Magnus Bäckstedt siktar på Kalmar Ironman

2013 januari 31

Magnus Bäckstedt må ha slutat som professionell cyklist. Men det betyder inte att han lägger cykelskorna på hyllan. Tvärt om behåller han dem på och plockar samtidigt fram löparskorna och badbyxorna ur garderoben och tar sikte på Ironmman Hawaii 2014 via bland annat årets Kalmar Ironman.

[caption id="attachment_1821" align="alignright" width="199" caption="Magnus Bäckstedt"][/caption]

[custom_frame_right][/custom_frame_right] Den storväxta (193 cm, 90 kg) nyblivna 37-åringen (fyllde igår, 30 januari) berättar i en filmad intervju med Slowtwitch att han har både sprungit och simmat en hel del innan cyklingen tog över. Men vad det räcker till ska bli spännande att följa. Att han kan cykla vet vi. Magnus Bäckstedt blev proffs 1996 och har till exempel vinst i klassikern Paris-Roubaix 2004 och en etappseger i Tour de France på meritlistan. Så klämde han ju Vätternrundan på 6.37 förra året. Han siktar nu på att klara av cykelsträckan på under fyra timmar under en Ironman.

Tanken är att börja lite lugnt och tävla i sin åldersklass, inte som Pro. Ironmantävlingarna i Kalmar och Wales (han bor i Storbritannien sedan 2004) står på önskelistan för året, berättar han i intervjun du hittar längst ner på sidan. Planen är att då ta sig under nio timmar. Men det långsiktiga målet är att kvala in och köra Ironman Hawaii 2014, även då i åldersklassen. Om sedan hela satsningen och Hawaii går bra finns det inget som hindrar en fortsättning som proffs.

Att Magnus Bäckstedt satsar  på triathlon är helt klart. Men om han verkligen står på startlinjen i sommarens Kalmar är ännu inte bekräftat. Team Snabbare har varit i kontakt med Magnus Nyberg, pressansvarig på Kalmar Ironman, som inte har hört något om en förfrågan från Bäckstedt, men säger att det vore väldigt kul för tävlingen om han kom. Team Snabbare håller med.

Slowtwitch intervju med Magnus Bäckstedt (lägg gärna märke till den snygga hjälmbrännan):Kommentera

Kommentarer måste godkännas innan de syns.