Så säger deltagarna"Testerna på CompuTrainer hos Team Snabbare är ett led i framtagandet av det effektbaserade träningsprogram som jag baserar min cykelträning på. Jag höll 49 watt högre snitteffekt vid senaste testet jämfört med testet i vintras, åtta månader tidigare (376 watt mot 327 tidigare). Sammantaget har det gått rejält framåt och det med fart! Tack Pål Török (Team Snabbares cykelguru och tillika huvudtränare för SCT) för hjälpen med testerna och engagemanget! Blir spännande att se vad framtiden för med sig."

George Bjälkemo har fått ett betydligt bättre rundtramp, och kommit till rätta med skillnaden i kraftutveckling i vänster respektive höger ben. Efter åtta månaders systematisk cykelträning enligt Cykla Snabbares effektbaserade träningsprogram har George under sommaren 2012 på allvar etablerat sig som elittriathlet - med cyklingen som styrka istället för svaghet. Ett par vunna SM-medaljer  fungerar som trygghet inför den vidare satsningen.

 

”Det var otroligt roligt att få en sån här feedback på träningen. Nu är jag än mer motiverad att träna på!”

Pei-teh Gisseman (bild till vänster), som genom Cykla Snabbares tester, råd och träningsprogram ökade rundtrampseffektiviteten med 20% och antalet watt med 10% - på mindre än två månader.

Delar i lösningen för just Pei-teh var, förutom ett anpassat cykelträningsprogram, att balansera upp var på varvet max kraft användes på vänster respektive höger ben, fokusera på att stärka hamstrings (speciellt vänster), ändra sittpositionen lite och byta sadel. Det gav resultat.