Favorit i repris i Sydafrika + allt inför XTERRA Sweden - nyhetsbrev 9 juli

Favorit i repris i Sydafrika + allt inför XTERRA Sweden
Se nyhetsbrevet i din webbläsare

Välkommen till Team Snabbares nyhetsbrev!

Nyhetsbrevsspecial om XTERRA Sweden samt om en favorit i repris: träningsresan till Sydafrika, som gjort succé! Och som vanligt tips på hur du kan simma snabbarecykla snabbare och springa snabbare. Vill du toppa inför din A-tävling? Då kan en coach hjälpa. Nu åker vi!

Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website

Tävla eller kolla på XTERRA Sweden
Varför inte krydda upp din triathlontillvaro lite? Kom och tävla i terrängtriathlon på lördag! Då går både XTERRA Lite, en utmaning som alla klarar av, samt XTERRA Sweden, där det är lite trixigare MTB och längre sträckor men där också slots till VM-finalen på Hawaii står på spel. Läs mer eller var lite spontan och anmäl dig nu.
Om du inte själv kan tävla så kom och titta på andra som gör det - glada nybörjare och världselit sida vid sida vid Hellasgården i Stockholm.
XTERRA Lite startar kl 09.00 och XTERRA Sweden kl 12.00 på lördag, 11 juli 2015.
Läs mer

Boka bästa träningsresan
Du får under träningsresan till Sydafrika chansen att under inspirerande guidning cykla både linjecykel och mountainbike, samt simma, springa och vandra på ställen som år efter år röstas fram som några av de vackraste i världen. 
Några citat från deltagare förra resan: 
"Det utlovades en "once-in-a-lifetime-resa", men verkligheten överträffade alla förväntningar."
"Om man skall göra en träningsresa i livet så är det den här!"
"Sydafrikaresan var verkligen en boost för både kropp och själ. Otroligt bra stämning! Stort tack till både ledarna och de övriga deltagarna, det var mycket kärlek under dagarna i Sydafrika."
Läs mer

Världsstjärnorna favoriter i XTERRA
Helena Erbenova, Tjeckien (bilden), vann förra året och är en av favoriterna även i år i damernas proffsklass av XTERRA Sweden, som går lördagen 11 juli i Hellasgården, Stockholm. Men hon får hård konkurrens av Carina Wasle, Österrike, och Brigitta Poór, Ungern. Alla tre tillhör den yppersta världseliten i terrängtriathlon.
I herrarnas proffsfält är favoriterna också tre: Sam Osborne, Nya Zealand, Kris Coddens, Belgien, och Jan Pyott, Schweiz. Här är förra årets fyra och snabbaste svensk, Jonas Djurback, en outsider. Jonas har även det svenska rekordet på ironmandistans, 8.10:51, satt 2012 i Kalmar. En massa andra kända namn från asfaltstriathlonvärlden är också på plats, för att tampas om platser till Maui, bra placeringar - eller helt enkelt bara för att ha kul. För det ÄR roligare i skogen.
Läs mer

Filmade tips: Klara Xterrabanan
En guide med olika filmade höjdpunkter från Xterra Swedens trixiga mountainbike-bana hjälper dig att förbereda dig inför ditt nästa kliv i din utveckling: Att kunna cykla även när det svänger och ligger hinder i vägen. För dig som vill cykla tekniskt enklare, men fysiskt jobbigt ändå, finns även en liten guide till cykelbanan på Xterra Lite med här. Det är en utmaning som alla klarar av, även om det är jobbigt.
Läs mer
Trispot säljer Team Snabbares cykel- och trikläder
Det har varit omöjligt att få tag i en sån här cykeltröja, eller de tillhörande byxorna, utan att åka till Mallorca eller Sydafrika. Fram tills nu. För nu kan man köpa Team Snabbares omtyckta cykelkläder i supermaterial även i Stockholm, hos Trispot, som är Team Snabbares nya samarbetspartner i Hammarby Sjöstad. Eller beställa dem på nätet och få dem hemskickade. 
Läs mer

Tävla i XTERRA Lite South Africa
Ett av tillvalen du kan göra på träningsresan till Sydafrika med Team Snabbare och Tri World är att delta i XTERRA South Africa. Lite-klassen är en utmaning alla klarar, och som är väldigt kul! Flera av dem som var med på resan 2015 hade aldrig cyklat mtb innan, men körde denna tävling och fick mersmak. Nu är de med även i XTERRA Sweden. Läs mer om de olika tillvalen för resan här.

Fem fokus för att simma snabbare
Team Snabbares simcoach Ulf Hausmann ger här tips inom fem fokusområden: Andningen, Huvudets position, Mittlinjen, Rotation, Så håller du armar och händer.
Läs mer

Äntligen - MTB-kurs steg 4!
Nu finns möjlighet att gå Team Snabbares populära MTB-kurser i Stockholm, med Elvis Alemán, som tävlat både i MTB och på landsväg (då professionellt)! Elvis är din guide till att bemästra cykling utan asfalt och trafik, men istället över stock och sten i skog och mark. Grundläggande övningar som förbereder dig för cykeln, på cykeln och med cykeln över hinder, varvas med cykling i terrängen runt Hellasgården utanför Stockholm. Nu även Steg 4 (9 juli)!

Så funkar 7 dagars barnkalas
Så hur är det då att vara med på en träningsresa som av deltagarna ges omdömen som "7 dagars barnkalas" och "Bättre träningsresa går helt enkelt inte att få."? Här är en rapport med många bilder (foto: Gunnar Eld om inget annat anges) och lite text från den sista av vårens Tri Mallorca-veckor. 
Läs mer

Veckans citat
"Galnaste passet jag någonsin gjort. Så fantastiskt roligt! Det var min 5:e gång på mtb." Så sa Lisa Hermansson efter att ha varit med på Xterra Sweden Training EventDet går alltså att vara ganska grön på att cykla i det gröna och ändå ta sig igenom Xterra Swedens beryktade MTB-bana. Om man får hjälp. Och det är det man får under dessa träningsevent. Gratis är de också. 
Läs mer

Team Snabbare går till sjöss
Häng med på en fantastisk flytandeSea Camp Deluxe i Turkiets vackra skärgård 11-18 oktober. Den fullt utrustade båten blir vår bas: ett hotell med både kapten, coacher och kock ombord. Detta är all inclusive - även när det gäller träningen. Bokningarna börjar redan fylla på, så det börjar bli dags att säkra din plats om du vill hänga med.
På vår Liveaboard blir det simsafari, crawlteknik i massor, löpteknik, underbar traillöpning, teori och praktik med swimrun, samt grundläggande funktionell träning och härlig yoga därtill.Pål Török
Pål Török

FörfattareKommentera

Kommentarer måste godkännas innan de syns.