Yoga & vandring, Porto Plomari

Häng med Marika & Pål Török på en veckas skön yoga i september i Grekland, som en förlängning av sommaren. En hel del vandring, sol och bad står också på menyn. Och äventyrssimning för dig som vill.

Vi bor på Apollo Mondo Boutique-hotellet Porto Plomari, direkt vid det varma medelhavet och stranden. Flera fina vandringsleder ligger i närheten. Flyg från Stockholm och Köpenhamn. 

Pris från
1 vecka - 14 598:-

Avresedatum
19-26 sep 2021 (1 vecka)

Avreseorter
Stockholm & Köpenhamn

Var
Porto Plomari, Lesvos, Grekland

Begränsat antal platser.

Det fungerar även utmärkt att resa ensam. Du kan antingen boka enkelrum eller del i dubbelrum, så hittar vi en rumskompis av samma kön åt dig.

I priset ingår:
 • Flyg tur och retur samt mat på flyget och bagage
 • Del i dubbelrum på Porto Plomari, Lesvos, Grekland
 • Yoga och vandring enligt program
 • Halvpension (frukost och middag)
 • Transfer till och från flygplatsen 
 • Gold Standard klimatkompensering till 110% för alla ledare och deltagare 

​Ingår inte:
* Lunch äter vi själva beroende på var vi är (stranden, vandring, hotellet, stan)
​* Ev enkelrumstillägg, 4 000:-
* Försäkring, 130:-
* Om- och Avbeställningsskydd, 349:- 


Här en liten film som visar hur vi hade det under en av våra tidigare yogaresor till Grekland, i detta fall Parga 2017.

En typisk dag 

Preliminärt program skickas ut till deltagarna i god tid innan resan. En typisk dag ser ungefär ut så här:
08.00-08.30 Morgonmeditation och pranayama (andningsövningar)
08.30-10.00 Yogaklass, dynamisk och flödande yoga
10.00 Frukost
På dagen kan du välja mellan att läsa, slappa, sola, bada, eller att vandra. Ungefär varannan dag ordnar vi lite längre vandringar, och varannan dag blir fri aktivitet i form av umgänge eller egen tid. Vattnet är fortfarande varmt när vi kommer, så vi räknar med skön sommarkänsla både i luften och vattnet. Den som vill ägna sig åt härlig äventyrssimning kan också få sitt lystmäte här.
16.30-18.30 Yogaworkshop eller Yin yoga 
19.30 Middag

  Yogan

  Vi varierar mellan mer meditativ yoga med andningsövningar, mer dynamiskt flödande yoga och lugnare yin yoga samt workshops.

  Alla kan vara med, oavsett tidigare erfarenhet. 

  Vandringen

  Vill du vandra på markerad stig i spektakulär miljö (eller springa trail), så finns det vandringsleder så det räcker i flera veckor här! På Lesvos, som är en av Greklands största öar, är naturen vacker och omväxlande och du kan vandra genom såväl tallskogar som olivlundar, upp i bergen, genom timjansdoftande dalar och genom pittoreska byar där gästfriheten är stor.

   

  Hotellet

  Boutique-hotellet Porto Plomari ligger precis vid Egeiska havet, i utkanten av byn Plomari på ön Lesvos i Grekland. I hotellets mitt ligger infinitypoolen med utsikt över havet. Stränder finns på båda sidor om hotellet. Hotellet är ett vuxenhotell och atmosfären lugn.

  Vi bor i dubbelrum, där sovkomforten är något extra, med sköna sängar och linne av hög kvalitet.

  I restaurangen tar kärleken till den grekiska matkulturen stor plats och menyn är fylld av traditionella rätter i modern tappning. Köket bygger framförallt på lokala råvaror, i största mån ekologiska och närproducerade. Vinkällaren erbjuder såväl lokala som internationella viner, allt omsorgsfullt utvalt för att passa menyn. Du äter frukost och middag varje dag på hotellet (halvpension), samt en lättare lunch (tillkommande kostnad) där du är mitt på dagen. Ibland på vandring, ibland kanske på stranden, i stan eller med lite egentid på hotellet. 

  På hotellområdet finns även en bana för padeltennis. I omgivningarna finns rekommenderade löprundor och fina vandringsleder finns tillgängliga uppe i bergen.

  Väder & kläder

  I september räknar vi med temperaturer runt eller strax över 25°c på dagen, samt strax under 20°c på natten. I vattnet är det behagligt varma 23°c. Månaden innehåller 29 regnfria dagar, med 11 soltimmar per dag i snitt.

  Så ta med lätta sommarkläder. Och badkläder. Och så klart kläder att yoga och vandra i. Yogamattor finns på plats, men har du en egen du gillar så ta med den ändå. På kvällarna kan det ändå bli lite svalt, så ta med något lite varmare också.

  Ta också med skor att vandra i och gärna en liten ryggsäck eller midjeväska eller liknande. Och något lite finare att ha på dig till middagarna. 

  Apollos trygghetspaket

  För att du ska kunna känna dig ännu tryggare på din semester har Apollo lanserat ett Covid-19 Trygghetspaket som du får på köpet. Läs mer.

  Så tyckte tidigare deltagare

  Några kommentarer från deltagar på tidigare yogaresor i Grekland med Team Snabbare:

  Så NÖJD, NÖJD, NÖJD. 5 YOGISAR av 5 möjliga 🤗🤗🤗 Ni är fantastiska !
  Jag blev rik på kunskapen, kärleken och glädjen i yogan som jag kommer ta med mig i livet, och mötet med alla fantastiska människor som va med på resan för att inte tala om våra enastående roliga, kloka och kärleksfulla ledare. Namaste 🤗

  Titti Perron

  Det bästa med resan var att man kunde känna sig tryggt omhändertagen och att alla ledare samt personalen gjorde sitt bästa för att det skulle bli så.

  Peter Wiklund

  Proffsig träning i underbar miljö, en boost för kropp och själ!

  Susanne Klyft, som liksom många andra var med för andra året i rad.

  Mer engagerade ledare är svårt att hitta. Jag har utvecklats mycket i min yoga tack vare Marika och Pål som tränare. Att få delta i workshops och förstå hur kroppen påverkas av att träna rätt ger en ytterligare dimension till yogan. Jag har träffat många nya vänner och det var längesedan jag skrattat så mycket. Äsch detta är svårt att beskriva i ord. Ni måste helt enkelt uppleva detta🙏🏻😍

  Cathrine Bognäs

  En fantastisk kombination av härlig yoga med jättebra lärare, underbar miljö, god mat, härlig grupp med mycket skratt! Är supernöjd med allt och kan varmt rekommendera detta upplägg! Kommer bära med mig denna upplevelse som en juvel i hjärtat.

  Marie Linder

  En fantastisk vecka, som blev bättre än jag kunde ana. Nu är energidepåerna åter påfyllda. Tack för en fin vecka, jag kommer åter!

  Åsa Nyström

  Jag kan inte komma ihåg att jag någonsin har haft en bättre semester. Jag längtar redan efter nästa år.

  Mikael Andersson

  Jättebra upplägg med mycket flexibilitet, som gör att man kan delta oavsett nivå. Alla instruktörer gav bra återkoppling på teknik.

  Ylva Bonde

  Denna träningsresa (yoga) var den första för mig, det blev en fin upplevelse med trevliga reskamrater, underbar yoga med fantastisk lärare, toppen bra boende, väldigt bra mat och service i en underbar miljö. Jag kan och vill verkligen rekommendera denna resan.

  Marie Boderos

  En skön vecka med härlig kombination av yoga, simning, löpning/vandring i vackra miljöer och med engagerade och duktiga instruktörer.

  Marina Lindgren

  Har redan rekommenderat och pratat mig varm kring resan och upplägget till vänner. Njutning, hälsa och välbefinnande i fantastisk kombo som resulterar i att du kommer hem som en ny människa.

  Tove Lindqvist