I huvudet på en Ö till Ö-deltagare

2014 augusti 28

Tio grader kallt!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hur ska det gå? Distanserna är jag inte rädd för och jag ser fram emot loppet, verkligen. Men tiogradigt, kallt vatten är väl ändå lite att ta i? Håller detta i sig tror jag kylan kommer vara det största hotet för mig på denna tävling och även för många andra. Jag gör allt för att lägga på mig ett värmande fettlager innan måndag och har aldrig tidigare kolhydratladdat som nu.

Att komma springandes med hög puls och hoppa i isande kallt vatten har jag erfarenheter på en kort tävling under SM i biathle. Kroppen låste sig totalt, krampade och jag började hyperventilera. Reaktionen blev omedelbar och det tog nästan tio minuter innan jag kunde börja simma. Jag tycker det var väldigt synd att de förbjudit luftmadrass som simtillbehör och funderar hur det är att springa i torrdräkt. Kanske att jag skulle fylla en vätskeblåsa med varmt vatten eller micra en vetekudde att stoppa in innanför dräkten. Brrrr! Fryser redan och hoppas att nummerlappen kommer skänka värme och rädda upp situationen. Det brukar ju växa ut ett och annat horn på mig när den åker på.

Bortsett från kylan tycker jag det ska bli super kul att få köra Ö till Ö för första gången och mäta sig med gamla rävar. Både jag och min lag kamrat Jonas Udehn är vana att tävla tillsammans, då vi vunnit Ö-loppet tre år i rad. Vi är väldigt ödmjuka inför uppgiften att nu springa 6 mil och simma 1 mil i iskallt vatten. Men som lag är vi starka tillsammans och vi hoppas självkart få en bra sluttid som kan räcka till en bra placering.

Vårt vinnande recept har tidigare varit att vi har kul ute på banan så det ska vi inte ändra på. Pratade med Björn Englund under Ö-loppet, som har en helt otrolig publik, och frågade honom hur publiken var på ö till ö. Han svarade att har vi tur kan det vara en gammal bonde som råkar gå förbi och säga hej. Så ni som följer loppet live hemma med chips och kanske Ö till Ö-öl i handen skicka era hejarramsor genom rutan och håll tummarna för att temperaturen går upp.

Vårt lag heter 2XU mix och består av helan (Jonas Udehn) och halvan (Ulrika Eriksson) vårt startnummer är 210.Kommentera

Kommentarer måste godkännas innan de syns.