Från rökande soffpotatis till rykande het triathlet

2014 april 19 1 kommentar

Jag heter Tommy Sollén och så här börjar min resa till att genomföra min allra första triathlon; sprint i Stockholm 2014 - med ett blogginlägg, en video från Mallorca och ett offentliggörande att jag deltar som adept i Team Snabbares coachingprogram.

Varför?
Halvvägs på resan i mitt liv inser jag att jag gått miste om saker i mitt liv. Att jag varit trångsynt och kortsynt. Framför allt att jag inte utnyttjat min fulla potential; för hälsa, för nöje, för glädje. Att jag tidigare tyckte sport och idrottande var konstigt, töntigt eller ett slöseri av tid var kanske bara en försvarsmekanism för att kunna motivera hur jag själv spenderade min tid - med tv, film, dataspel och rökning. Kalla det en 30-årskris om du vill. Jag vill kalla det självinsikt och ett uppvaknande.
På kort tid lärde jag mig många nya saker som alla var mycket stora för mig: 
  • Jag lärde mig åka utförsskidor i Rikskränsen och Chamonix.
  • Jag tog grönt kort i golf på 10 dagar och har nu ca 26 i hcp.
  • Jag kunde inte ha huvudet under vattnet. Jag lärde mig det samt bröstsim och crawl.
  • Jag sprang Midnattsloppet i Stockholm och överraskade mig själv med att komma i mål.
  • Jag cyklade 9 mil en dag på en racercykel på mallorca och insåg att det är möjligt.
  • Jag blev förtjust i triathlon och drog med sex av mina vänner på en triathlonstafett sprint i Stockholm 2013 med en hemlig plan att vi alla skulle genomföra vår egen triathlon sprint 2014. Det funkade. Fem utav oss ska nu göra en egen triathlon sprint i Stockholm i augusti 2014 och det är om min resa dit jag nu skriver.
Hur?
Jag är stolt partner i Team Snabbare och jag ser det som en ära att få dra mitt strå till stacken för att alla sköna triathleter jag möter under våra träningsresor och evenemang ska få lite fina bilder och video att minnas sina stunder med. En av våra tjänster är ett coachingprogram där man får en coach och tillgång till en smartphone-app (responsive web). Jag har valt att testa vår egen tjänst under min tid fram till Stockholm Triathlon i augusti. Dels för att jag tycker den redan verkar bra men också för att den säkert kan förbättras - särskilt för målgruppen nybörjare som jag.

Vad?
Vad har jag då gjort sedan den där stafetten i slutet av augusti 2013? Nästan ingenting, skäms jag för att säga. Några få simpass under hösten / vintern. Kanske 6-8 simpass under våren. Inte ett enda löp-pass och ingen cykling/spinning. (jag har ingen racercykel)
Nu befinner jag mig på Team Snabbares träningsläger för triathleter på Mallorca. Inte för att träna egentligen. Jag är här för att dokumentera lägret för våra marknadsföringssyften. Men jag hinner med en del pass själv också. Jag delar också rum med min coach Ulf Hausmann vilket fört med sig den trevliga bonuseffekten att vi har kunnat smygstarta coachingprogrammet, pratat träning, hälsa, livsstil, utmaningar, simning och allt möjligt. Mycket trevligt!
Ulf tog ut mig på min första löprunda för att kickstarta coachingprogrammet. Jag spelade in en liten video efteråt:
Japp, nu kör vi! :)
Från rökande soffpotatis till rykande het triathlet!
1 Svar

Coachen Ulf
Coachen Ulf

2014 april 19

Det är roligt att ha dig som adept och imponerande att du har tagit detta steg. Inte lätt att börja helt från noll och komma in i en värld där alla prata om triathlon, tider, material och tävlingar. Då visa en som du vad som egentligen är viktigast: att röra på sig, att ha roligt och att utmana sig själv. Förresten, jag tror att du kommer att klara det.

Kommentera

Kommentarer måste godkännas innan de syns.