Lisa Nordén satsar på cykel

Lisa Nordén satsar på cykel

2019 augusti 28

– Tar han ut mig så är det klart att jag vill få köra ett cykel-VM. Och skulle man få till ett jättebra tempolopp och kvala in till en OS-plats så är det ju en jättebonus och återigen ett jätteintressant scenario, säger Lisa Nordén till DN.

"Han" är cyklingens förbundskapten Lucas Persson. Han är imponerad av Lisa som cyklist efter framgångarna på sistone, både med dubbla SM-guld i linje och tempo, och med att hon visat framfötterna internationellt.

Lisa Nordén känner sig klar med OS som triatlet.

– Att däremot göra det i en ny sport hade varit extremt spännande och något som hade varit jättehäftigt att ha på sitt cv. Sommar-OS i två olika sporter. Det hade varit en grej som hade varit en sjuk utmaning och extremt svårt. Och kanske ganska dumt, för att det är så svårt och långsökt, säger hon till Dagens Nyheter.

34-åriga Lisa Nordén har nyligen kört sin första internationella tävling på landsvägscykel, så hon är nybörjare på att köra klungkörning på tävling, där det blir trångt och med ideliga ryck - väldigt långt ifrån hur hon är van att träna som triathlet som ska hitta sitt eget jämna tempo. Lisa är nu aktuell för VM i cykel, samtidigt som hon tränar hon för VM i halv Ironman i Nice den 7 september.

Spännande! Fortsättning följer och vi önskar Lisa all lycka till!Kommentera

Kommentarer måste godkännas innan de syns.