Hur går det för Lisa 20 augusti?

2016 Augusti 06

Om exakt 14 dagar, den 20 augusti kl 16, börjar sändningarna från damernas OS-triathlon på TV3. Distans? Ja, vad trodde du. OS-distans. 

Lisa Nordén är med i OS i Rio, precis som i London för fyra år sedan. Då var hon var så här nära guld. Men ingen brydde sig om det förlorade guldet, utan alla hyllade henne och silvret. Både Lisa och triathlon sprang in i svenska folkets hjärtan. 

Skånskan från Kristianstad fick bragdguldet samma år. Triathlon etablerade sig i samma veva som en bred och populär folksport. Många tävlingar blev snabbt fulltecknade åren efter, klubbar införde t o m intagningsstopp för nya medlemmar ett tag. Idag har sporten växt rejält både i antal utövare och antal tävlingar, och svarar nu bättre mot efterfrågan. Och flera nya varianter av sporten har blivit populära - som skogstriathlon och swimrun.

Så mycket har hänt under dessa fyra år. För Lisa Nordén har det varit mycket skador under dessa år dessvärre. Om hon klarar en silvermedalj även i år är det nog en ännu större bragd än det var 2012.

Själv känner Lisa "lättnad och glädje, och stolthet att för tredje gången få representera Sverige på ett Olympiskt Spel". Vi håller tummarna. Och till sist några frågor:

  • Kommer du att se Lisas OS-lopp?
  • Hur tror du att det går för henne?
  • Hur har ditt eget förhållande till sporten förändrats under dessa fyra år?


Kommentera

Kommentarer måste godkännas innan de syns.