Cykelresa i påsk till Fuerteventura

Häng med på cykelresa till värmen på Fuerteventura över påsk. Flyg med Apollo från Stockholm, 5-12 april 2021, eller Göteborg 4-11 april 2021. Vi bor bekvämt på träningsparadiset Playitas, med ett väldigt stort utbud av träning och aktiviteter, och bra mat. Och till ett mycket förmånligt pris: Från 9 998 kr per person.
OBS! Du kan även delta så mycket du vill på simresan som går samtidigt, utan extra kostnad.

 

 

 • Pris: 9 998 kr plus eventuella tillägg
 • Från Stockholm: 5-12 april 2021 - 1 v
 • Från Göteborg: 4-11 april 2021 - 1 v

  På Fuerteventura kan du få många varma mil och höjdmeter i benen under vintern. Det är lagom utmanande och lagom varmt. Efter varje cykeldag blir det yoga för stela cyklister för dem som vill. Allt för att orka och kunna njuta så mycket som möjligt även nästa dag. En massa andra träningsaktiviteter finns också på Playitas, t ex en finfin 50-m pool utomhus. Hotellet ligger direkt vid stranden. Här kan du läsa mer om aktiviteterna på Playitas samt vad som ingår och vad som är mot avgift.

  Trevligt sällskap och kunniga, inspirerande ledare från Team Snabbare ingår också, i form av Pål Török och Rickard Schuber.

  Vid behov delar upp oss i olika fartgrupper varje dag, från start eller efter ett tag. Du bör ha en cykel med utväxling nog för att klara branta berg och ben nog för att orka cykla på den, även om om farten inte behöver vara hög. Har du ingen egen som passar så är det enkelt att hyra på på plats (förboka en fin BMC-cykel här). 

  På senaste resan till Fuerteventura, i januari 2021, delade vi upp oss i fyra ledarledda cykelgrupper varje dag. Oftast efter ett tag, då några skulle köra längre och/eller snabbare än andra.

  Ingår i priset:

  • Flyg tur och retur samt mat på flyget
  • Del i rum på Playitas Resort
  • Träning enligt program
  • Halvpension (frukost och middagsbuffé)
  • Transfer till och från flygplatsen (eventuell cykeltransfer tillkommer)
  • En cykelkeps från Team Snabbare
  • All träning på plats, enligt program
  • Gold Standard klimatkompensering för alla ledare och deltagare till 110%

  Valbara tillägg:

  • Enkelrum: 1 000 kr per vecka
  • Cykeltransport på flyget: 700 kr (fr Sthlm m Novair, max 30 kg) resp 800 kr (fr Ggb m SAS, max 25 kg)
  • Cykeltransfer på buss, Fuerteventura: 400 kr
  • Om- och Avbeställningsskydd: 349 kr
  • Extra försäkring: Från 290 kr
  • Tillägg för helpension (lunch): 1000 kr / vecka
  • Barn i extrabädd 2-11 år: 4 500 kr (mat 1 kr, samma som föräldrarna bokar)
  • Ungdomar i extrabädd: 5 500 kr
  • Du kan skriva i "Övrigt"-rutan vid bokning, om du vill komma ner en vecka tidigare, eller stanna en vecka längre, så kontaktar Apollo dig för ett bra upplägg

   Hotellet Playitas Resort är ett av Europas största sporthotell för såväl vardagsmotionärer som elitidrottare. Här finns över en miljon kvadratmeter fyllda av träningsmöjligheter och passar såväl aktiva familjer så som par eller singelresenär, gammal eller ung. Förutom ett väldigt fint cykelcenter med de senaste modellerna och en olympisk 50-meters pool, finns här Kanarieöarnas största gym, tennisbanor, en 18-håls golfbana och massor med ledarledda träningspass. Här finns också en fin, barnvänlig sandstrand (ca 900 m lång) med mörk, finkornig sand.

   Vi bor på Playitas Aparthotel med praktiska lägenheter där du även kan laga egna måltider.

   Vi äter frukost och middag varje dag på hotellet (halvpension), samt köper lunch/fika själva ute på cykelturerna under dagarna. 

   Lunch eller fika blir oftast med cykeln parkerad intill. Här på en mysig strandrestaurang i Corralejo under en 15-milarunda i januari 2021. Några passade även på att bada innan hemfärd.

   Hyrcykel

   Du kan enkelt hyra en fin cykel på plats (förboka en fin BMC-cykel här). Samt få hjälp med service.

   Egen cykel

   Tänk på att Fuerteventura är mycket bergigare än hemmaterrängen, och att det därför behövs några lättare växlar att ta till när det brantar på. Utväxlingen 52/39 och 12–23 som duger gott hemma är för tung här! 

   Skall du ta med egen cykel bokar du cykel på flyget och på transferbussen i samband med bokningen.

   Upplevelsen i centrum

   Med Team Snabbare är upplevelsen i centrum, inte prestationen. Du får konstruktiv personlig återkoppling och kommer att utvecklas, bli tryggare på cykeln utför, starkare uppför, snabbare och mer uthållig. Men framför allt kommer du att ha en oförglömlig vecka - det är målet. Just denna vecka är fokus på cykling i branta berg med hissnande vacker utsikt. Det kräver viss förberedelse för att du ska få ut optimalt från din resa. 

   På plats finns också en massa andra träningsmöjligheter för den som vill. Att t ex få utveckla sin crawlteknik kan du också hinna med om du vill, i den fina 50-meterspoolen. Team Snabbare har även simcoach med! Och det är fritt att delta även på de coachade simpassen.

   Vem kan delta?

   Resan vänder sig till dig som har cyklat lite, eller mycket, tidigare. Du ska kunna vara ute en hel dag och cykla, om det inte går för fort, och du får fylla på med vätska och energi. Och du ska gilla berg, även om det är en utmaning. Du behöver inte vara snabbast i stan på något sätt, men det är viktigt att du kommer hyggligt förberedd så att du kan ta dig upp för backarna. Då kommer denna vecka att ge dig riktigt bra cykelstyrka som du kan njuta av under lång tid framöver. Är du total nybörjare på att cykla är detta dock inte resan för dig. 

   Det skadar inte heller om du gillar sol, berg, träning, äventyr och att umgås med likasinnade i vacker natur.

    

   Cykelguider från vänster: Rickard Schuber, Pål Török & Mathias Hjärtström.

   Våra ledare

   All träning leds av professionella och populära ledare från Team Snabbare. 

   • Rickard Schuber - Erfaren cykelledare och triathloncoach som kan cyklingen på Fuerteventura.
   • Pål Török, leder Team Snabbares träningsresor och event och är cykeltränare, simtränare, triathloncoach och yogalärare. Har cyklat många år på Fuerteventura.
   • Mathias Hjärtström, erfaren cykelguide som i påsk byter Mallorca mot Fuerteventura.

   Kläder & väder

   Temperaturskillnaden mellan toppen och havet kan vara stor så packa inte bara kortärmad cykeltröja och korta cykelbyxor utan även cykelundertröja, som är bra i både värme och kyla, plus vindjacka eller väst samt armvärmare och eventuellt även benvärmare. Cykelhandskar, buff och glasögon ska såklart med, precis som cykelskor och hjälm. Har du hyrt cykel kan även egen sadel vara skönt att ha med. 

   Dagsprogram

   7.30-8.30 Simning i poolen för dem som vill, med coach på kanten
   Frukost
   10.00 Cykling i olika ledarledda grupper, inkl fika/lunchstopp - ta med pengar för det
   15.30-16.30 Simning i poolen, för dem som vill, med coach på kanten
   17.00-18.00 Yoga i shalan (utomhus under tak, fokus på after bike/swim stretch)
   18.30 Middag
   Antagligen tillkommer någon simning (eller swimrun) i havet, samt ev bergsvandring/löpning. Allt kan dock ändras beroende på väder och lokala omständigheter. Preliminärt dagsprogram kommer att skickas till dig som deltagare innan avresa. 

   Apollos trygghetspaket

   För att du ska kunna känna dig ännu tryggare på din semester har Apollo lanserat ett Covid-19 Trygghetspaket som du får på köpet. Läs mer.

   Så hade vi det senast (Gran Canaria, januari 2020)

   "Mycket fin resa med bra upplägg, fantastisk cykling, trevlig stämning och bekvämt boende. Kan varmt rekommenderas."

   Kristoffer Lindberg

   Här lite mer om hur vi hade det i januari 2020.