Simresa till Sivota, Grekland, hösten 2023

25 september - 2 oktober 2023 har du chansen att hänga med på en härlig simresa till Sivota Retreat i Grekland, med Ulf HausmannPål Török och Ulf Hansen som simledare. Vi simmar i kristallklart varmt vatten, till, runt, över och ibland t o m under (!) närbelägna öar. Välkommen!

Du kan börja dagen med yoga för simmare innan den härliga frukostbuffén om du vill. Därtill kan du mellan simpassen välja fritt och utan kostnad bland en massa andra aktiviteter som erbjuds på detta fantastiskt fina träningshotell. T ex att låna fina cyklar (racer, gavel & MTB), kajaker, SUPar, spela padel och tennis, samt låna det topprustade gymet och gå på en massa andra pass. 

Boka Tri Mallorca hos Ving

Öppet vatten, öppet sinne

Vi förlänger Öppet vatten-säsongen med denna OW-simvecka på Sivota Retreat – powered by Playitas, på Grekiska fastlandet, 25 september - 2 oktober 2023. Det blir en njutningsfull och upptäckarglad simsemester. Vi bor vid den pittoreska byn Sivota och simmar under veckan i varmt, kristallklart vatten. Det finns fina kustremsor åt båda hållen som vi kommer att utforska. Temperaturen är behaglig (räkna med ca 23-25 grader i både luft och vatten).

Första dagen blir det lite lära-känna-varandra-tid samt en gemensam säkerhetsgenomgång inför första öppet-vatten-simningen. Sedan kommer vi att ha lite olika program varje dag, dels utifrån vad vi planerat, dels anpassat efter gruppens önskemål, och alltid beroende på väder och vind.

Ovan en film som beskriver lite från en vanlig simdag på en av Team Snabbares tidigare simresor till Sivota, inklusive lunchsim och after swim.

Veckans simningar

Vi simmar både ut till och runt de tre öar som finns i direkt anslutning till Sivota: Mourtemeno, Agios Nikolaus och Mavro Oros. Vi kommer att få uppleva den spektakulära typografin och simma i tunnlar och grottor. Vi simmar en eller två gånger per dag. Inför varje pass blir det teknikgenomgång av viktiga saker att tänka på när du simmar i öppet vatten.

Du väljer själv om du vill simma med fenor, paddlar, dolme eller utan. Samt om du vill ha våtdräkt eller inte. Men en simboj är bra att ha, för synligheten ute på havet. Och för att förvara lite saker i, t ex lunchpengar (ja, vi simmar till lunch ibland!), vätska och näring.

Vem kan delta?
Du är trygg i vattnet och kan simma crawl längre sträckor (2000 m och mer). Farten är inte så viktig om du kan tuffa på och har ordning på andningen och kan acceptera att bli dragen i swimrunlina ifall vi behöver hålla ihop gruppen/grupperna lite mer på längre simningar av säkerhetsskäl. Vi lämnar ingen ensam som inte är helt trygg med det.

Vill din partner med? Inga problem! Här kan även din partner följa med, även om man inte är med och simmar. Det finns massor av träningsmöjligheter på Sivota Retreat – powered by Playitas som padel, tennis, cykel (MTB & racer/landsväg), gruppträning, WOD Box, stort nybyggt gym. Eller varför inte paddla med i en kajak eller på en SUP under en simtur? Det mesta får du låna/använda/delta i utan extra kostnad.

Vi simmar tillsammans i mindre/större grupper. Och vi parar ihop oss så att vi alltid har en simkompis som vi har koll på och blir kollade av.

Lite från en tidigare Swimrun i Sivota.

Distansutmaningen Sivota Backyard Swim

En dag (antagligen söndagen) planerar vi en uppföljning på 2022 års succé: Sivota Backyard Swim. Konceptet går ut på att man varje hel timme får chansen att simma ett varv runt Getön (2 200 - 2 300 m beroende på vägval). Första start kl 07.00. Då hinner man vila, äta och dricka en stund innan nästa varv börjar om man vill köra hela dagen. Eller så kan man simma ett varv innan frukost, ett till innan lunch, och ett tredje och sista innan middagen t ex.

2022 deltog närmare 20 pers med minst ett varv. Några blev dragna i draglina (à la Swimrun). Nästan alla simmade i någon grupp. Den som simmade längst var Annica Wallin Gyökeres, som simmade 10 varv (nästan 23 km) och var klar lagom till middagen. En riktig bedrift! Inte bara av Annica, utan också av alla andra som bröt sina egna barriärer. Det blev en uppsluppen festmiddag på stan för att fira, helt enkelt.

En typisk dag ser ungefär ut så här (men vi ändrar en del utifrån väder och gruppens önskemål):

 • 08.30-09.30 Yogaklass, mjuk, men dynamisk och flödande yoga - eller ibland morgonsim, en dag kör vi soluppgångssimning ännu tidigare
 • 09.30 Frukost
 • På dagen kan du välja mellan att läsa, slappa, sola, bada, eller att delta i några aktiviter. Vattnet är fortfarande varmt när vi kommer, så vi räknar med skön sommarkänsla både i luften och vattnet. Den som vill ägna sig åt härlig äventyrssimning kan också få sitt lystmäte här.
 • 11.30-15.00 Någon eller några dagar simmar vi över lunchen, bort till en superfin strand (ca 2 500 m simning bort) och äter lunch och simmar sedan tillbaks (eller tar en taxi om man bara vill simma åt ena hållet).
 • 16.00-18.00 Eftermiddagssim (t ex långsim, äventyrssim eller swimrun)
 • 19.00 Middag

Ledare

Tre ledare från Team Snabbare är med på resan: 

Hotellet

Sivota Retreat – powered by Playitas är ett nyrenoverat och unikt hotell beläget i Sivota på grekiska fastlandet. Hotellet passar dig som vill kombinera avkoppling i natursköna och orörda omgivningar med ett mångsidigt utbud av sport och träning. Cykla eller ta en löptur i bergen, spela padel eller tennis, eller besöka gymmet som är utrustat enligt olympisk standard. Om du inte vill vara kvar på land kan du paddla kajak, vada till Bella Vraka-stranden eller upptäcka öar och grottor från din stand-up paddleboard eller en båt. Varje dag har du också tillgång till hotellets olika gruppträningspass. Det mesta utan extra kostnad - det ingår.

Läs mer om Sivota Retreat - powered by Playitas

Boka Tri Mallorca hos Ving

  Resa: Du flyger direkt till Preveza från Stockholm, Göteborg eller Köpenhamn. Se flygtiderna här

   Ingår i priset (14 998:-):

   • Direktflyg t o r (inkl bagage)
   • Mat ombord på flyget 
   • Transfer till/från hotellet
   • Boende i Del i dubbelrum
   • Yoga och/eller simning, att mixa själv varje dag
   • En massa annan träning ingår också på hotellet
   • Halvpension (frukost & middag) 

    Ingår inte:

    • Helpension (lunch, tillägg för veckan på 1 248 kr)
    • Eventuella behandlingar, SPA och liknande
    • Vissa extra aktiviteter på hotellet
    • Försäkring (Valbart tillägg, 130 kr)
    • Om- och Avbeställningsskydd (349 kr)
    • Enkelrum (3 000 kr)

    Ta med:

    • Badkläder & simglasögon. Eventuellt våtdräkt, men vattentemperaturen är hög (ca 25 grader) så det är verkligen inte något måste.
    • Löparskor som du även kan simma i. Vi kommer att testa swimrun och behöver skorna även på simsafarin
    • Energikakor, gels eller liknande näring
    • Simboj som du kan dra efter dig i vattnet, både som säkerhet och för att kunna ta med vatten, energi och skor
    • Solkräm
    • Träningskläder för yoga (shorts/tights och t-shirt/linne
    • Något lite finare att ha på dig till middagarna
    • Eventuellt kläder/skor för andra aktiviteter - hoteller erbjuder massor!

    Boka Tri Mallorca hos Ving