Här en liten film om hur vi har det på Deluxesimningarna i Nälsta/Vällingby på lördagarna.

Team Snabbares uppskattade Simträning Deluxe går nu även i Vällingby, på Nälstabadet, i 50-metersbassäng. Varje lördag kl 08.00-09.30 kan man nu vara med på Simträningen Deluxe Teknik & Distans OW.

Deluxesimningarna har alltså spritt sig till västra delen av Stockholm. På Nälstabadet fokuserar vi på en kombination av ca 45 min teknikträning och 45 min distanspass för öppet vatten.

Simträning Deluxe innebär regelbunden strukturerad simträning med personlig teknikfeedback, av professionelle simcoachen Ulf Hausmann och hans kollegor, med fokus på individuell utveckling i en välkomnande grupp med stark social sammanhållning och där träningsglädjen och utvecklingen är viktigare än prestationen eller nivån man befinner sig på. 

Efter simpasset brukar ett gäng gå och fika och ett annat ta sig an Trailrunning Deluxe, lett av Tomas Granberg. Så vill man så blir det en Lördagsförmiddag Deluxe.

Här en liten film som visar hur vi hade det.

Vad kan väl en oktobervecka i Parga, Grekland, vara? Jo den kan vara alldeles underbar! Fylld av yoga och simning, härlig natur, sol och värme, ny energi, träningsvärk, glada minnen och nya vänner. Så var det i alla fall när Team Snabbare för andra året i rad checkade in på Salvator Hotels & Spa med drygt 25 deltagare, 1-8 oktober 2018.

Som deltagare fick man välja om man ville vara med på yogaresan eller simresan, eller både och. Man kunde välja varje dag vad man kände för när det låg parallella aktiviteter, t ex yogaworkshop och äventyrssimning i havet. 

Vad tyckte då deltagarna efteråt? Jo, de gav resan som helhet medelbetyget 4,86 av 5 möjliga. Med toppar för Stämningen/trivseln och Ledarna, som båda fick 5,0 i betyg. Och det är faktiskt så det brukar vara när Team Snabbare ordnar träningsresor, att man inte bara tränar och utvecklas - utan man trivs. Mycket tack vare ledarna. Här några kommentarer från deltagarna:

"Proffsig träning i underbar miljö, en boost för kropp och själ!" tyckte Susanne Klyft, som liksom många andra var med för andra året i rad.

"Jättebra upplägg med mycket flexibilitet vad gäller både simningen och yogan som gör att man kan delta oavsett nivå. Alla instruktörer gav bra återkoppling på teknik." säger Ylva Bonde.

"Denna träningsresa (yoga) var den första för mig, det blev en fin upplevelse med trevliga reskamrater, underbar yoga med fantastisk lärare, toppen bra boende, väldigt bra mat och service i en underbar miljö. Jag kan och vill verkligen rekommendera denna resan." hälsar Marie Boderos.

"En skön vecka med härlig kombination av yoga, simning, löpning/vandring i vackra miljöer och med engagerade och duktiga instruktörer." menar Marina Lindgren.

 

Enarmscrawl är en bra övning för att träna på handens position, som det här bloginlägget handlar om.

Har du tänkt på hur du håller dina händer när du simmar crawl? Händerna är tillsammans med underarmarna de mest avgörande kroppsdelarna som du använder för att driva dig framåt, skriver här Team Snabbares simcoach Ulf Hausmann.

Man kan säga att händerna och underarmarna är dina verktyg. De bildar tillsammans en paddel som du jobbar med. Precis som när du paddlar kajak, så ska du rikta paddelbladet bakåt, mot rörelseriktningen, för att driva dig själv framåt.

För att kunna använda dina verktyg effektivt behöver du ha stark bål, stark överkropp och både starka och rörliga axlar. Det är dessa som är de bakomliggande styrkorna eller svagheterna, det som avgör hur mycket du kan utnyttja din paddel för att simma snabbt eller långsamt. Grundförutsättningen är dock att du håller paddeln rätt, dvs du hela tiden har den i rätt position. Rätt teknik med andra ord.

Låt oss isolera handen och titta närmare på den. Hur ska du hålla handen? Det är inte lätt att hitta rätt hållning av handen och fingrarna. Det gäller att kunna slå på och av många olika muskler i precis rätt tid under en armcykel, eller ett armtag. Det hela handlar i grund och botten om att du ska hålla handflatan bakåtriktad så mycket som möjligt under hela undervattendraget. Så att du trycker dig själv framåt.

När det gäller armtaget under vattnet kan du testa att ha koll på de här punkterna:

 1. Gör ytan på handen stor - böj aldrig i knogarna där fingrarna börjar.
 2. Håll dina fingrar raka - böj inte heller fingrarna i de övre två lederna. Större yta på din hand utövar en större kraft mot vattnet och bidrar till högre fart. Den här effekten blir uppenbar när du simmar med paddlar. Många gör också felet att avsluta draget genom att vinkla handen (handflatan) inåt mot kroppen. Men då går kraften i sidled och du slösar energi på bekostnad av framåtdriften. Det är rätt att lillfingret lämnar vattnet först men detta uppnår du genom att du roterar höften något vilket gör att handen automatiskt kommer i ett läge där lillfingret lämnar vattnet först.
 3. Lås handleden så fort du har vinklat handen lätt nedåt efter isättningen. Vinkeln mellan handen och underarmen ska vara ca 15-30 grader (gäller tills du kommer till avslutet). Vattnet är ett tungt medium som utövar stort tryck på din “paddel” och den svaga delen är handleden. Låser du inte denna gör vattnets tryck att du viker upp handen och börjar trycka nedåt i början på draget, eller t o m framåt/uppåt och då bromsar du.
 4. Vid avslutet ska du vinkla handen åt andra hållet för att bibehålla en bakåtriktad handflata. Många gräver handen uppåt i slutet och slösar energi genom att trycka åt fel håll.
 5. Fingrarna ska hållas lätt isär i början på draget och med ökande hastigheten i handrörelsen bakåt ska du hålla fingrarna lite mer ihop vid avslutet. Hur mycket isär kan du hålla fingrarna? Ungefär så att du öppnar lagom mycket för att ett eller två kreditkort ska passa mellan fingrarna. I så fall bildas små virvlar runt fingrarna som skapar en effekt som liknar att förstora din hand och ger dig därmed en större yta att jobba med. Blir avståndet för stort forsar vattnet igenom och effekten försvinner.

Vid isättningen ska du hålla tummen nära pekfingret. Annars skapar den bubblor och turbulens som bromsar dig. När du börjar dra aktivt kan tummen peka utåt för att stabilisera handen när den trycker mot vattnet.

Hur ser det ut när du återför armen i luften?

Även här är det viktigt hur du håller händerna. Tänk på det här under återföringen och vid isättningen:

 1. Handen ska hållas avslappnad. Under återföringen ska du slappna av i handleden. Nästan så att handen hänger nedåt och dinglar. Håller du handen avslappnad är fingrarna lagom isär. Återföringen ska ske snabbt vilket enbart funkar om du slappnar av och låter de musklerna jobba som ska jobba (mest axlarna). Spänner du muskler som inte ska spännas så blir återföringen långsammare och du blir dessutom tröttare. Och då är handen en bra indikator - håll den avslappnad.
 2. För många gäller att handen ska hållas lite längre ut från kroppen. Kommer du för nära kroppen med handen börjar det kännas det jobbigt i axlarna, ffa om din axelrörlighet inte är på topp. För att kompensera detta hamnar många istället i överrotation eller i att armbågen börjar hänga ned. Längre ut med handen från kroppen, är ett enkelt och ganska bra sätt att tänka på.
 3. Övergången från luft till vattnet kallas isättningen och precis innan fingrarna når vattnet ska du börja stabilisera handleden. Vinkla handen lätt nedåt genom att böja handleden och utöva lite tryck på fingertopparna så att inte handen viks uppåt. Böj aldrig fingrarna! Fingertopparna ska peka framåt och nedåt för att du ska kunna sätt i handen och armen som ett spjut ned i ett och samma hål. Handen ska bilda en linje med underarmen.
 • Ett vanligt förekommande fel är att många sätter i med tummen först vilket ger stor belastning på axlarna och leder till sämre grepp i vattnet. Det finns dock en del elitsimmare som sätter i på det sättet - inte överdrivet mycket med tummen men med något sned hand där tummen och pekfingret sätts i först och handflatan pekar lätt utåt. Denna isättning kan vara bra för några av motionssimmare, ffa har många lättare att bli av med korsande armar som går för mycket inåt.

Det är mycket att hålla reda på och om man tänker på att en armcykel tar cirka 2 sekunder (inklusive återföring) så varierar hållningen av handen rätt mycket under den korta perioden.

Det är oftast nervsystemet som behöver tränas för att snabbt kunna ge rätt signaler till musklerna. En bra övning är Enarmscrawl, där du simmar med en arm i taget för att kunna fokusera mer.

Du kan även simma vanlig crawl och fokuserar då i 100 meter enbart på vad din höger hand gör. Sedan byter du fokus och tänker enbart på vad din vänstra hand gör lika länge. Att stärka hand- och underarmsmuskler, inklusive handled, är också bra. Klassiska ringar som du trycker ihop är bra övningar att göra hemma.

Här en tävlingsberättelse från Carolin Sedig, som nyligen blev näst snabbaste svenska vid Ironman 70.3-VM i Sydafrika, trots att hon är relativt ny i sporten och på distansen.  

För nästan exakt sju månader sedan gjorde jag min första 70.3. Jag gjorde min första sprint för några år sedan och tänkte att den distansen var perfekt för mig. Sen provade jag olympisk; "det här var ju ännu bättre". Inte så förvånande var min reaktion efter 70.3 "det här passar mig perfekt!". Så himla roligt! Eufori!

Jag gjorde ytterligare en 70.3 i Durban i Sydafrika och tack vare att de hade extra slots så fick jag en slot till årets "VM". Detta trots ett ganska dåligt race.

Jag tvekade lite grann för det kändes "fusk" att få en plats till VM när de andra som kvalat hade presterat bättre. Men jag tog platsen iaf, och det ångrar jag inte!

Dagarna innan race var jag nervös och tvivlade enormt på vad jag gjorde här. Omgiven av topptriathleter från världen över. Och så jag. Bollade tankarna med coach Pål som fick mig att skita i alla andra och fokusera på mitt race, och ge banan det bästa jag har. Ett av mina mål var att göra mitt bästa och förhoppningsvis placera mig på övre halvan av resultatlistan.

Ju närmare racedag desto mindre vind och kanske skulle tom solen titta fram. Incheckad och klar och sen var det bara att lita på att all träning hade gjort mig förberedd.

Vattentemperatur 15,9 grader. Härligt! Vattnet såg lugnare ut än provsim, tack för det! Häftig stämning på stranden; soluppgång och peppande musik. Bara att köra. Vacker simning med klart vatten. Kommer upp ur vattnet nöjd och med bra känsla.

Cyklingen inledde med motvind och uppför. Asfalten var allt annat än slät. Men det var ju bara att gilla läget. Sen kom lite mer uppför. Innan turning point möttes man av havsvyer och utsikt över magiska sanddyner. Rös i kroppen så vackert var det. Och så tacksam för att få cykla här. I ett VM.

Resterande cykling längs havet, och det var verkligen så himla vackert. Längs vägen stod locals och spelade musik, gjorde vågen och hejade.

Sen kom äntligen medvind och så småningom slät asfalt som var som bomull för baken! Kände mig riktigt stark och pepp!

Löpning längs strandpromenaden. Folk längs löpbanan som hejade, men lite besviken att det inte var bättre stämning, för det hade jag hört på förhand att det skulle vara.

Löpningen i sig var en positiv överraskning. Kom ihåg att Pål sa att spara på krutet till sista milen och trycka på då om det går. Första milen gick sjukt lätt och jag tänkte att jag måste våga lämna comfort zone. Sprang betydligt snabbare än planen, och det fick bära eller brista. Två små uppförsbackar i lite motvind var tuffa sista varvet.

5km kvar och jag inser att jag kommer gå i mål. Jag kommer passera mållinjen på Ironman 70.3 WC. Och passera mållinjen med en känsla att jag gjort ett av mina bästa lopp. Det kändes stort. Framförallt stort för att jag tvivlat.

Jag brukar inte vara så emotionell, men det kom faktiskt glädjetårar när jag åsprang in på röda mattan. Gjorde high5 med speakern och spurtade över mål. Det här var så mycket mer än "bara ett lopp". Jag bevisade för mig själv att jag faktiskt hade något här att göra. Med ödmjukhet att tillåta mig själv att vara riktigt nöjd och stolt över min prestation. Att placera sig på övre femtedelen av resultatlistan var klart över vad jag hoppats på och springa utan smärta ger klart godkänt och mersmak till fler lopp och utmaningar!

Coachens kommentar 

Carolins coach Pål Török kommenterar:

- Carolin har flyttat från ett land till ett annat, bytt jobb och träningskamrater. Hon har tvivlat en del på sin egen kapacitet och vi har hela tiden anpassat träningsprogrammet efter att hon å ena sidan ska må långsiktigt bra och ha kul, och å andra sidan ändå ska utvecklas mycket och kunna prestera på topp när det gäller.

- Det har hon verkligen lyckats med. Jag är både glad och stolt över hennes framsteg!

På bilden ser du Marcus Hubrecht som just gått i mål i Kalmar Ironman för en dryg vecka sedan. Glad och lycklig, som man ska vara efter att ha tränat länge för att klara ett svårt mål och sedan gjort det.

Chansen till framgång ökar om man satsar lite extra någon eller några veckor om året för att nå ett genombrott i någon gren. Eller få till ett genombrott i sin grundläggande styrka och rörlighet, som krävs för att kunna träna så mycket man vill utan att bli skadad. Kanske kan du få till detta i trevlig miljö i sällskap av både likasinnade och din coach?!

Därför får du som är coachingadept till Team Snabbare 1000 kr rabatt per träningsresa som du gör med oss, som ett led i att nå ditt mål. Minst 6 månaders coachingupplägg krävs och att resan infaller på vägen mot ditt mål.

Uppfyller du dessa krav så är det bara att höra av dig så får du rabatten. Gäller fr o m hösten 2018 och hela 2019.

Den 25 maj börjar den nya dataskyddslagen GDPR att gälla. Den har kommit till för att stärka skyddet för hur våra personuppgifter hanteras. Detta har fram till nu reglerats av Personuppgiftslagen, PUL. Man kan säga att GDPR är en uppgradering av PUL.

Här kan du läsa hur Team Snabbare hanterar personuppgifter, på sidan Dataskyddspolicy för Team Snabbare. 

Lördagskvällen 10 mars bjöd på Öppna Stockholmsmästerskapen i Trisim, för andra året i rad. Arrangerade Team Snabbare IF försvarade titeln i klubbtävlingen, men det var SPIF Triathlon som tog hem de båda tunga lagkappstitlarna, på 4x50m frisim respektive 4x50m medley.

Några tävlade om segrar, andra gjorde sin första rena simtävling i pool. Alla verkade trivas i strålkastarljuset (som arrangören ordnat även i år, för att förhöja stämningen ihop med peppande musik och en allmänt glad stämning). 

Individuella distanser för kvällen var 50m, 100m & 400m frisim samt 100m medley. På 400m frisim var det premiär för att tillåta hjälpmedel à la swimrun. Man fick använda både paddlar och dolme. Och start skedde då från vattnet. Nästa år kanske konceptet utvidgas till att omfatta fler hjälpmedel, t ex fenor och våtdräkt. I år använde i alla fall de flesta deltagare de tillåtna hjälpmedlen.

Individuellt dominerade systrarna Malin och Hanna Nordin Von Platen, Team Snabbare IF, på damsidan, medan det på herrsidan var Romain Haettel, Lidingö TriathlonErik Nilsson Lundström, Stockholms Studenters, samt Ulf Hausmann, Team Snabbare IF, som var snabbast.

Resultat:

50 m fritt Damer

Anmäld Åldersklass Lag Resultat Placering
Malin Nordin Von Platen 25-34 Team Snabbare IF 32:17 1
Hanna Nordin Von Platen 25-34 Team Snabbare IF 32:87 2
Pia Berglund   Actic 33:15 3
Olympia Lundin 22   38:55 4
Karin Hammarlid    Team Snabbare IF 38:70 5
Anna Erlandson 45-54 Team Snabbare IF 40:05 6
Ellinor Samuelsson   Team Snabbare IF 43:85 7
Malin Wiren  35-44 Team Snabbare IF 45:00 8
Anne Alfredsson   Team Snabbare IF 45:41 9
Lena Grundin 45-54 Team Snabbare IF 48:46 10

50 m fritt Herrar

Anmäld Åldersklass Lag Resultat Placering
Erik Nilsson Lundström 18-24 Stockholms Studenters 26:84 1
Romain Haettel 45-54 Lidingö Triathlon 29:62 2
Mats Atterving 50-54 Stockholm City Triathlon 29:64 3
Alexander Westerström 35-44 Team Snabbare IF 31:00 4
Bhaskar Reddy 25-34 Team Snabbare IF 31:97 5
Peter Bergström 45-54 Team Snabbare IF 32:58 6
Loman Daniel Olsson 25-34 AXA Sports Club 32:91 7
Biljo Ekekrantz 35-44 Team Snabbare IF 34:96 8
Roland Lycksell 45-54 Lidingö Triathlon 35:18 9
Melvin Granberg 12 Team Snabbare IF 41:11 10
Stefan Nors 55- SPIF Triathlon 42:00 11

100 m fritt Damer

Anmäld Åldersklass Lag Resultat Placering
Malin Nordin Von Platen 25-34 Team Snabbare IF 1:11:76 1
Hanna Nordin Von Platen 25-34 Team Snabbare IF 1:12:52 2
Pia Berglund   Actic 1:16:53 3

100 m fritt Herrar

Anmäld Åldersklass Lag Resultat Placering
Romain Haettel 45-54 Lidingö Triathlon 1:04:26 1
Alexander Westerström 35-44 Team Snabbare IF 1:10:42 2
Bhaskar Reddy 25-34 Team Snabbare IF 1:11:32 3
Olov Berg     1:12:96 4
Loman Daniel Olsson 25-34 AXA Sports Club 1:14:00 5
Peter Bergström 45-54 Team Snabbare IF 1:16:28 6
Håkan Widlund 55- Lidingö Triathlon 1:18:29 7
Micke Palmgren     1:19:70 8
Mikael Andersson 35-44 Team Snabbare IF 1:20:07 9
Göran Hedén     1:26:43 10

400 m Swimrun-sim Damer

Anmäld Åldersklass Lag Resultat Placering
Malin Nordin Von Platen 25-34 Team Snabbare IF 5:41:22 1
Hanna Nordin Von Platen 25-34 Team Snabbare IF 5:45:30 2
Therese Näsman 35-44 Nacka 5:51:25 3

400 m Swimrun-sim Herrar

Anmäld Åldersklass Lag Resultat Placering
Ulf Hausmann   Team Snabbare IF 4:55:88 1
Mats Atterving 50-54 Stockholm City Triathlon 5:07:83 2
Romain Haettel 45-54 Lidingö Triathlon 5:16:66 3
Tomas Granberg   Team Snabbare IF 5:28:31 4
Bhaskar Reddy 25-34 Team Snabbare IF 5:33:63 5
Loman Daniel Olsson 25-34 AXA Sports Club 5:57:59 6
Peter Bergström 45-54 Team Snabbare IF 6:11:28 7
Göran Hedén      7:17:96 8
Håkan Widlund 55- Lidingö Triathlon DNF DNF

100 m medley Damer

Anmäld Åldersklass Lag Resultat Placering
Hanna Nordin Von Platen 25-34 Team Snabbare IF 1:21:80 1
Malin Nordin Von Platen 25-34 Team Snabbare IF 1:25:74 2
Olympia Lundin 22   1:38:55 3

100 m medley Herrar

Anmäld Åldersklass Lag Resultat Placering
Romain Haettel 45-54 Lidingö Triathlon 1:15:78 1
Alexander Westerström 35-44 Team Snabbare IF 1:22:97 2
Loman Daniel Olsson 25-34 AXA Sports Club 1:26:13 3
Olov Berg   SPIF 1:27:57 4
Pål Török 55- Team Snabbare IF 1:30:22 5
Roland Lycksell 45-54 Lidingö Triathlon 1:33:84 6
Mikael Andersson 35-44 Team Snabbare IF 1:40:56 7
Asmerom Zemecael     2:05:16 8

Lagkapp Mixed 4x50 Frisim

Lagnamn Tävlande Team Resultat Placering
SPIF Olle, Annie, Evelina, Isak SPIF 2:07:42 1
TS Lag 2 Micke, Peter, Malin vP, Hanna vP Team Snabbare IF 2:18:07 2
Actic Pia, Julia, Patrik, Erik Actic 2.0 2:22:50 3
TS Lag 3 Bhaskar, Olympia, Susanne, Alexander Team Snabbare IF 2:24:17 4
TS Lag 1 Karin, Biljo, Pål, Ellinor Team Snabbare IF 2:34:87 5

Lagkapp Mixed 4x50 Medley

Lagnamn Tävlande Team Resultat Placering
SPIF Olle, Annie, Evelina, Isak SPIF 2:29:80 1
TS IF 2 Karin, Micke, Ulf, Ellinor Team Snabbare IF 2:43:46 2
Actic 2.0 Julia, Pia, Patrik, Erik Actic 2.0 2:44:81 3
TS IF 3 Alexander, Malin W, Bhaskar, Olympia Team Snabbare IF 2:50:41 4
TS IF 1 Anne, Lena, Peter, Pål Team Snabbare IF 3:06:40 5

Klubbtävlingen

Alla som deltar, och tar sig ända in i kaklet, bidrar med poäng till klubben man tävlar för. I klubbtävlingen tävlar alla klubbar mot varandra i kamratlig kamp om en vandringspokal och evig ära. Så här gick det i år:

 1. Team Snabbare IF, 88 poäng
 2. SPIF Triathlon, 35 poäng
 3. Actic, 20 poäng
 4. Lidingö Triathlon, 14 poäng
 5. Stockholm Studenter samt Axa Sports Club, båda 4 poäng
 6. Stockholm City Triathlon, 2 poäng

Tack till alla sponsorpartners, som såg till att prisbordet dignade:
#runnersworldswe
#Barebells
#umarasports #umara
#olanderswim
#icamaxihaninge
#öppetvatten

Det var också trevligt att arrangören uppmärksammade kampanjen Swimmers for Clean Waters, som är en insamling till stöd för WWF och deras globala arbete med att rena haven. Även intäkterna från fikaförsäljningen på plats gick till denna insamling.

Just arrangörsklubben fick nog en blöt kväll, för efter all simning väntade firande av segern i klubbtävlingen och klubbfest.

Team Snabbare lanserar en rad spännande träningsnyheter i höst. Eller vad sägs om att du nu kan köpa/boka:

 • Årskort, halvårskort eller klippkort på populära Simträning Deluxe
 • Coaching på tre nya smarta och prisvärda nivåer:
  • Bas - månadsavstämningar med coach och månadsuppdaterat träningsprogram rakt i mobilen, anpassat efter testresultat och hur du svarar på träningen
  • Plus - mer intensiv coaching och hela tiden uppdaterat och detaljanpassat träningsprogram
  • Säsong - det bästa av de båda ovan, där du och din coach bestämmer vilka månader som ska vara Bas och vilka som ska vara Plus 
 • Klippkort på Teknik - 5 valfria tekniktrimningar i simning, cykel och löpning när som helst under två års tid (kortets giltighetstid). Vill du köra en teknikboost under hösten så kan du boka in dig på t ex:
 • Klippkort Yoga ger dig 10 valfria yogaklasser till rabatterat pris.  
  • 75 - 75 minuter. 10 gånger: 1 195 kr.
  • 90 - 90 minuter. 10 gånger: 1 445 kr.
  • Ute - Utomhus, oftast 75 minuter. 10 gånger: 945 kr

  • Årskort på Actics alla Stockholmsanläggningar för under halva priset, eller kanonpris på Actics Maxkort som ger dig fri tillgång på 100 anläggningar över hela Sverige. Kan köpas i samband med abonnemang
  Länge leve höstträningen!
  Se nyhetsbrevet i din webbläsare

  Välkommen till Team Snabbares nyhetsbrev!

  En del satt uppe igår natt och såg på ironman på Hawaii och fick feeling. Andra tänker att de borde komma igång med att springa regelbundet, eller att lära sig simma. Eller kanske du tänker att du borde ta tag i det där som heter grundträning, som gör att du håller dig hel och dessutom blir tillräckligt stark och stabil för att kunna hålla en bra teknik. Även när du är trött.

  Hösten innebär för många ett vägval. Ska jag ta tag i min träning nu, i god tid innan nästa sommar? Eller ska jag vänta tills nyårsafton och lova mig själv att jag gör det då? För att hjälpa dig att hitta något lämpligt hjälpmedel under hösten och vintern,startar Team Snabbare flera olika nya träningsupplägg. Förhoppningen är att fler ska ta tag i sin träning redan nu. Känner du att verkligen vill satsa seriöst på att utvecklas inom simning, cykel, löpning, swimrun eller triathlon, så kan det också vara läge att skaffa en coach. Men så seriös måste man ju inte vara.

  Det här nyhetsbrevet handlar också om hur det gick i den där tävlingen på Hawaii, som kallas VM i ironman. Och om att det är skönt att sätta sig ner ibland. Och om en massa tekniktips. Och om att det kommer en vår, och att det är dags att planera för det nu. T ex om du vill cykla med oss i påsk på Gran Canaria eller hänga med på "bästa träningsresan" Tri Mallorca, vars bokning precis har öppnat. Vill du följa Team Snabbare Sea Camp Liveaboard, det flytande träningslägret som just nu pågår i Turkiet, så kan du gå in på gruppens facebooksida. Och om att det kommer en sommar, för du kan läsa om de tre kanske mest intressanta tävlingarna här.

  Som vanligt får du tips på hur du kan simma snabbarecykla snabbare och inte minst springa snabbare (massor med nya kursdatum!). Nu åker vi!

  Facebook
  Facebook
  Twitter
  Twitter
  Instagram
  Instagram
  Website
  Website

  Grattis till Åsa, Fredrik, Antti & Charlotta på Hawaii!
  Grattis säger vi till alla som tävlat framgångsrikt i helgen, under Ironman World Championship på Hawaii. Grattis till de två segrarna Daniela Ryf, Schweiz, och Jan Frodeno, Tyskland. Och grattis till alla svenskar som kämpade väl.
  Läs mer

  Länge leve höstträningen!
  För att hjälpa dig att hitta något lämpligt hjälpmedel under hösten och vintern, startar Team Snabbare flera olika nya träningsupplägg. Förhoppningen är att fler ska ta tag i sin träning redan nu. Här finns t ex dessa i Stockholm: Börja Springa Deluxe, grupp 6 ggr - Sjöstan. Samt stora systern Fortsätt Springa Deluxe, grupp 6 ggr - Sjöstan. Mer:  Stark och snygg, förlåt snabb, på Bosön 5 ggr. Och så grundträningen, alltid utomhus, hela vintern: Vinterträning 2 ggr per vecka, månadsvis - Sjöstan. Samt för den som vill börja simma snabbare: Simträning Deluxe Speed med laktattester, 8 ggr - Högdalen. Några nya ansikten dyker också upp, ihop med de gamla välkända.
  Läs mer

  Äntligen! Bokningen till Tri Mallorca 2016 har öppnat.

  Många har väntat länge på att bokningen till "bästa träningsresan" Tri Mallorca skulle öppna för våren 2016. Och nu har den öppnat. Och varför är det så speciellt att åka just på den här triathlonresan då? Jo det kan du läsa t ex här. Det är massor av bra träning, men det är så mycket annat också. En av nyheterna för 2016 är att en dag i veckan viks åt äventyr i naturreservatet Llevant, där man både kan ägna sig åt finfin bergslöpning, vandring och mtb-cykling, fritt val efter egna preferenser. 
  Läs mer

  Yoga? Nä, det är inget för mig. Jag är ju så stel!
  Det är ju precis samma sak som: Styrketräning??? Nä, det är inget för mig, jag är så svag!!!
  Eller: Ut och springa, Nä jag har så dålig kondition. 
  Sluta lura dig själv och ta tag i dina brister och förvandla dem till en styrka istället.
  Läs mer
  Styrka och rörlighet på Team Snabbare

  Europacup-sprint till Malmö 2016 - en av tre extra intressanta tävlingar
  Vi har valt ut tre extra intressanta svenska triathlontävlingar inför 2016 års säsong, i tre olika städer och på tre olika distanser, för att kolla av läget:
  • Malmö Triathlon 6-7 augusti (som får en elitsprint med europacupstatus)
  • XTERRA Sweden i Stockholm, 13-14 augusti, på sträckan 1 500 m sim, 30 km mountainbike och 10 km trailrun
  • Den nya halvironmantävlingen i Jönköping, som redan har många anmälda
  Läs mer

  Å va skönt att få sätta sig ner. Eller??
  Yoga Marika Török skriver om glada höfter, om varför så få har det och om varför man bör sträva efter att skaffa sig just glada höfter. Och det oavsett om man bara är en modern sittande kontorsmänniska som vill hålla sig hel, eller om man dessutom vill kunna använda kroppen mer aktivt mellan sittningarna.
  Läs mer

  Simma inte bara crawl!
  Team Snabbares simguru Ulf Hausmann lyfter här fram vikten av att träna även de andra simsätten, inte bara crawl. För även om du bara ska tävla i crawl i t ex triathlon eller swimrun, så finns det många gemensamma nämnare mellan de fyra simsätten. Och dessutom kan träning i ett simsätt kan ge fördelar i ett annat
  Läs mer
  Mer om simning hos Team Snabbare

  Episk påskcykelresa - Gran Canaria
  Häng med på en episk cykelresa till Gran Canaria i påsk, 23-30 mars 2016. Visst kommer vi att simma, springa och yoga även här. Men till Gran Canaria åker man framför allt för att cykla i berg. Det är utmanande, det är vackert och precis lagom varmt. 
  Läs mer

  Crawlhjälp: paddel, hink, tunna & grillspett
  Visualisera dig snabbare i vattnet med hjälp av roterande grillspett, flytande tunnor, armpaddlar och benhinkar.
  Läs mer
  Eller boka in dig på Deluxe Speed med laktattester

  Copyright © 2015 Team Snabbare AB, All rights reserved.


  unsubscribe from this list    update subscription preferences 
  Stäng hålet när du simmar & andra träningstips
  Se nyhetsbrevet i din webbläsare

  Välkommen till Team Snabbares nyhetsbrev!

  Det är dags att tänka på finalen, refrängen och framtiden. Kanske har du fått blodad tand för triathlon denna sommar? Hur vill du då gå vidare med din nya passion (oavsett om du vill tävla eller inte)? Kanske har du gjort eller ska du strax göra din första tävling? Eller säsongens viktigaste tävling. 
  Kanske tycker du också att det var skönt att sommaren äntligen kom, men synd att det skedde lagom till att du började jobba igen. Då har vi också några tips på hur du förlänger sommaren in på både hösten och vintern. Eller satsar rejält med en coach.
  Som vanligt får du tips på hur du kan 
  simma snabbarecykla snabbare och inte minst springa snabbare (massor med nya kursdatum!). Nu åker vi!

  Facebook
  Facebook
  Twitter
  Twitter
  Instagram
  Instagram
  Website
  Website

  Stäng hålet när du simmar
  Hålet som ofta bildas mellan kroppen och armen, när du avslutar ditt armtag, ställer till det för många. På videon visar Michael Phelps hur man ska göra.
  Många har hört att man ska nudda låret med tummen när man avslutar simarmtaget. Det är rätt men ändå bara halva sanningen. Viktigt är också var du har överarmen och armbågen. Du kan bli rejält snabbare bara genom att stänga hålet. 
  Läs mer
  Boka sim-PT OW Hellasgården
  Intensivkurs med filmanaly, Sthlm

  Lär dig springa snabbare... NU!
  Nedan en del av de många möjligheter du har att utvecklas vidare mot att bli en gladare löpare som springer snabbare, längre och utan skadebekymmer!
  Nya kursdatum för både Löpteknik steg 1 och 2 enligt LEAP-metoden, i såväl Stockholm (Sjöstaden samt Karlaplan), Göteborg och Malmö.
  Varför inte sätta Full fart mot Lidingöloppet?! 6 ggr med start 17/8 både i Stockholm och Göteborg.
  Eller hoppa på Löpträning Deluxe, 8 ggr, start 19/8 Malmö. Samt 8/9 iKungsbacka.
  Girl Power Running, Nybörjare, grupp 8 ggr - Gbg, Slottskogen, börjar 1/9.
  Låt hösten bli en löphöst! (Och varför inte börja redan... NU!)
  Läs mer och boka

  MTB-kurser på Bosön och Hellas
  Nu har du fler möjligheter att gå Team Snabbares populära MTB-kurser både på Bosön och vid Hellasgården, i Stockholm. Både steg 1 och steg 2. Din cykelcoach är Elvis Alemán, som tävlat både i MTB och på landsväg (då professionellt). Elvis är din guide till att bemästra cykling utan asfalt och trafik, men istället över stock och sten i skog och mark. Grundläggande övningar som förbereder dig för cykeln, på cykeln och med cykeln över hinder, varvas med cykling i terrängen!
  Nya datum

  Konsten att tajma armtaget
  Team Snabbares simcoach Ulf Hausmann menar att man kan dela in simmare med timingproblem i två grupper:

  • De som glider för länge mellan armtagen. De väntar med ena armen tills den återförande armen har kommit fram igen. De simmar helt enkel ”catch up".
  • De som börjar dra med ena armen, redan när den andra armen lämnar vattnet. Så kallade ”väderkvarnar".

  Det optimala ligger, som så ofta, någonstans i mitten. Här berättar Ulf mer om hur det ska se ut istället.
  Läs mer

  Trispot - nu med rundtrampsanalys och TS-kläder
  Tjänsten Rundtrampsanalys, tröskeltest och anpassat träningsprogram på cykel, genomförs fr o m nu hos Trispot / Din Velo i Hammarby Sjöstad. Nya tider finns bokningsbara. Och Team Snabbares populära cykeltröjor och cykelbyxor i supermaterial, finns även de i butikenHammarby allé 146. Cykelkläderna, likväl som tränings- och tävlingskläder från Team Snabbare, kan du även beställa här och få hemskickade. 
  Team Snabbare går till sjöss
  Häng med på en fantastisk flytandeSea Camp Deluxe i Turkiets vackra skärgård 11-18 oktober. Den fullt utrustade båten blir vår bas: ett hotell med både kapten, coacher och kock ombord. Detta är all inclusive - även när det gäller träningen. Bokningarna börjar redan fylla på, så det börjar bli dags att säkra din plats om du vill hänga med.
  På vår Liveaboard blir det simsafari, crawlteknik i massor, löpteknik, underbar traillöpning, teori och praktik med swimrun, samt grundläggande funktionell träning och härlig yoga därtill.

  Bilden från ett ställe där cyklister respekteras, till skillnad mot många håll i Sverige.
  Hur många ska behöva prejas av vägen?
  Aftonbladets Malin Wollin, som inte gillar cyklister, och förfasar sig över att det finns så många av dem/oss på vägarna bloggade bland annat: "...hälften av gångerna kan jag inte bestämma mig för om jag ska hålla ut eller försöka pricka dem med min kofångare."
  Team Snabbare tog upp hetsen mot cyklister igen på sin facebooksida. Spridningen och responsen blev stor. Bland annat uppmärksammade vi svarskrönikan på Aftonbladet-Malins blogg, av Bitte Håf bloggade hos tidningen Bicycling: "Det går numera nästan inte att köra en enda runda på cykeln utan att någon bilist faktiskt försöker skada oss och faktiskt ibland också lyckas. Förlåt om vi inte skrattar."
  Gör ditt inlägg i debatten du också.
  Läs mer

  Succé för lerlycka i XTERRA
  Deltagarna i både XTERRA Sweden och XTERRA Lite (med snällare cykling och extra kort simning) var mycket nöjda med terrängtriathlontävlingen som avgjordes 11 juli vid Hellasgården, Stockholm. Att huvudtävlingen dessutom blev fantastiskt spännande, med världsstjärnor som pressade varandra ända in på mållinjen, gjorde ju inte saken sämre. Och att bli lite lerig gillade både gammal som ung.
  Läs mer

  Episk påskcykelresa - Gran Canaria
  Häng med på en episk cykelresa till Gran Canaria i påsk, 23-30 mars 2016. Visst kommer vi att simma, springa och yoga även här. Men till Gran Canaria åker man framför allt för att cykla i berg. Det är utmanande, det är vackert och precis lagom varmt. 
  Läs mer

  Tävla i XTERRA Lite South Africa
  Ett av tillvalen du kan göra på träningsresan till Sydafrika med Team Snabbare och Tri World är att delta i XTERRA South Africa. Lite-klassen är en utmaning alla klarar, och som är väldigt kul! Flera av dem som var med på resan 2015 hade aldrig cyklat mtb innan, men körde denna tävling och fick mersmak.
  Läs mer om de olika tillvalen för resan här.

  Sommaren är kort - avsluta med plask o bulle
  30 augusti är det dags för refrängen på våra sommarsimningar vid Hellasgården. Välkommen på detta gratisevent, med begränsat antal platser. Vi börjar med att simma tillsammans för att efteråt diskutera simning. Ett utmärkt tillfälle att byta tankar med likasinnade för att få inspiration för framtida tävlingar eller träningar. Dessutom får du några handfasta tekniktips om hur du kan lägga upp träningen när inomhussäsongen börjar igen.
  Och som vanligt så bjuder vi på fika.
  Läs mer

  Boka bästa träningsresan
  Du får under träningsresan till Sydafrika chansen att under inspirerande guidning cykla både linjecykel och mountainbike, samt simma, springa och vandra på ställen som år efter år röstas fram som några av de vackraste i världen. 
  Några citat från deltagare förra resan: 
  "Det utlovades en "once-in-a-lifetime-resa", men verkligheten överträffade alla förväntningar."
  "Om man skall göra en träningsresa i livet så är det den här!"
  "Sydafrikaresan var verkligen en boost för både kropp och själ. Otroligt bra stämning! Stort tack till både ledarna och de övriga deltagarna, det var mycket kärlek under dagarna i Sydafrika."
  Läs mer
  Boka

  1 2 3 5 Nästa »