Team Snabbares Nyhetsbrev 10 augusti 2015

Team Snabbares Nyhetsbrev 10 augusti 2015

2015 augusti 10

Välkommen till Team Snabbares nyhetsbrev!

Det är dags att tänka på finalen, refrängen och framtiden. Kanske har du fått blodad tand för triathlon denna sommar? Hur vill du då gå vidare med din nya passion (oavsett om du vill tävla eller inte)? Kanske har du gjort eller ska du strax göra din första tävling? Eller säsongens viktigaste tävling. 
Kanske tycker du också att det var skönt att sommaren äntligen kom, men synd att det skedde lagom till att du började jobba igen. Då har vi också några tips på hur du förlänger sommaren in på både hösten och vintern. Eller satsar rejält med en coach.
Som vanligt får du tips på hur du kan 
simma snabbarecykla snabbare och inte minst springa snabbare (massor med nya kursdatum!). Nu åker vi!

Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Instagram
Instagram
Website
Website

Stäng hålet när du simmar
Hålet som ofta bildas mellan kroppen och armen, när du avslutar ditt armtag, ställer till det för många. På videon visar Michael Phelps hur man ska göra.
Många har hört att man ska nudda låret med tummen när man avslutar simarmtaget. Det är rätt men ändå bara halva sanningen. Viktigt är också var du har överarmen och armbågen. Du kan bli rejält snabbare bara genom att stänga hålet. 
Läs mer
Boka sim-PT OW Hellasgården
Intensivkurs med filmanaly, Sthlm

Lär dig springa snabbare... NU!
Nedan en del av de många möjligheter du har att utvecklas vidare mot att bli en gladare löpare som springer snabbare, längre och utan skadebekymmer!
Nya kursdatum för både Löpteknik steg 1 och 2 enligt LEAP-metoden, i såväl Stockholm (Sjöstaden samt Karlaplan), Göteborg och Malmö.
Varför inte sätta Full fart mot Lidingöloppet?! 6 ggr med start 17/8 både i Stockholm och Göteborg.
Eller hoppa på Löpträning Deluxe, 8 ggr, start 19/8 Malmö. Samt 8/9 i Kungsbacka.
Girl Power Running, Nybörjare, grupp 8 ggr - Gbg, Slottskogen, börjar 1/9.
Låt hösten bli en löphöst! (Och varför inte börja redan... NU!)
Läs mer och boka

MTB-kurser på Bosön och Hellas
Nu har du fler möjligheter att gå Team Snabbares populära MTB-kurser både på Bosön och vid Hellasgården, i Stockholm. Både steg 1 och steg 2. Din cykelcoach är Elvis Alemán, som tävlat både i MTB och på landsväg (då professionellt). Elvis är din guide till att bemästra cykling utan asfalt och trafik, men istället över stock och sten i skog och mark. Grundläggande övningar som förbereder dig för cykeln, på cykeln och med cykeln över hinder, varvas med cykling i terrängen!
Nya datum

Konsten att tajma armtaget
Team Snabbares simcoach Ulf Hausmann menar att man kan dela in simmare med timingproblem i två grupper:

  • De som glider för länge mellan armtagen. De väntar med ena armen tills den återförande armen har kommit fram igen. De simmar helt enkel ”catch up".
  • De som börjar dra med ena armen, redan när den andra armen lämnar vattnet. Så kallade ”väderkvarnar".

Det optimala ligger, som så ofta, någonstans i mitten. Här berättar Ulf mer om hur det ska se ut istället.
Läs mer

Trispot - nu med rundtrampsanalys och TS-kläder
Tjänsten Rundtrampsanalys, tröskeltest och anpassat träningsprogram på cykel, genomförs fr o m nu hos Trispot / Din Velo i Hammarby Sjöstad. Nya tider finns bokningsbara. Och Team Snabbares populära cykeltröjor och cykelbyxor i supermaterial, finns även de i butiken påHammarby allé 146. Cykelkläderna, likväl som tränings- och tävlingskläder från Team Snabbare, kan du även beställa här och få hemskickade. 
Team Snabbare går till sjöss
Häng med på en fantastisk flytande Sea Camp Deluxe i Turkiets vackra skärgård 11-18 oktober. Den fullt utrustade båten blir vår bas: ett hotell med både kapten, coacher och kock ombord. Detta är all inclusive - även när det gäller träningen. Bokningarna börjar redan fylla på, så det börjar bli dags att säkra din plats om du vill hänga med.
På vår Liveaboard blir det simsafari, crawlteknik i massor, löpteknik, underbar traillöpning, teori och praktik med swimrun, samt grundläggande funktionell träning och härlig yoga därtill.

Bilden från ett ställe där cyklister respekteras, till skillnad mot många håll i Sverige.
Hur många ska behöva prejas av vägen?
Aftonbladets Malin Wollin, som inte gillar cyklister, och förfasar sig över att det finns så många av dem/oss på vägarna bloggade bland annat: "...hälften av gångerna kan jag inte bestämma mig för om jag ska hålla ut eller försöka pricka dem med min kofångare."
Team Snabbare tog upp hetsen mot cyklister igen på sin facebooksida. Spridningen och responsen blev stor. Bland annat uppmärksammade vi svarskrönikan på Aftonbladet-Malins blogg, av Bitte Håf bloggade hos tidningen Bicycling: "Det går numera nästan inte att köra en enda runda på cykeln utan att någon bilist faktiskt försöker skada oss och faktiskt ibland också lyckas. Förlåt om vi inte skrattar."
Gör ditt inlägg i debatten du också.
Läs mer

Succé för lerlycka i XTERRA
Deltagarna i både XTERRA Sweden och XTERRA Lite (med snällare cykling och extra kort simning) var mycket nöjda med terrängtriathlontävlingen som avgjordes 11 juli vid Hellasgården, Stockholm. Att huvudtävlingen dessutom blev fantastiskt spännande, med världsstjärnor som pressade varandra ända in på mållinjen, gjorde ju inte saken sämre. Och att bli lite lerig gillade både gammal som ung.
Läs mer

Episk påskcykelresa - Gran Canaria
Häng med på en episk cykelresa till Gran Canaria i påsk, 23-30 mars 2016. Visst kommer vi att simma, springa och yoga även här. Men till Gran Canaria åker man framför allt för att cykla i berg. Det är utmanande, det är vackert och precis lagom varmt. 
Läs mer

Tävla i XTERRA Lite South Africa
Ett av tillvalen du kan göra på träningsresan till Sydafrika med Team Snabbare och Tri World är att delta i XTERRA South Africa. Lite-klassen är en utmaning alla klarar, och som är väldigt kul! Flera av dem som var med på resan 2015 hade aldrig cyklat mtb innan, men körde denna tävling och fick mersmak.
Läs mer om de olika tillvalen för resan här.

Sommaren är kort - avsluta med plask o bulle
30 augusti är det dags för refrängen på våra sommarsimningar vid Hellasgården. Välkommen på detta gratisevent, med begränsat antal platser. Vi börjar med att simma tillsammans för att efteråt diskutera simning. Ett utmärkt tillfälle att byta tankar med likasinnade för att få inspiration för framtida tävlingar eller träningar. Dessutom får du några handfasta tekniktips om hur du kan lägga upp träningen när inomhussäsongen börjar igen.
Och som vanligt så bjuder vi på fika.
Läs mer

Boka bästa träningsresan
Du får under träningsresan till Sydafrika chansen att under inspirerande guidning cykla både linjecykel och mountainbike, samt simma, springa och vandra på ställen som år efter år röstas fram som några av de vackraste i världen. 
Några citat från deltagare förra resan: 
"Det utlovades en "once-in-a-lifetime-resa", men verkligheten överträffade alla förväntningar."
"Om man skall göra en träningsresa i livet så är det den här!"
"Sydafrikaresan var verkligen en boost för både kropp och själ. Otroligt bra stämning! Stort tack till både ledarna och de övriga deltagarna, det var mycket kärlek under dagarna i Sydafrika."
Läs mer
BokaKommentera

Kommentarer måste godkännas innan de syns.