XTERRA Sweden träningsevent - helt gratis!

2014 april 10

Häng med på träning inför XTERRA Sweden. Självklart med mängder av tips från erfarna tränare om hur du kör MTB och springer trail i allmänhet och XTERRA-banan i synnerhet.  
Vi kör igenom tävlingbanorna (1 varv) tillsammans. Gäller MTB och löpning i april och maj, samt även simbanan i juni. Du får konkreta tips - både teori och praktik - från våra professionella coacher på hur du:
  • simmar öppet vatten (gäller träningseventet i juni)
  • bäst cyklar i den terräng som blir aktuell under tävlingen (vi stannar till på nyckelavsnitt och övar extra)
  • bäst springer i den utmanande terräng som tävlingen går i (vi stannar till på nyckelavsnitt och övar extra)
Ungefärlig fördelning av underlag och svårighet på cykelsträckan under XTERRA Sweden:
Grusväg 5 350 
Större stig 3 100 
Lätt tekniskt 3 250 
Medel tekniskt 1 900 
Tuffare tekniskt 1 400 
Summa 15 000 meter per varv

Vi samlas vid Ravinenstugan (ligger på andra sidan vägen, intill tennisbanorna, från restaurangen sett). Du kommer ombytt, eller byter om i stugan (finns stora omklädningsrum med dusch för damer respektive herrar) innan, så att du är färdig att cykla kl 13. 

Efter lite genomgång av dagen och banan blir det teori och praktik cykling (15 km) följt av teori och praktik löpning (5 km). Inte så långt, men det är rätt tuffa kilometrar.

Fika. Vi avslutar med gemensam fika för alla som vill. Ta med det du vill ha (kan vara inlåst i Ravinens klubbstuga medan vi är ute och leker) eller spring över till restaurangen för något smarrigt inköp. 

Ta med cykel, hjälm och kläder att cykla i respektive springa i. För eventet i juni: Även våtdräkt och simkläder inklusive simglasögon. Samt ombyte om du inte vill cykla hem i samma kläder. Och lås till cykeln.

Minderåriga måste ha målsmans tillåtelse att delta. Deltagande sker på egen risk.

Plats: Hellasgården, Ravinenstugan (ligger på andra sidan vägen, intill tennisbanorna, från restaurangen sett), Stockholm/Nacka. Du hittar en karta här.
Datum: 13 april, 18 maj samt 8 juni 2014 
Tid: Kl 13.00-16.00


Kommentera

Kommentarer måste godkännas innan de syns.