Norge kan få Ironman 70.3 World Championship 2015

Medan VM-finalen på full ironmandistans fortsätter att hållas på Hawaii varje år ska Ironman 70.3 World Championship arrangeras på olika platser varje år från och med nästa år. Ironmanorganisationen har nu gått ut med finaliststäderna för tävlingen 2015 och med bland de fyra tävlingsorter det står mellan finns norska Haugesund.

Redan tidigare i år meddelades att finalen för Ironman 70.3 ska hållas på olika plaster från och med nästa år. Först icke USA-baserade tävlingen flyttar inte så långt utan skuttar norr ut över gränsen till Kanada och tävlingen i Mont-Tremblan i Quebec som avgörs den 7 september nästa år. Vilken stad som får stå som värd för finalen 2015 är ännu inte klart, men det är nu officiellt vilka fyra tävlingsstäder det står mellan. Och åtminstone tre av banorna bjuder på en hel del höjdmeter på cyklingen.

Haugestund, Norge. Här har det varit officiella Ironman 70.3-tävlingar under både 2012 och 2013 och är väl det närmaste hemmaplan alla svenska triathleter kan komma som det ser ut just nu.

Region Moselle, Luxemburg. Plattast av de fyra.

Nice, Frankrike. Simma i Medelhavet. Cykla många höjdmeter.

Zell am See-Kaprun, Österrike. Inte heller saknas höjdmeter på cykeln. 

Vilken är din favorit? skriv gärna en kommentar.
Fredrik Zillén
Fredrik Zillén

FörfattareKommentera

Kommentarer måste godkännas innan de syns.