskort på Actic - Stockholm eller Max (100 anläggningar), galet förmånligt
  • Stockholms-kortet för 225 kr istället för 475 kr/mån
  • Max-kortet för 295 kr istället för 545 kr/mån

Happy Black Friday!

Nu behöver Marcus inte längre sitta ner på något ner för att få på sig skorna. Att känna sig stark och smidig i vardagen, att utstråla harmoni och balans istället för frustration och stress är den egentliga vinsten. Att orka springa, simma eller cykla längre och fortare är bara en bieffekt.

Marcus Hubrecht har haft problem med ryggen och benen de senaste fem åren, efter ett diskbråck. Han har tränat en hel del och kört triathlon på olika distanser, även långt, men hela tiden känt sig stel och obalanserad.

Efter att ha gått på en rundtrampsanalys hos Team Snabbares Pål Török, blev obalansen och problemen extra tydliga. Tillsammans satte de in en handlingsplan. Marcus anlitade Pål, som också är yogalärare, som Yoga-PT ett antal gånger, för att komma till rätta med svagheter, orörligheter och obalanser - allt för att kunna prestera bättre på cyklingen, men även i simning och löpning. En så här grundläggande förändring hoppades dock båda skulle leda till mer än bara snabbare tider och längre distanser.

- Jag har gått från ett läge där jag hade svårt att få på mig strumporna på morgonen, på grund av stelhet och orörlighet, till att känna mig stark och smidig, säger Marcus, och fortsätter:

- Jag gör de yogaövningar som Pål ordinerat varje morgon i cirka 20 minuter, direkt innan frukost. Allt har blivit så mycket bättre nu. Ett exempel: Igår sprang jag 25 km på asfalt och idag känner jag mig fräsch - helt otroligt!

När nu ryggproblemen är under kontroll har övningarna gått över till att ha fokus på bland annat att förlänga höftböjarmusklerna och musklerna på framsida lår ännu mer. Detta för att kunna förbättra löpsteget, som nu begränsas av just korta höftböjare. Som i sin tur begränsas av korta muskler på framsida lår.Efter senaste mötets kontroll av tryckstyrka vid simning med rak arm och platt överkropp (11,9 kg, t v), respektive vid rotation och med lite böjd armbåge (18,5 kg, t h), kunde Marcus själv lätt konstatera att den framåtdrivande kraften i hans fall är drygt 50% större om han klarar att rotera kroppen som ett spett under simningen. Målet är att komma till det önskade drag-/tryckläget där han ligger roterad och kan använda lats och ryggmuskler mer för att få mer kraft i draget/trycket bakåt och därmed röra sig snabbare framåt i vattnet.

- Under simningen blir vinsten dubbel om du har kroppsmedvetenhet och bålstyrka nog att hålla kroppen i rätt position under draget, förklarar Pål Török.

- Inte nog med att man ökar den framåtdrivande kraften. Man minskar samtidigt den bromsande kraften, alltså vattenmotståndet. Det sker när man slutar kompensera bristande bålstyrka med att åla sig fram i vattnet och saxa med benen, och därmed bromsa farten.

- Jag gillar att jobba med tydliga pedagogiska verktyg, som till exempel vågen här, fortsätter Pål. När man så tydligt ser skillnaden är det lättare att förstå varför man bör göra olika övningar. Nu är Marcus motivation för att fortsätta olika bålstärkande övningar på topp. Mer gas och mindre broms helt enkelt - det låter väl som en vinnande kombination om man vill simma fortare, frågar Pål retoriskt.

Marcus avslutar:

- Som en bieffekt har jag dessutom blivit betydligt mer harmonisk av yogan. Och det är ju egentligen det viktigaste.

1 2 3 6 Nästa »