"Det tuffaste har varit att få till långpassen" - en utmanares bekännelser

2015 april 02

Vi byter några ord med Henrietta Nyberg, en av alla som skaffat löp-PT via Team Snabbare, för att höra om hennes erfarenheter och planer för framtiden.

Varför skaffade du dig en löp-PT och vilka är dina erfarenheter? 

- För ett och ett halvt år sedan, hösten 2013, började jag träna som en tok. Hade tidigare varit en periodare men gick från 0 till 200 km. Felet jag gjorde var att bara jaga tider, jämföra mig med andra och kanske just därför aldrig bli riktigt nöjd med min egen prestation. Det slutade med att jag skadade baksidan lår och tappade träningslusten.

- För att hitta en balans och få ett bra träningsupplägg tog jag kontakt med Team Snabbare våren 2014. En vän rekommenderade Ulrika Eriksson, som jag sedan dess haft regelbunden kontakt med. När vi först träffades började mitt PT-löppass med en ”terapirunda”. Jag sprang och gnällde över hur jobbigt, tråkigt och hemskt löpning var. Passet avslutades alltid med att jag var på ett strålande humör och tyckte att löpning var riktigt roligt.

- Idag är terapirundorna mer sällsynta och jag har tack vare Ullis vågat anta denna stora utmaning som Paris marathon innebär. Hon hjälper mig att lägga upp bra träningspass. 

Hur kom det sig att du antog denna stora utmaning?

- Jag gillar att utmana mig själv. Jag skall springa med en kompis och såg ett bra tillfälle att förena löpning med en trevlig helg i Paris.

Vilken målsättning har du?

- Min målsättning är 4 h 30 min.

Vad tycker du har varit det tuffaste i din träning mot maran?

- Det tuffaste har varit att få till långpassen. Jag har ingen rutin på långpass.

Vilken distans är den längsta du sprungit?

- Den längsta distansen är Sandsjöbacka trail, 22 km. Så ja, det blir en utmaning.

Vad ser du som den största utmaningen med att springa Paris marathon?

- Att starta i ett bra tempo så att jag klarar hela vägen i mål. När det är tufft, att säga mina mantran.

Har du några andra spännande mål framför dig som du vill avslöja?

- Göteborgsvarvet för andra gången - jag springer för Clowner utan gränser. Vätternrundan - första gången, och Åstol Runt - andra gången. Och inte minst Ullis löpsafari - första gången.

- Jag har också bestämt mig för att köra en triathlontävling, men inte vilken. Skall ta det med Ullis.Kommentera

Kommentarer måste godkännas innan de syns.