XTERRAs bansträckning - och sydafrikansk inspiration

2014 februari 25 2 kommentarer

Nu är banorna för sommarens premiär av XTERRA Sweden preliminärt fastlagda. Och vädret preliminärt vårlikt nog för att provköra åtminstone cykel- och löpsträckan runt Källtorpssjön. Se bansträckningen nedan.

Men först lite sydafrikansk inspiration inför sommarens terrängtriathlonäventyr. Här en film från helgens XTERRA Sydafrika, där herrklassen vanns av Dan Hugo, som även kommer att tävla vid Hellasgården 13 juli.

 

Lördagen 12 juli kommer att bjuda på 10 km XTERRA ECCO Trail run (se bansträckning nedan, två varv à 5 km). Mer info och bokning här.

Söndagen 13 juli kommer att innehålla både en off-road triathlon på sprintdistans (ett varv på banorna nedan) och en på XTERRA-distans (två varv). Eller annorlunda uttryckt: 750 m simning - 15 km MTB - 5 km trail run, alternativt det dubbla; 1 500 m - 30 km - 10 km. Mer info och bokning av sprint här och av XTERRA Sweden här.

Bansträckning, simning och löpning:

 

Bansträckning cykling:

 

Höjdprofil MTB:

 

Höjdprofil Löpning:

Här kan du se bansträckningen mer i detalj och även ladda ner dem till din pgs, om du har sådana möjligheter:

Ungefärlig fördelning av underlag och svårighet på cykelsträckan:

  • Grusväg 5 350 
  • Större stig 3 100 
  • Lätt tekniskt 3 250 
  • Medel tekniskt 1 900 
  • Tuffare tekniskt 1 400 

Summa 15 000 meter per varv

Team Snabbare kommer att ordna organiserad träning på banorna innan tävlingen, flera gånger, då du även kan få lära dig mer om teknik för att simma i öppet vatten, cykla i terräng och springa i terräng.

Happy training!2 Svar

Pål Török
Pål Török

2014 mars 07

Hej Agneta. Den organiserade träningen kommer att vara öppen för alla, och mot en avgift samma som för inomhustriathlon – helt riktigt. Alltså självkostnadspris, för vi tänkte att ombyte, dusch, bastu och fika skulle ingå i de 100 kr.
:-)
Vi kommer antagligen att köra en inomhustriathlon till, i början på april, men det är inte helt spikat ännu. Vi får väl fråga deltagarna på lördag vad de tycker.

Agneta Bergman Fredrikson
Agneta Bergman Fredrikson

2014 mars 06

Ser verkligen fram emot XTerra. Kommer den organiserade träningen på banorna innan tävlingen vara bara för medlemmar eller kan man delta för en avgift, som inomhustriathlon. På tal om det…Är 8/3 sista inomhustriathlon för i vår?

Fantastisk natur i Xterra Grabouw och så torrt.

Kommentera

Kommentarer måste godkännas innan de syns.