Du har kanske sett olika klipp om plasten i haven på facebook eller youtube, det ena otäckare än det andra? Det läskigaste är att det är verkligheten. 8 miljoner ton plast dumpas årligen!

Vi som gillar att simma i sjöar och hav kan göra skillnad, istället för att stillatigande se på när våra hav fullständigt äts upp av mänsklighetens slarv och likgiltighet - med oöverstigliga konsekvenser för allt levande. Det är så lätt att bara titta på och tänka "det där får någon annan ta ansvar för". Men även om ingen kan göra allt, så kan alla göra nåt.

Team Snabbare IF har därför startat en insamling för WWF och deras globala arbete för våra alarmerande nedsmutsade hav och ett försök till att bevara våra havsskatter. Så klicka på insamlingen, swisha över ditt bidrag och sprid gärna detta vidare! Vi har satt ett mål på att få in 50.000 kr innan första september i år. Det gäller Plasten eller livet nu.

Vi kommer också att organisera olika praktiska aktioner i sommar där vi simmar och samlar in plast och skräp.

Här ett par alltför aktuella filmer, inte så aptitretande, men matnyttiga:

Team Snabbare lanserar en rad spännande träningsnyheter i höst. Eller vad sägs om att du nu kan köpa/boka:

 • Årskort, halvårskort eller klippkort på populära Simträning Deluxe
 • Coaching på tre nya smarta och prisvärda nivåer:
  • Bas - månadsavstämningar med coach och månadsuppdaterat träningsprogram rakt i mobilen, anpassat efter testresultat och hur du svarar på träningen
  • Plus - mer intensiv coaching och hela tiden uppdaterat och detaljanpassat träningsprogram
  • Säsong - det bästa av de båda ovan, där du och din coach bestämmer vilka månader som ska vara Bas och vilka som ska vara Plus 
 • Klippkort på Teknik - 5 valfria tekniktrimningar i simning, cykel och löpning när som helst under två års tid (kortets giltighetstid). Vill du köra en teknikboost under hösten så kan du boka in dig på t ex:
 • Klippkort Yoga ger dig 10 valfria yogaklasser till rabatterat pris.  
  • 75 - 75 minuter. 10 gånger: 1 195 kr.
  • 90 - 90 minuter. 10 gånger: 1 445 kr.
  • Ute - Utomhus, oftast 75 minuter. 10 gånger: 945 kr

  • Årskort på Actics alla Stockholmsanläggningar för under halva priset, eller kanonpris på Actics Maxkort som ger dig fri tillgång på 100 anläggningar över hela Sverige. Kan köpas i samband med abonnemang

  Här är dagens goda hälsotips, från Yoga Marika Török:

  • Blanda färskriven gurkmeja och ingefära med pressad citron, lite honung och kokosfett i en glasburk.
  • Ta en sked eller två varje dag. Gott och nyttigt.

  Proportioner (men prova dig fram efter egen smak):

  • 1 dl ekologisk kallpressad kokoksolja
  • 2 st 5 cm långa bitar färsk ingefära (eller nästan hela stora biten på bilden), rivs
  • ca 1 dm gurkmeja (de tre bitarna på bilden), rivs
  • 1 pressad citron (liten), eller en halv stor (som den på bilden)
  • 1 tesked honung

  Helst ska alla ingredienser vara ekologiska. Vill du få ännu mer sting i röran, och samtidigt "aktivera" gurkmejan än mer, så dra ett par varv på svartpepparkvarnen ned i röran också.

  Färsk gurkmeja brukar finnas i bättre sorterade affärer, intill den färska ingefäran. Den ser ut som liten ingefära (se bilden). OBS! Gurkmejan färgar "allt" gult. Så tvätta händerna ordentligt efter att du är klar, och se till att inte skvätta när du rör ihop detta.

  I Sverige brukar vi kalla det kokosolja för kokosfett, eftersom det oftast har en fast konsistens i vårt klimat. Men t ex i Thailand där det "alltid är varmt" så är samma sak flytande och då heter det kokosolja. Kokosoljan är flytande över 25 grader och fast om det är kallare. Så den funkar alltså även som en termometer :-) 

  Det är dock viktigt att du skaffar en fin kallpressad ekologisk kokoksolja (oavsett konsistens pga av temperaturen i just din butik), och inte det härdade och betydligt sämre kokosfettet du hittar i kyldisken.

  Både gurkmeja och ingefära har många bra egenskaper, bland annat är de antiinflamatoriska och stärkande för immunförsvaret. Citron balanserar ph-värdet och honungen har också många fördelar. Men det är sån liten mängd i detta så det blir mest smaksättning.

  Ta ett par tre skedar om dagen ifall du känner att en förkylning på väg eller om du redan är lite sjuk. Annars räcker kanske en sked på morgonen innan frukost. Fast det blir lätt en till, för det är väldigt gott. 

  ...till dig själv eller någon annan som du verkligen bryr dig om. Klappar som får hjärtat att klappa lite extra.

  Världen - träningsresor i solen

  Sverige - tävlingar och event Skåne 

  Väst/Göteborg

  Öst/Stockholm

  Löpning

  • Ett helt koppel kvalificerade löptränare runt om i landet hjälper dig att bli ditt bästa jag

  Coaching

  • Coacher som hjälper dig att nå ditt mål, oavsett nivå. Varför inte ge ett utmanande nyårslöfte och sedan se till att hålla det, med lite hjälp?!

  Presentkort

  • När mottagaren själv får välja vad du gett

  Vi på Team Snabbare gillar tidningarna Outside och Outside Träning. Det är därför vi valt att samarbeta med just dem och skriva artiklar, krönikor och göra lite tester åt dem om sånt vi själva gillar. Som i senaste numret av Outside Träning där vi bland annat gjorde ett våtdräktstest. I nästa nummer av Outside gör vi ett löpskotest. Vår löpguru Fredrik Zillén skriver krönikor och vi bidrar med lite annat också.

  Allt detta som ett naturligt led i vår strävan att utveckla triathlonsporten i Sverige och inspirera alla äventyrslystna och träningsglada en smula. Om du tävlat i triathlon på sistone kanske du redan får tidningen Outside Träning, genom dess samarbete med Svenska Triathlonförbundet. Men om inte, ta chansen att prenumerera - för det är en tidning vi verkligen kan stå för och rekommendera våra vänner. Själva beskriver redaktionen innehållet så här: 

  "Den initierade träningstidningen för människor som redan tränar mycket - helst utomhus. Outside Träning visar vägen för dig som vill BLI BRA och MÅ BRA."

  Eftersom tidningen även gillar Team Snabbare har de låtit våra medlemmar få ett extra erbjudande om prenumeration - 3 nummer för 99 kr (mot 279 kr för 4 nr som normalt prenumerationspris). Vill du använda detta erbjudande så klickar du här.

  Modertidningen Outside gillar vi också. Den i grunden amerikanska tidningen, som här översatts och mixats med svenska artiklar, kallas ofta världens bästa äventyrstidning. Den vänder sig till dig med en aktiv livsstil, som gillar bra bilder och reportage i världsklass. Samma erbjudande gäller där. Alltså 3 nummer för 99 kr (mot 249 kr för 4 nr som normalt prenumerationspris). Vill du använda detta erbjudande så klickar du här.

  Så nu kan du träffa Team Snabbare på olika event och kurser och träningsresor lite här och var, men också på vår hemsida, på facebook och twitter. Och via Outside och Outside Träning. Dubbel anledning att prenumerera? 

  I helgen kördes Ironman New Zealand, med rekordmånga svenskar - hela 17 startande. Och lika många kom i mål. Tre som utmärkte sig var Tri Mallorca-bekantingarna...
  • Anna Hellström (fyra i sin age group och årsbästa för svenska damer med 10.56.18).
  • Juan Pla, som gjorde långdistanscomeback efter långtidsskada.
  • Per Håkansson, som vann klassen "Längst Ironman" efter att ha cyklat två mil extra. En del får aldrig nog.

  En fjärde svensk som utmärkte sig var Johan Nyberg, femma i sin age group på 9.33.56 och 34:a totalt.

  Grattis till dem och till alla andra som åkt tolv timmar framåt i tiden för att tävla på andra sidan jorden, i världens äldsta IM-tävling bortsett från Hawaii.
  Läs mer här

  Nu är banorna för sommarens premiär av XTERRA Sweden preliminärt fastlagda. Och vädret preliminärt vårlikt nog för att provköra åtminstone cykel- och löpsträckan runt Källtorpssjön. Se bansträckningen nedan.

  Men först lite sydafrikansk inspiration inför sommarens terrängtriathlonäventyr. Här en film från helgens XTERRA Sydafrika, där herrklassen vanns av Dan Hugo, som även kommer att tävla vid Hellasgården 13 juli.

   

  Lördagen 12 juli kommer att bjuda på 10 km XTERRA ECCO Trail run (se bansträckning nedan, två varv à 5 km). Mer info och bokning här.

  Söndagen 13 juli kommer att innehålla både en off-road triathlon på sprintdistans (ett varv på banorna nedan) och en på XTERRA-distans (två varv). Eller annorlunda uttryckt: 750 m simning - 15 km MTB - 5 km trail run, alternativt det dubbla; 1 500 m - 30 km - 10 km. Mer info och bokning av sprint här och av XTERRA Sweden här.

  Bansträckning, simning och löpning:

   

  Bansträckning cykling:

   

  Höjdprofil MTB:

   

  Höjdprofil Löpning:

  Här kan du se bansträckningen mer i detalj och även ladda ner dem till din pgs, om du har sådana möjligheter:

  Ungefärlig fördelning av underlag och svårighet på cykelsträckan:

  • Grusväg 5 350 
  • Större stig 3 100 
  • Lätt tekniskt 3 250 
  • Medel tekniskt 1 900 
  • Tuffare tekniskt 1 400 

  Summa 15 000 meter per varv

  Team Snabbare kommer att ordna organiserad träning på banorna innan tävlingen, flera gånger, då du även kan få lära dig mer om teknik för att simma i öppet vatten, cykla i terräng och springa i terräng.

  Happy training!

  Är du med i en klubb? Tycker du att klubben borde erbjuda sina medlemmar professionella träningstjänster inom löpning, cykling, simning och triathlon som krydda på basutbudet av ideell verksamhet? Och ge medlemmarna både rabatter och utökade möjligheter att utvecklas och inspireras? I så fall kan klubben kontakta Team Snabbare, så är även ni välkomna!

  Senaste klubben som gjort precis det är Mölndal Outdoor. Klubbar i olika delar av landet gör så för att gynna sina medlemmars intressen och även få möjlighet att utveckla sina ledare.

  Allt fler företag gör likadant. Vill du att ditt företag borde ordna lite friskare friskvårdsaktiviteter åt sin personal, eller ta med sina kunder på lite mer utmanande event eller långsiktiga gemensamma satsningar i idrottens tecken? Välkommen att kontakta Team Snabbare.

  Sugen på att tillbringa en del av oktober på Maui, Hawaii? Det delas ut inte mindre än 41 platser till XTERRA VM-finalen på Maui under XTERRA Sweden. Alla åldersklasser har minst en plats, men de flesta får fler. Extraplatser finns i handikappklassen. Så chansen att uppleva detta 26 oktober är, relativt sett, trots allt inte så tokiga:

   

  Preliminär slotstilldelning:

  AGE GROUP QUALIFYING SLOTS HERRAR QUALIFYING SLOTS DAMER
  (15 - 19) 1 1
  (20 - 24) 1 1
  (25 - 29) 2 2
  (30 - 34) 3 2
  (35 - 39) 3 2
  (40 - 44) 3 2
  (45 - 49) 2 2
  (50 - 54) 2 2
  (55 - 59) 2 2
  (60-64) 1 1
  (65-69) 1 1 (65+)
  (70-74) 1 n/a
  75+ 1 n/a
  Handikappklass 3  3

   

  Utbudet av kurser och träningstillfällen som ger kunskap, inspiration och utveckling ökar hela tiden hos Team Snabbare. Så mycket att det nu kanske börjar bli svårt att hålla koll på vad som faktiskt händer. Ett tips på hur du snabbt kan se vad som är på gång är att gå in på Kalendern i menyraden.

  I Kalendern syns alla kursstarter som har ett datum, och det är i alla fall en bra början. Sånt som inte har ett färdigt datum finns alltså inte med. Det gäller t ex att boka PT, coach eller privatträning, en resa eller ett företagsanpassat event. Eller för att bli medlem i Team Snabbare (vilket ger dig extra förmåner) eller att köpa ett presentkort. Men resten finns med i kalendern. Och det börjar bli rätt mycket nu.

  Just den här veckan som detta inlägg skrivs t ex, så pågick löpkursen Full fart i Sätrahallen på måndagen - men den syns inte i kalendern. För kurser som pågår under flera olika tillfällen visas bara starttillfället. Och det var inte första gången som gruppen sprang i Sätrahallen i Stockholm under Fredrik Zilléns ledning. Däremot syns Sim-PT, liten grupp 3 ggr under tisdagen, för det var första gången som just denna PT-grupp med Ulf Hausmann började, och då i Högdalsbadet.

  Tittar man framåt i kalendern just nu så syns Mek med Marre - grundkursen imorgon lördag, för då visar Marcus Hultgren hur man plockar isär och sätter ihop cykeln inför resa, ställer in växlar och bromsar och annat matnyttigt. Samma dag börjar den lovordade kursen Funktionell träning för triathleter, 7 ggr med Marika Török säsongspremiär. Och på söndagen är det dags för Marika att hjälpa oböjliga järnspett att bli rörligare genom Yoga för stela, 7 ggr.

  Vill man läsa mer eller boka är det bara att klicka i kalendern, på det man vill veta mer om. Vill man sortera fram något specifikt så väljer man just den produkten i rutan direkt ovanför kalendern.