Try Triathlon Sjöhistoriska - äntligen dags igen!

För många triathleter i Stockholmsområdet är träningskvällarna vid Sjöhistoriska en höjdpunkt i sig. Dessutom skvallrar starten om att sommaren och säsongen är här. 

Delar av framgångsreceptet är den avslappnade attityden (0 kr i kostnad och en enkel anmälan på facebook), energin från hundratals likasinnade på plats, kvaliteten i själva träningen/träningstävlingen och inte minst att man får matnyttiga tips och inspiration av kunniga ledare från Team Snabbare, Human Ambition och Stockholm City Triathlon.

De flesta som kommer är nybörjare eller relativt nya i sporten och har Vattenfall World Triathlon Stockholm som sitt huvudmål för säsongen, antingen i lag, eller individuell klass på sprint- eller olympisk distans. Men en hel del är också erfarna och vill bara ha kul och få ett högkvalitativt fartpass för att vässa formen.

För oavsett erfarenhetsnivå så är det nyttigt att få trängas vid bojrundningen, känna adrenalinpåslaget upp mot växlingsområdet och träna på att hitta optimal fart snabbt på cykel och löpning. Man blir bra på det man tränar på. Och trygg i situationer man vant sig vid. Detta är också ett utmärkt tillfälle att prova den utrustning du tänkt tävla i senare.

För att förtydliga att detta är ett fritt prova-på-evenemang har det till i år fått ett namn: Try Triathlon Sjöhistoriska. Första triathlonevenemanget för i år blir onsdagen den 4 juni vid sjöhistoriska muséet i Stockholm. Huvudansvariga för genomförandet är som tidigare Team Snabbare, med hjälp av Human Ambition och Stockholm City Triathlon. Just denna gång ska du anmäla dig här. Löpande info hittar du dock i facebookgruppen, som är fri att gå med i (och då kan du även tagga dig själv på bilder och lägga upp egen info).

Första tillfället kommer det att bli trångt av två skäl. Dels räknar arrangören med många deltagare (i och för sig lite väderberoende), dels pågår löptävlingen Blodomloppet i närheten. Så det lär bli en del trafik av deltagare på väg dit (Djurgårdsbrunn) eller därifrån första gången. Men eftersom alla som vanligt lär ha en positiv och hänsynstagande attityd mitt i tävlingsglädjen så lär ju även detta gå bra. Arrangören påminner dock om att man tävlar på egen risk och att man inte bara ska ta med utrustning för att simma, cykla och springa, utan även sitt förnuft. :-)

 

Programmet ser ut så här den 4 juni:

 • 18.00 öppnar växlingsområdet. Välkommen att lägga in din cykel och dina prylar intill denna. Passa gärna på att besöka våra sponsorer och partners som är på plats med fina erbjudanden. Representanter från Vattenfall World Triathlon Stockholm är på plats och att det går att köpa startbevis, samt ställa frågor och få information om tävlingen.
 • 18.30 börjar det officiella programmet med ett kortpass funktionell styrka och rörlighet för triathleter, lett av Marika Török från Team Snabbare. Därefter kan du välja en av tre grupper för en kort genomgång av respektive moment:
  • Simning med Micke Rosen, Human Ambition
  • Cykling och växlingsträning med Pål Török, Team Snabbare
  • Löpning med Per Håkansson, Team Snabbare
Flera ledare från Team Snabbare och Stockholm City Triathlon finns på plats för att svara på frågor och hjälpa till.
 • 19.15 går starten för träningstävlingen. Distanser:
  • 400m simning
  • 7,4km cykling
  • 2,4km löpning

 OBS! Vi har inte tillgång till omklädningsrum, utan byt om under en handduk eller kom i det du tänkt träna i.

 

 

Första gången har du också möjligheten att vinna en Triathlon-PT från Team Snabbare, nämligen Marika Török - en av Sveriges bästa PTs enligt flera och dessutom van att hjälpa triathleter. Passar väldigt bra för dig som är lite osäker på hur du bäst ska träna för att klara din första tävling t ex. Två timmar inklusive tester, träning och en individuell plan för hur du ska träna fram till Vattenfall World Triathlon Stockholm ingår.

Anmäler dig till evenemanget, och får löpande info, gör du via den nya facebooksidan Try Triathlon Sjöhistoriska. Där kan du även själv lägga upp bilder och kommentarer inför, under och efter respektive träningskväll.

Här ser du bansträckningen:

Så här såg det ut senast det begav sig:Pål Török
Pål Török

FörfattareKommentera

Kommentarer måste godkännas innan de syns.