Ledare Mallorca våren 2021

OBS! Cykelresan till Mallorca över påsken 2021 är inställd och ersatt av cykelresan till Fuerteventura över påsken 2021 istället. Du kan även välja simresa, eller mixa som du vill. Priset är betydligt lägre och temperaturen högre.

Här hittar du mer info om hur du bokar du 2021 års träningsresa över påsk till Mallorca

 

Våra populära och erfarna ledare kommer att finnas på plats på Mallorca, så att du ska känna dig trygg och få ut så mycket som möjligt av din tid med oss oavsett ambition och träningsnivå. 

Här får du lära känna några av ledarna/guiderna. Det kan hända att den definitiva ledaruppställningen kommer att skilja sig från den preliminära, som presenteras nedan.

HUVUDANSVARIG

PÅL TÖRÖK

Pål Török startade Team Snabbare och dess reseverksamhet som nu har drygt 10 år på nacken. Pål har som mål att alla som åker med ska komma hem gladare och starkare. Han är övergripande ansvarig för att du trivs helt enkelt.

Pål har under ett antal år varit huvudtränare i Sveriges största triathlonklubb, Stockholm City Triathlon, och har själv hållit på med triathlon på olika nivåer i över 30 år och leder både cykel, simning och yoga. 

Han är även triathloncoach och certifierad yogalärare. Han har cyklat på Mallorca sedan 80-talet och lett cykelgrupper senaste tio åren.

CYKELGUIDER

PETER EIDEGREN

Norrländsk officer i själ och hjärta som flyttade till Stockholm 2011. Är cykelguideansvarig och har lett cykelgrupper på Mallorca sedan 2006. Favorit på Mallorca är Robin Hood-vägen mellan Inca och Buger en varm eftermiddag med vinden i ryggen.

RICKARD SCHUBER

Allkonstnär och triathlet från Stockholm som helst av allt cyklar. Började leta efter de bästa cykelvägarna på Mallorca 2006 och hittar fortfarande nya vägar. Liksom livet.... för att hitta de nya vägarna måste man ibland köra fel och ibland på ojämna underlag men när vägen är slät igen och man snart är hemma så känns allt det osäkra och jobbiga så mycket värt att man vill göra det igen....eller inte. Att cykla i bergen gillar jag bäst men att leda en grupp på de bästa av Mallorcas murkantande vägar på våren när blommorna står i blom på ängarna är det inte mycket som slår.

SUSAN MACLEAN

Superrutinerad guide, stark cyklist och entusiasmerande person som ser alla. Kan alla vägar och fik på Mallorca. Det är sedan gammalt.

HÅKAN WETTERGREN

Har haft hand om triathlonläger på Mallorca i fyra år men har även stor erfarenhet som tränare i både konditions- och lagidrotter på hemmaplan. Genomförde min första fulldistanstriathlon redan 1998. Förutom alla fina cykelvägar på Mallorca så är årets första öppenvattensimning (OW) en favorit. Den sker för min del oftast på Mallorca. Oftast lagom skönt och klart i vattnet och på detta läger försöker vi ju även ge oss iväg till några sceniska OW-platser. 

HÅKAN TERELIUS

Triathlet och cykelguide som gillar att cykla långt och länge. Mer är alltid mer, i alla fall när det kommer till cykling och fika. Cyklat på Mallorca sedan 2013, då jag gjorde min första 70.3 tävling. En favorittur måste ändå vara stora bergsturen med de underbara utsikterna kring Deià.

JOHAN OLSSON

Johan Olsson, triathletande fysioterapeut med passion för fika. Började cykla 2011 för att genomföra en klassiker, fastnade direkt för cyklingen och därifrån har det bara rullat på. Det bästa för mig med cykling på mallis är gemenskapen, fika pauserna och den vackra naturen.

NIKLAS FORSGREN

Niklas Forsgren, cykelnerd-wannabe, som bor på Östgötaslätten. Cyklat på Mallorca i 4 år. Favorit är Lluc-backen upp och Pollencabacken ner, tätt följt av cheesecake i Petra. Gillar backar, både upp och ner. Ogillar att åka medvind. Är väldigt bra på att fika.

MATTIAS HJÄRTSTRÖM

Tävlingscyklist i själ och hjärta. Har tävlat både på landsväg och i skogen sedan Y2K-krisens dagar och klänger envist kvar i elitklungan år efter år. Älskar att pressa mina gränser och flåsar därmed gärna uppför Sa Calobra i jakt på ett nytt PB, men gillar även att pressa ur det sista på "tyskvägen" efter en hård dag i sadeln. Besökte Mallorca för första gången 2007 och har återkommit årligen sedan dess, ibland uppåt ett par månader per år. Jag har därmed hunnit uppleva ett väsentligt antal vägar på ön, men älskar att leta efter nya guldkorn - ofta med gott resultat på denna fantastiska ö!

ROBERT PETTERSSON

Är bra på kartor och hittar på Mallorca. En härlig sträcka på Mallorca är från sineu till llubi. Gillar också Lluc-backen på något sätt. Vet inte varför egentligen.

KENT PERGEUS

Gourmecyklist som älskar livets goda. Mallorca är en återkommande destination, både som cyklande guide och turist med eller utan cykel. Utöver guidande på Mallorca så har Kent även kört guidade turer i Italien och i Sverige. Vill du veta lite mer om Mallorkinska vingårdar och välsmakande smultronställen så häng med Kent på en tur!

KRISTIAN RYBAK

Glad och spontan cykelperiodare från Skåne. I gott sällskap är alla rundor fina, men på topplistan ligger bl.a. en tur ut till fyren.


Yoga

Yogan leds av de båda erfarna yogalärarna på plats: Marika Török och Pål Török.

Förkunskapskrav och utrustning: Inga. Men har du en egen yogamatta som du gillar så ta gärna med den.

TRIATHLON & SWIMRUN

För dig som vill toppa vistelsen, som ju har cykling som bas, så kommer även några coachledda pass finnas i traillöpning respektive simning och swimrun. Simtränaren Sofia Demnert (bilden) kommer att leda en del simning t ex.