Huub gör swimrun-dräkt till säsongen 2015

Intresset för swimrun växer så det knakar och därmed även utvecklingen av utrustning. Efter att Head den här säsongen har varit ensamma med en våtdräkt helt designad för swimrun kommer nu Huub med sin variant som tagits fram i samarbete med trefaldige Ö till Ö-vinnaren Jonas Colting. 

Än så länge finns bara två prototyper av den nya swimrun-dräkten från Huub. Men lagom till våren ska de finnas till försäljning, berättar Hubbs skandinaviska distributör, Rasmus Henning, för Team Snabbare. 

Rasmus Henning själv är inte direkt någon nybörjare när det gäller att simma med våtdräkt. Det finns till exempel endast sju personer i världen som varit snabbare än hans 7.52.36 på en Ironman (vid det tillfället simmade han på 46.57). Men för att ta fram den nya swimrun-dräkten har de även tagit hjälp av Jonas Colting som bland annat vunnit Ö till Ö tre gånger. 

Den nya dräkten kommer bland annat att ha dragkedja fram för att underlätta av- och påtaglig vid längre löpsträckor, olika fickor på insidan och vara förstärkt på olika swimrun-anpassade ställen.

Priset är ännu inte fastslaget men kommer troligen att ligga kring 4 500-5 000 kronor.  

Vi återkommer med en test av den nya dräkten så snart Huub har en variant färdig som mer motsvarar den som ska säljas än de två prototyper som finns idag. Team Snabbare har ju några ganska välmeriterade swimrun-deltagare bland sina coacher. Till exempel stod hela fem stycken på pallen vid senaste Ö till Ö - Ulrika Eriksson, etta mixed, Björn Rosenthal och Marika Wagner, tvåa mixed, Björn Englund, tvåa herr, Marcus Hultgren, trea herr. 
Fredrik Zillén
Fredrik Zillén

FörfattareKommentera

Kommentarer måste godkännas innan de syns.