Coachträff med bebis, zombies & krokodiler

Per Håkansson visar och beskriver det skadliga löpsteget. Följt av ett bättre alternativ, för den som vill hålla sig skadefri och orka springa både snabbare och längre.

Team Snabbares coachingadepter har regelbundna träffar för att lyssna på intressanta föreläsningar, träna ihop, snacka träning och få inspiration av både varandra, sina coacher och speciellt inbjudna. Lördagen 12 mars var det dags igen, på Högdalsbadet i Stockholm.

En av coacherna på plats, Björn Rosenthal (själv framgångsrikt aktiv inte minst inom swimrun), hade med sig sin Pia och deras tre veckor gamla Elias - under förevändningen att han behövde lära sig bra löpteknik redan innan han började krypa. Mycket trevligt och uppskattat. Först ut på dagens program var nämligen löpteknik med Per Håkansson, som fick många skratt och igenkännande nickar när han berättade om varför så många rör sig som zombies, mumier och robocops när de istället borde springa snabbt och skadefritt. Och hur de då ska göra istället.

Under fikat snackades det mycket träningsupplägg och vi jämförde deltagarnas ambitioner och spännvidd, bland annat en elitsatsning på kortdistans med en förstagångssatsning på ironman.

Sedan berättade Sue Paz Thunström om sitt äventyr i Belize nyligen där hennes lag Stockholm Adventure Team kom 4:a på årets första deltävling i Adventure Racing World Series, Maya Mountain Advenutre Challenge. Övriga i laget är Johan Lilja, , Tommy Ivarsson och Mikael Mattsson. Mycket livfullt om ett djungel-, berg- och flodäventyr med krokodiler, pumor, ormar, näringsbrist, trötthet, hallucinationer och mycket glädje. Mer om äventyret kan du läsa i Sues blogg och på Outside Sweden.  

Avslutningsvis blev det simning och simteknikcoaching med Ulf Hausmann.

Vill du hänga med själv på sånt här nästa gång? Inga problem, det ingår när du blir coachad och/eller har träningsprogram via Team Snabbare. Mer info och bokning här.
Pål Török
Pål Török

FörfattareKommentera

Kommentarer måste godkännas innan de syns.