Den moderna mannen vill vara livserfaren triathlet

"Lite mer snorsport är aldrig fel" skriver Petra Månström i Maratonbloggen. Detta apropå Discovery Channels stora Speciesstudie (16 000 män i Europa, varav 1000 i Sverige), som visar att män de senaste fem åren börjat föredra triathlon framför gymbesök, samtidigt som maskulinitet och styrka föredras framför utseeende och hårvårdsprodukter.[custom_frame_right][/custom_frame_right]

En annan intressant slutsats av studien är att det har blivit alltmer viktigt (76 procent bland svenska män) att jobba med något man är intresserad av och att självkänslan styrs mindre av hur mycket pengar man tjänar. Dyra bilar och andra värdesaker är fortfarande intressant - men inte lika viktigt som det är att vara allmänbildad och ha livserfarenhet.

Den moderna mannen verkar alltså vara en livserfaren och allmänbildad triathlet som jobbar med något han är intresserad av. Vi väntar med spänning på undersökningen av hur den moderna kvinnan ser på det feminina idealet. Jag tror personligen att det mer än tidigare liknar det uppdaterade manliga idealet.

Mer om studien resultat finns här.
admin
admin

FörfattareKommentera

Kommentarer måste godkännas innan de syns.