Simträning Deluxe - mer än att bara nöta längder

För två år sedan började Team Snabbare med Simträning Deluxe. Sedan dess har många som har gått på de olika teknikkurserna haft ett sätt att kunna fortsätta simträna och kombinera detta med teknikträning under ledning av professionelle simcoachen Ulf Hausmann.

Upplägget är lite av "Det bästa av båda världar". Dels direkt återkoppling av din simteknik och konkreta tips och övningar, så du kan utveckla din teknik kontinuerligt. Dels roliga träningspass, med tuffa serier som gör att du utvecklas.

Som grädde på moset en väldigt trevlig atmosfär och gruppkänsla där vi regelbundet gör äventyrssimningar, lagkapper, ordnar fikabåt och annat som piggar upp simvardagen. Vi gör också regelbundna tester för att följa upp att du utvecklas.

Fokus är dock på det som är det ovanliga, det som inte bara är att nöta längder. Du lär dig mycket om simteknik och varför du ska göra vissa övningar och vad dessa övningar syftar till. En tydlig kompetetensutveckling för dig som simmare, helt enkelt.

Många i gruppen har hängt med länge, vissa simmar periodvis. Gemensamt för gruppen är att det finns en laganda oavsett hur snabbt man simmar. Vi fikar tillsammans, diskuterar träningsupplägg och tävlingar samt uppmärksammar varandras prestationer.

Vi gör gemensamma aktiviteter och byter erfarenheter med varandra. På sommaren simmar vi ute på Hellasgården och resten av året i Högdalens simhall.

Här är några kommande höjdpunkter för Deluxe simmarna:

  • Den 17 december kommer simlandslagets fysiolog Nikola Lucic vara med på passet och analysera hastighet, draglängd och energieffektiv simning.
  • Under mellandagarna, 27 dec - 7 jan, kör vi Simcamp Deluxe med 9 möjliga träningstillfällen. En utmärkt start att träna inför t ex Masters SM (se längre ned). Varje träning har ett speciellt tema.
  • Den 24-26 mars kommer många att delta i Masters SM i Eskilstuna där man tävlar i sin ålderklass. En roligt utmaning att möta renodlade simmare. Vi kommer inte att vara snabbast, men garanterat ha roligast. Och vi utmanar oss själva.

Simträning Deluxe träningstider under inomhussäsongen är:

  • tisdagar 19:30-20:30
  • onsdagar 6:45-7:45
  • lördagar 7:15-9:00

Vill du hänga med och simträna deluxe, så gör du det antingen spontant (boka enstaka pass eller köp klippkort), eller mer regelbundet genom att boka in dig på ett förmånligt abonnemang.
Pål Török
Pål Török

FörfattareKommentera

Kommentarer måste godkännas innan de syns.