Inspireras av Rasmus Henning, Bosön 2 februari

2013 Januari 27 0 kommentarer

[custom_frame_right]

[caption id="attachment_1853" align="alignright" width="300" caption="Rasmus Hennning"][/caption]

[/custom_frame_right] Nordens bästa långdistanstriathlet genom tiderna - Rasmus Henning - kommer till Stockholm och håller föredrag på Bosön lördag 2 februari. Missa inte chansen till lite träningsinspiration.

Mer info och anmälan finns här.

Rasmus är förvisso dansk, men född i Sverige och pratar utmärkt svenska, så oroa dig inte för att inte hänga med i snacket.

Han la av i höstas, efter en otrolig karriär innefattande bland annat två OS (7:a och 8:a), europamästare både på olympisk och lång distans, vinnare av både ironman- och challengetävlingar, t ex 2010 då han gjorde den  femte snabbaste tiden på ironmandistans genom tiderna: 7:52:36, med en avslutande mara på 2:39.

Att han kom femma i Kona med bruten hand bidrar ytterligare till varför det är värt att lyssna på denna superatlet. Det tyngsta benet i hans kropp är uppenbarligen pannbenet. Rasmus delar med sig av erfarenheter, klokskap och träningsfilosfi till alla hugade.

Övriga delar i det digra programmet på Bosön 2 februari är föreläsning och clinic i effektiv löpteknik med Fredrik Zillén, coopertest på inomhusbanan, föreläsning och clinic om fotstyrka och fothälsa, samt vattentäta knep om hur man simmar snabbare i öppet vatten, utdelade av Mikael Rosén, förbundskapten för öppet-vatten-landslaget.

Arrangörer är Stockholm City Triathlon, som anordnar detta som öppet hus. Alla är alltså välkomna, till självkostnadspris 150 kr som innefattar lunch och lokalhyra. Medlemmar i SCT går gratis, liksom kunder/adepter till TriathlonCoachen (där Team Snabbare står för notan).