Lance Armstrong kör Ironman

Långt innan Lance Armstrong började prenumerera på gula cykeltröjor i den där cykeltävlingen som slutar i Paris var han professionell triathlet. Nu är det dags för den sjufaldiga Tour de France-vinnaren att gå tillbaka till sina rötter då han under 2012 kommer att köra Ironman-tävling.

[custom_frame_right][/custom_frame_right] Så många detaljer kring triathlontävlandet finns det inte. Faktum är att det enda som sagts var när Lance Armstrong skrev på Twitter: "After 20 yrs of getting the question I'm happy to say YES I will be racing in a @ironmantri in 2012".

Vilken Ironmantävling det handlar om är alltså oklart. Och även om vi kan räkna med ett relativt bra resultat så kommer han nog inte att strida om pallplats. Däremot betyder medverkandet säkerligen till en hel del uppmärksamhet kring triathlon. Och sånt gillar vi på Team Snabbare. Alla ska frälsas!

De flesta känner Lance Armstrong som cyklist, eller möjligtvis som "cyklisten som fick cancer men kom tillbaka och vann Tour de France sju gånger". Men man kan nog säga att den gode Lance var lite av ett underbarn när det gäller triathlon. Tävlade mot vuxna när han var 13 år och blev proffs när han var 16. När han var 16-17 år rankades han som etta i USA i åldersgruppen "under 19 år".  Professionell cyklist blev han först när han var 21.

Men bara för att det var några år sedan han la av med triathlon och att han lämnat världseliten i cykel är den idag 40-årige Lance Armstrong knappast någon soffpotatis. I höstas sprang han in på en femteplats när han körde amerikansak mästerskapen i terrängtriathlon (tävlingar som går under namnet XTERRA) som är som en vanligt triathlontävling men där man kör mountain bike och springer ganska tuff terränglöpning istället för att hålla till på asfalt. Och på VM i samma diciplin kom han den 23 oktober på plats 23.
Helt okej för en medelålders föredetting.

Och så såg det ut så här på Xterra i september 2011:
admin
admin

FörfattareKommentera

Kommentarer måste godkännas innan de syns.