Cykelresa till Gran Canaria i påsk

För uppdaterad info: Gå till nya resesajten, hos Tri World.

Häng med på en episk cykelresa till Gran Canaria i påsk, 23-30 mars 2016. Visst kommer vi att simma, springa och yoga även här. Men till Gran Canaria åker man framför allt för att cykla i berg. Det är utmanande, det är vackert och precis lagom varmt. 

Gran Canaria (GC) är finare att cykla på än Fuerteventura och Lanzarote, och är normalt betydligt varmare än Mallorca fram till och med början av april. Eftersom påsken ligger tidigt 2016, så blir det GC och cykelfokus i påsk för dig som vill ha många fantastiska mil och höjdmeter i benen, härliga vyer och inspirerande och kunniga ledare. Trevligt sällskap får du på köpet. Arrangör är Tri World, med Apollo som teknisk leverantör av flyg, hotell och transfer. Båda har ställt resegarantier till kammarkollegiet, för din trygghet som resenär.

Fördelen med att åka över påsken är att man slipper ta ledigt så många dagar (även om priserna är lite högre då). Vi blir ett ganska litet och tight gäng, 16-25 deltagare plus fyra ledare, som varje dag delas upp i två olika cykelturer/grupper. En röd och en grön grupp, där röd cyklar längre och med fler och/eller brantare stigningar.

Aktuella resedatum:

 • 23 - 30 mars
 • Avresa från Stockholm Arlanda

Flygtider:

 • NVR173 från Arlanda: 160323 kl 09:00, till Gran Canaria kl 14:00
 • NVR174 från Gran Canaria: 160330 kl 15:00, till Arlanda kl 22:00

Pris från: 12 495 kr

Ingår i priset:

 • Flyg t o r från Stockholm Arlanda med Apollo
 • Mat på flyget
 • Transfer till hotellet
 • Boende på hotellet, del i dubbelrum 
 • Frukost och middag varje dag (halvpension)
 • All träning på plats, enligt program
 • En cykeltröja eller en cykelbyxa, från Team Snabbare

Valbara tillägg:

  • Enkelrum 1 150:-
  • Cykeltransport på flyget 700:-
  • Avbeställningsskydd 200:-
  • Kompletterande reseförsäkring 281:-
  • Cykeltransfer på bussen till/från hotellet 250:-

Hotellet

IFA Buenaventura är ett stort och trevligt hotell, med en mängd faciliteter och ett bra läge för att snabbt komma ut och cykla, samt ändå nära strand (800 m) och centrum (1 000 m) i Playa del Inglés. Hotellet har flera pooler, internet och diverse annat man förväntar sig av ett hotell. 

Vi äter frukost och middag varje dag på hotellet (halvpension), samt tar lunch/fika ute på cykelturerna under dagarna. Hotellets adress är: IFA Buenaventura, Gánigo, 6, Plaza de Ansite, 35100 Gran Canaria. Tel: +34 928 76 16 50.

Cyklingen

Rutternas längd varierar mellan 80 och 150 km, och har stigningar på mellan 1 200 och 4 000 m. Det kan t ex jämföras med stora bergsturen på Mallorca som är ca 130 km lång och har ca 2 500 höjdmeter. Så får du en idé om vad denna resa kommer att innebära. Ett himmelrike för dig som gillar att cykla i berg, helt enkelt. 

Rutter, exempel

Röd - längd/höjd

Grön - längd/höjd

Josbaren

98km / 2000m

93km / 1700m

Soria

87km / 1700m

64km / 1200m

Toppen

110km / 2900m

98km / 2800m

Canjonen

145km / 3600m 

124km / 3300m

Buss + Cykel = SANT

Regionalbussarna från bolaget Global som med väldigt fin busspark kör kors och tvärs mellan nästan alla orter på Gran Canaria. Cyklist kostar vanlig biljett. Cykel kostar gratis.

Vägar och trafik

Tack EU för all pengar som gått till vägar och som håller god eller bättre kvalitet. Med den nya motorvägsbiten som blev klar till Puerto Mogan får vi cyklister nästan bara bussar att stångas med längs den underbara kustvägen som cyklas nästan varje dag.

Mallorca vs Gran Canaria i mars

Mars månad

Gran Canaria

Mallorca

Medeltemp, dygn

19

12

 Medeltemp, högsta

22

 17

Antal regndagar

2

5

Medelvattentemp

19

15

Väder

Åretruntsommaren i södra delen av ön har gjort Maspalomas-Playa del Inglés-San Augustin till turistfavorit precis lagom egentligen under vårt vinterhalvår, fram till början av april. Norra delen av ön får betydligt mer nederbörd än den södra där vi håller till.

Hyrcykel

Hyrcykel hyr du via Free Motion, som hyr ut och säljer cyklar fina i flera olika modeller från Cannondale. De hjälper till att hitta rätt cykel för dig. Vi bor närmast deras cykeluthyrning i Playa del Inglés, men kan även få service av deras andra butiker/verkstäder i Costa Meloneras och Puerto de Mogán

Egen cykel

Tänk på att Gran Canaria är mycket bergigt och därför behövs några lättare växlar att ta till när det brantar på. Utväxlingen 52/39 och 12–23 som duger gott hemma är för tungt här! Öns hyrcyklar kommer med 30 växlar: tredelat vevparti med 52/39/30 kuggar och 11-12/27 kassett. Om du inte vill ha en landsvägscykel med utväxling som en gammal mountainbike i utväxlingen väljer du kompakt vevparti med 50/34 och 12–27.

Mountainbike

Det även fint att hyra MTB en dag eller två. Så de kan delar eller hela gruppen göra, beroende på vad vi gemensamt beslutar. Det finns fantastiska möjligheter för fin MTB-cykling på Gran Canaria, i alla svårighetsgrader.

Med Team Snabbare är upplevelsen i centrum, inte prestationen. Du får konstruktiv personlig återkoppling och kommer att utvecklas, bli starkare, snabbare och mer uthållig. Men framför allt kommer du att ha en oförglömlig vecka - det är målet. Just denna vecka är fokus på cykling i branta berg med hissnande vacker utsikt. Det kräver viss förberedelse för att du ska få ut optimalt från din resa.

Vem kan delta?

Resan vänder sig till dig som har cyklat lite, eller mycket, tidigare. Du ska kunna vara ute en hel dag och cykla, om det inte går för fort, och du får fylla på med vätska och energi. Och du ska gilla berg, även om det är en utmaning. Du behöver inte vara snabbast i stan på något sätt, men det är viktigt att du kommer hyggligt förberedd. Då kommer denna vecka att ge dig riktigt bra cykelstyrka som du kan njuta av under lång tid framöver. Är du total nybörjare på att cykla är detta dock inte resan för dig. Det skadar inte heller om du gillar sol, berg, träning, äventyr och att umgås med likasinnade i vacker natur.

Våra ledare

All träning leds av professionella och populära ledare från Team Snabbare och Tri World.
Pål Török, leder Team Snabbares träningsresor och event och är cykeltränare, simcoach och triathloncoach. Leder därtill yoga och gillar berg.

Micke Hanell - Känd profil inom cykling och multisport. Mångårig ordförande i Stockholm Multisport, som gärna delar med sig av sin kunskap och sina erfarenheter.

Susan MacLean - Erfaren cykelledare och duktig löpare.
Rickard Schuber - Erfaren cykelledare och reseledare, samt löpcoach och triathloncoach.

Kläder

Temperaturskillnaden mellan toppen och havet kan vara stor så packa inte bara kortärmat och kortbyxor utan även undertröja/ställ som är bra i både värme och kyla, plus vindjacka, lösa ärmar och lösa ben. Väst, handskar, buff, glasögon ska såklart med.

 • En komplett packlista kommer innan avresa
 • Du får  välja om du vill ha Team Snabbares omtyckta cykeltröja eller cykelbyxor, båda i fantastisk kvalitet, som deltagarpresent. Det finns även möjlighet att köpa till fler matchande cykel-, tränings- och tävlingskläder.

Dagsprogram

Dagsprogram kommer inom kort, är preliminärt och kan ändras beroende på väder och lokala omständigheter.

Bilderna tagna av Gunnar Eld, vid en annan träningsresa med Tri World och Team Snabbare.