Soluppgångsträning vid havet Oscars melodi

Oscar Olsson är Team Snabbares kvalitetsansvarige inom området cykel. Dessutom är han proffs inom både kost och coaching, och löptränare därtill. Just nu befinner han sig på Maui för att delta i Xterras VM-final. Träning vid havet i soluppgången har varit hans melodi för att på plats förbereda sig för tävlingen. Att kvala till och åka på VM i offroad-triathlon på Hawaii kan man göra på olika sätt och av olika skäl. Här en av flera bloggar från den grupp svenskar som just nu befinner sig på Maui för XTERRAs VM-final söndagen 26 oktober.

Jag är precis hemkommen från: Night of Champions Dinner, som hölls på Carlton Ritz, tillika tävlingshotell. Riktigt trevlig middag där alla tävlande fick avnjuta en riktigt fräsch buffé. De presenterade alla PRO, visade lite filmer från alla Xterra runt om i världen, en fin inramning helt enkelt.

Livet och förberedelserna här på Hawaii har för övrigt varit fantastiska, förutom en förkylning jag drog på mig under flygresan hit... En stor utmaning här är också de stora temperaturomställningar som man ständigt tvingas till - från kalla inomhusmiljöer till det varma utomhusklimatet.

De flesta boendena här är belägna precis vid havet, så varje morgon vid runt 06:00 (soluppgång) har spenderats vid havet. Simning, löpning, intervaller med dem båda, övning på att komma i och ur vågorna inför tävlingen. Stränderna är verkligen toppen, vattnet är härligt varmt och det är häftigt att ligga och simma och samtidigt ta del av havslivet som är fullt av sköldpaddor och färgglada fiskar... :) 
I onsdags denna vecka var det incheck, direkt efter det var vi några svenskar som testade den 32km långa MTB-banan ihop. Riktigt tuff med sina ca 1200 höjdmeter. Men fantastisk utsikt på toppen. Träningen på banan gick bra, vi gick igenom några passager lite extra och fick känna lite på hettan (30-32 grader) i de tuffa backarna.

I torsdags var jag ute på banan igen för att köra ett till varv, denna gång betydligt lerigare.... Hade regnat extremt på natten och nu gick det inte cykla på vissa partier...

Fick höra ikväll att de till o med planerar att dra om banan något... efter igår kan man bara hoppas.

I övrigt är allt bra här, människorna är mycket trevliga, maten är bra, det är rent, städat, härligt väder. Man har allt man kan önska sig... eller...? Skämt åsido. Ett riktigt trevligt ställe och så här långt är organisationen kring tävlingen och eventet riktigt bra! Men så skall de väl vara på ett Mästerskap!

Nu så gäller bara att ta det lugnt i skuggan, vätska upp och äta, suga in atmosfären och njuta av att få ha möjligheten att uppleva detta!

Aloha greetings from Maui, Hawaii

/Oscar Olsson
Pål Török
Pål Török

FörfattareKommentera

Kommentarer måste godkännas innan de syns.