Salming Running och XTERRA Sweden i samarbete

2015 juni 22

Pressmeddelande • Stockholm, 2015-06-22

XTERRA Sweden, arrangör och producent av off-road triathlontävlingar, har utsett Salming som deras officiella skopartner. Detta efter att Salming och XTERRA först avtalat om att samarbeta i USA. Det nya avtalet ger Salming en unik möjlighet att ta kontakt med XTERRAs och Team Snabbares aktiva nationella publik av äventyrslystna, spänningssökande och tävlande i XTERRA och andra uthållighetsidrotter.

XTERRA Swedens projektansvarige, Pål Török:

- Det är lustigt hur saker och ting fungerar ibland. XTERRAs gode vän, Mark Allen (världens troligen bäste långdistanstriathlet genom tiderna) nämnde för XTERRAs vd i USA, Tom Kiely, att han testat ett par Salming löparskor och att de var fantastiska. Så Tom kontaktade Salming Nordamerika, och de kom snabbt överens om samarbete. När Tom läste och lärde mig om varumärket Salming, kände han att deras kultur, engagemang för löpare och övergripande karaktär var helt i linje med XTERRA och han kunde inte vara mer nöjda med val av skopartner.

- Nu har det svenska skoföretaget Salming också blivit officiell skopartner för den svenska XTERRA-tävlingen, som i år går 11 juli, vid Hellasgården, Stockholm. Och det känns ju i det här sammanhanget väldigt naturligt och bra. Faktiskt riktigt kul, eftersom vi verkligen gillar deras produkter!

Joakim Sandin, Salming Running, kommenterar:

- XTERRA är ett välkänt varumärke inom terränglöpning och off-road triathlon. De har ett riktigt bra rykte. För Salming är engagemang och hängivenhet a och o. XTERRA är en perfekt match för Salming i allmänhet och i synnerhet är det kul att få till det även här på vår hemmaplan i Sverige.

XTERRA Sweden / Team Snabbare

XTERRA Sweden arrangeras av Team Snabbare AB, ledande leverantör av professionella träningstjänster för triathleter, löpare, simmare, cyklister och andra äventyrslystna uthållighetsidrottare. Team Snabbare levererar träningsevent, teknikkurser, coaching, personlig träning och gruppträning över hela Sverige, men med tonvikt på Stockholm, Göteborg och Malmö. Tillsammans med dotterföretaget Tri World AB anordnar också mycket populäraste träningsresor för triathleter och andra uthållighetsidrottare till Mallorca, Turkiet och Sydafrika. Team Snabbares ledord är Inspiration, Kunskap och Utveckling.

www.xterrasweden.se samt www.teamsnabbare.se // Kontakt: Pål Török

Salming Sports AB

Salming Sports AB är ett sportföretag som utvecklar, designar och marknadsför produkter för löpning, handboll, innebandy och squash under varumärket Salming, som man även är ägare till.

Sverige är hemmaplan och huvudkontoret är beläget i Sisjön, Göteborg. Försäljning i Sverige sker genom sportfackhandel såsom Intersport, Stadium, Team Sportia, XXL samt specialister som tex Runners Store, Klubbhuset och Assist. Export sker i dagsläget till ett 60-tal länder, varav tre sker genom egna dotterbolag - Tyskland, Kanada och USA. Egen retail sker genom Salming Running Store i Askim Göteborg, Salming Concept Store på Kungsgatan 19 i Stockholm samt genom e-handel.

Management: Tomas Solin, VD, samt Thomas Nord, Marknads- & Designchef.

www.salmingrunning.com // Kontakt: Joakim SandinKommentera

Kommentarer måste godkännas innan de syns.