Pontus Lindberg byter klubb

Regerande svenske mästaren och Team Snabbares seniorcoach, Pontus Lindberg, lämnar sin klubb Stockholm City Triathlon för att istället tävla för CykelCity Triathlon. 

[caption id="attachment_874" align="alignright" width="150" caption="Pontus Lindberg. Foto: Michael Lokner, www.lokner.com"][/caption]

CykelCity har förutom cykelbutiker i Stockholm, Göteborg och Lund ett proffslag i cykel sedan 2005 och väljer nu att smyga igång en triathlonsatsning. CykelCity Triathlon blir klubbnamnet. Affischnamnet blir alltså Pontus Lindberg som därmed lämnar Sveriges största triathlonklubb Stockholm City Triathlon som han tävlat för under hela sin triathlonkarriär.

För Pontus betyder bytet flera fördelar, framför allt när det gäller suport av olika slag. Triathlon är knappast en billig sport, speciellt inte på högsta nivån. SM-guldet i somras tog han på sin Cervelo P4. I och med bytet till CykelCity byter han upp sig till en Cervelo P5 med Shimano Dura Ace Di2 och Zipp-hjul. Vi pratar sexsiffrig prislapp.

Men så många fler än Pontus Lindberg och CykelCityanställde Markus Sandqvist kommer det inte att tävla butikens namn under säsongen 2012. Satsningen på CykelCity Triathlon är mer ett sätt att stötta Pontus och ett led att profilera sig lite mer som som triathlonbutik.

– Vi är till största delen en cykelbutik och är så nya när det gäller triathlon. Det här med Pontus har gått rätt fort, på bara ett par månader, så vi har inte planerat så mycket längre. Men går det bra kanske man kan tänka sig en fortsättning, säger Markus Sandqvist på CykelCity som alltså även han ska tävla i butikens färger, även om det är på en mer blygsam nivå än regerande svenske mästaren.

Pontus Lindberg hoppas främst på att samarbetet ska hjälpa honom att nå målet att försvara sin titel vid Ironman Kalmar.

Länkar:
Pontus blogg: www.pontuslindberg.se
Team CykelCity här: www.teamcykelcity.se
TriachlonCoachen
admin
admin

FörfattareKommentera

Kommentarer måste godkännas innan de syns.