VM till Stockholm i år

2012 mars 01

I samband med Stockholm Triathlon i slutet av augusti avgörs också en av de åtta deltävlingar som ingår i VM i kortdistans arrangerat av ITU.

[caption id="attachment_868" align="alignright" width="300" caption="Bild från Stockholm Triathlon 2011. Foto: Team Snabbare"]Stockholm Triathlon 2011[/caption]

ITU:s VM-serie består av åtta deltävlingar. Sex på olympisk distans och två på sprintdistans. Och det är en av de två sprinttävlingarna som arrangeras samma helg som tävlingen Stockholm Triathlon går av stapeln. VM-tävlingen på lördagen den 25 augusti och den ”vanliga” Stockholm Triathlon på söndagen, på olympisk- och sprintdistans, och som i år beräknas landa på cirka 3000 deltagare, en ökning med 50 procent jämfört med 2011 (bara det är värt en egen artikel egentligen).

Och inte nog med det. På söndagen avgörs också stafett-VM. Där tävlar två män och två kvinnor från varje land på de extremt korta distanserna 300 meter simning, 6 kilometer cykel och 2 kilometer löpning. Alla i laget kör var sitt varv.

Med VM på hemmaplan är det nog ingen blygsam gissning att triathlon fortsätter sin redan kraftiga expansion, något som självklart glädjer Team Snabbare. När det är VM kommer självklart också TV. Tävlingarna kommer att sändas för en publik på över 20 miljoner tittare (Triathlonförbundets siffra). Och med TV och en exponering av huvudstaden är självklart inte beslutsfattarna i stadshuset sena att hänga på för att visa upp det bästa och vackraste vi har. Tävlingarna kommer därför att flyttas in till centrala Stockholm. Exakt var tävlingscentret ska ligga vill inte tävlingsledaren Mattias Sjöberg avslöja när Team Snabbare ringer. Exakt placering och bansträckor kommer istället att presenteras på en presskonferens kring slutet av mars.

Precis som tidigare är det i alla fall avstängda gator som gäller. Genom flytten från Sjöhistoriska slipper man däremot att stänga av de mest trafikkänsliga delarna kring Grand Hotell, Nybroplan och Strandvägen.

Är du inte anmäld än går det bra på: www.stockholm-tri.se

Lite mer om  tävlingen och ett uttalande från Lisa Nordén hittar du på www.svensktriathlon.org.Kommentera

Kommentarer måste godkännas innan de syns.