Hur lägger du upp träningen i sommar?

2015 juni 02

Har du en plan när kompisarna vill dra med dig på grillfester, utflykter och annat kul som händer och konkurrerar med din älskade träning? För många blir just sommarmånaderna de svåra månaderna när det gäller att få till bra strukturerad träning. Dels för att simhallar och andra anläggningar stänger, dels för att rutiner ruckas i och med semestern och sist men inte minst för att man har tävlingar som man deltar i.

För att få ut så mycket som möjligt av både träning, tävling och den härliga sommaren är det A och O att ha en plan, samt förankra den hos dem som kan bli berörda av den. T ex sambo/respektive. Avsätter du först tid för att planera, gärna med hjälp av en coach som också ser till att träningstiden blir av hög kvalité, så kommer du enklare också klara av att avsätta tid till all den roliga träningen som du inte vill missa (men som riskerar att missas just på grund av dålig planering).

Vet man vad man ska göra är det helt enkelt enklare att få det gjort.

En coach kan också bespara dig tankearbetet kring ditt träningsupplägg, då denne ser till att du får ett träningsschema som överensstämmer med dina förutsättningar och mål. Du behöver aldrig fundera på vad ditt cykelpass ska innehålla - för det gör coachen åt dig. Coachen talar också om när du ska vila och finns alltid där som stöd.

Nu ska man inte se ett träningsschema som hugget i sten. Men det underlättar otroligt mycket och säkrar upp kvalitén på den träningen som läggs ner. Den optimerar din tid, så du slipper träna en massa pass som inte ger dig något ändå. För då kan du ju hellre vara med på en grillfest, eller hur?

Vad är dina mål med sommaren?

Undrar Team Snabbares coachansvarige Ulrika Ullis Eriksson

Mer om coaching hittar du här.

 Kommentera

Kommentarer måste godkännas innan de syns.