XTERRA till Sverige juli 2014

2013 december 10

Den globala off-road Triathloncirkusen XTERRA kommer till Sverige. Tävlingar kommer att anordnas i Stockholm 11, 12 och 13 juli 2014. Preliminärt tävlingsområde blir Hellasgården i Nacka. På fredagen går XTERRA Ecco Trail Run (10km), på lördagen XTERRA MTB 30km och på söndag XTERRA Off-road Triathlon.

Söndagstävlingen kommer att innehålla klasser både för age group och proffs. De senare tävlar, förutom om en ansenlig prissumma, även om att kvala till VM-finalen på Maui, som går den 26 oktober 2014 (mer info: www.xterramaui.com). I år lyckades ju svensken Martin Flinta med konststycket att vinna ”The Double”, alltså få bästa sammanlagda tid för VM-finalen för Ironman på Kona och sedan VM-finalen på off-road-triathlon XTERRA på grannön Maui strax därefter. 

Officiell arrangör för XTERRA Sweden blir danska Running26, och där Team Snabbare och lokala föreningar kommer att stå för genomförandet. Team Snabbare, Sveriges ledande leverantör av professionella träningstjänster inom triathlon, står för den övergripande projektledningen, samt för- och kringarrangemangen. Projektledare blir Team Snabbares vd, Pål Török. Banchef blir Micke Hanell, ansvarig för multisport inom Team Snabbare och ordförande i Stockholmmultisport, som arrangerar trailrunningtävlingen Ursvik Ultra och multisporttävlingen Stockholm Adventure Race (STAR).

Anmälan till tävlingen öppnar 15 december på www.xterranordic.com, där mer information kommer att presenteras löpande.

Bilden kommer så klart inte från tävlingen men är tagen vid samma stigar som löpdelen av tävlingen kommer att avgöras på.Kommentera

Kommentarer måste godkännas innan de syns.