Europacup-sprint till Malmö 2016 - en av tre extra intressanta tävlingar

På bilden: Patrik Nilsson, Sveriges bäste manlige långdistanstriathlet. Honom vore det kul att se i någon av tävlingarna nedan! Foto: Gunnar Eld (från Ironman 70.3 Mallorca i våras).

Vi har valt ut tre extra intressanta svenska triathlontävlingar inför 2016 års säsong, i tre olika städer och på tre olika distanser, för att kolla av läget:

  • Malmö Triathlon 6-7 augusti (som får en elitsprint med europacupstatus)
  • XTERRA Sweden i Stockholm, 13-14 augusti, på sträckan 1 500 m sim, 30 km mountainbike och 10 km trailrun
  • Den nya halvironmantävlingen i Jönköping, som redan har många anmälda

Vi tar dem i tripp-trapp-trull ordning efter hur långa de är:

Tävlingen Malmö ETU Sprint Triathlon European Cup kommer att arrangeras helgen den 6-7 augusti 2016 i Malmö.

- I praktiken innebär det att Malmö Triathlon arrangeras som tidigare, men eventet utvecklas i sitt format och innehåll. Det blir mer av allt, säger Ola Silvdahl, generalsekreterare i svenska triathlonförbundet.

Formen följer alltså den i Stockholm Triathlon, där internationell elit gör upp i en tävling och där motionärer kan delta i en annan, på samma plats.

Mer info om Malmö-tävlingen hittar du här.

Helgen efter, 13-14 augusti, blir det samma upplägg men offroad under devisen "äventyret börjar där asfalten slutar". Då gör världselit upp sida vid sida med motionärer i den härliga naturen kring Hellasgården i Stockholm, under XTERRA Sweden 2016.

XTERRA Sweden har stora planer på totalupplevelsen inför nästa års tävling. Som om det inte räckte med att det händer saker hela tiden (tänk tivolits berg- och dalbana kombinerat med naturupplevelse och tävlingsintensitet) under denna tävling (till skillnad från asfaltskusinernas platta banor).

Mer info om XTERRA Sweden 2016 hittar du här. Hemsidan snart byter skepnad och registreringen öppnar i slutet av oktober, hälsar tävlingens Race Officers Jessica Tegnér och Micke Hanell.

Nu har också registreringen öppnat inför sommarens ironmannyhet i Sverige: Ironman 70.3 Jönköping, 10 juli, med 30 kvalplatser till 2017 års 70.3-final. Ironmanmagin håller fortfarande i sig, och många kommer att hitta till denna tävling och denna distans, som trots allt är mer vettig för de flesta motionärer som vill köra lite längre än vad en full ironman är. Anmälningstrycket är stort på den nya tävlingen:

- Första dygnet efter att anmälan öppnades anmälde sig 1 200 personer och vi har 2 000 startplatser, hälsar Christian Kirchberger, Managing Director – IRONMAN Sweden. 

Mer info om Ironman 70.3 Jönköping hittar du här.
Pål Török
Pål Török

FörfattareKommentera

Kommentarer måste godkännas innan de syns.