Bli först på europarankingen i din åldersklass

2012 mars 28

World Triathlon Corporation sjösätter nu ett raknikngsystem för triathleter som tävlar i sin ålderklass. Första chansen att samla rankingpoäng blir vid Ironman 70.3 Mallorca. Och dit kommer du lättast med Team Snabbares träningsresa TriMallorca som blir största svenska triathlonresan utomlands någonsin!

[caption id="attachment_971" align="alignright" width="199" caption="Team Snabbares Pål Török under Ironman 70.3 Mallorca 2011."][/caption]

World Triathlon Corporation (WTC), som driver Ironmancirkusen jorden runt, har nu lanserat ett europeiskt rankingsystem för triatleter i alla åldersgrupper.

Man får poäng för deltagande och prestation i europeiska Ironman , Ironman 70,3 och 5150-tävlingar (WTC:s namn på egna tävlingar över olympisk distans). Många kommer säkert att vilja kunna hänvisa till sin plats "på europarankingen" när detta väl kommit igång.

Det kommer säkert också bli ett sätt att lättare hålla koll på kapaciteten hos sina konkurrenter för dem som vill tävla om en plats till VM-finalerna i Kona (Ironman) eller Las Vegas (Ironman 70,3).

Första tävling som är rankinggrundande blir Ironman 70.3 Mallorca, den 12 maj 2012. Så de som reser med TriMallorca och tänker delta i den tävlingen som avslutning på lägret, kommer att bli de första svenskar som kommer på den nya europarankingen.

TriMallorca 2012 verkar bli den största svenska triathlonresan utomlands någonsin. Över 90 triatleter kommer att vara med. Många kommer dessutom att tävla den 12 maj.

En extra morot för lägerdeltagarna är att  TriMallorca och Team Snabbare betalar startavgiften till VM-finalen i Las Vegas, om man kvalar dit via tävlingen på Mallorca. Dessutom lär man ju då ligga bra till på nya europarankingen.

De rankinggrundande tävlingarna pågår i Europa från 12 maj till 10 november. Alla som fullföljt en rankinggrundande tävling i år, kan i november få sig ett certifikat där ens egen europaranking 2012 i aktuell åldersklass står. WTC:s plan är att göra rankingen global nästa år.

Länkar:
Mer om den nya europarankingen hittar du här: http://ironman.com/ranking#axzz1pIDbTlrk
Anmäler dig till tävlingen gör du här: http://ironmanmallorca.com/2011/05/19/anmeldung-geoffnet/
Bokar plats till TriMallorca gör du här: http://www.shop.keepgoing.se/sv/produkter/aktiva-resor/trimallorca-2012/Kommentera

Kommentarer måste godkännas innan de syns.