Gammal hjälm skyddar lika bra som ny, Ät inte detta på cykeln, Övningarna som gör dig starkare & Tri Triathlon Hellas - nyhetsbrev 18 juni

Gammal hjälm skyddar lika bra som ny, Ät inte detta på cykeln, Övningarna som gör dig starkare & Tri Triathlon Hellas
Se nyhetsbrevet i din webbläsare

Välkommen till Team Snabbares nyhetsbrev!

Allt kan hända nu när sommaren äntligen är här! Det dags att simma ute och springa snabbare. Kanske äntligen dags att gå en kurs i MTB - här är fyrastegsprogrammet som gör dig trygg och snabb i skogen. Eller varför inte anmäla dig till XTERRA Sweden, vid Hellasgården? Det finns massor av kul träning och utvecklande kurser just vid Hellasgården i sommar. Kolla in vad som händer t ex nu på söndag, här. Vill du toppa inför din A-tävling? Då är det hög tid att ta hjälp av en coach? Bonus: Ät inte detta när du cyklar. Nu åker vi!

Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website

10 saker du inte ska äta på cykeln
...för då är du verkligen ute och cyklar. OBS! Videon innehåller olämpligt beteende.

Läs mer

Try Triathlon Hellas - gratisevent plus en massa kul kurser i sommar
Try Triathlon kommer till Hellasgården. Gratis träningstävling och prova-på-triathlon söndagarna 21 juni, 28 juni samt 5 juli, kl 11.30-12.30, på korta distanser som alla klarar av men där du får träna på att tävla och på klara av den utmanande terrängen (backigt både för cykel och löpning). En massa andra event sker i anslutning till Try Triathlon Hellas. Så här ser det t ex ut nu på söndag, 21 juni:
kl 09.00-10.30 - Simträning Deluxe OW
kl 11.30-12.30 - Try Triathlon Hellas 
kl 13.00-15.00 - Löpteknikkurs Trail 
kl 13.00-16.00 - Xterra Training Event
kl 16.15-18.15 - MTB-kurs, steg 1 

Läs mer

Övningar för funktionell kropp
Här är en filmad workshop med Marika Török, från Team Snabbares och Tri Worlds populära träningsresa Tri Mallorca, i maj 2015. Kanske en bra film att titta på under midsommardagen? Gör gärna övningarna samtidigt som du tittar. Övningarna och kunskapen du kan tilllägna dig är något som nästan varje idrottare kan ha stor nytta av. 
Läs mer

Gammal hjälm lika bra som ny
På bilden cyklar Dave Scott på 4:53 över 180 km under Ironman Kona 1987, på en inte så aero eller lätt cykel (fanns inte kolfibercyklar då) och med en svamphjälm. Det konstiga är att hjälmen antagligen funkar lika bra idag som då, ifall man verkligen skulle behöva den. Det vill säga den dämpar en smäll nästan lika bra idag trots sin ålder. Det visar den första studien på området.
Läs mer
Walk like an Egyptian
- Now relax, push your bum back and try to make it hard again!
I mitt stilla sinne undrar jag exakt hur jag skall förklara för min kollega vad som föranlett att vår motpart har lämnat landet mitt under pågående förhandling, men just i det ögonblicket händer det: Amr utbrister "I cannot do it now! How strange!"
Per Håkanssons liv som löptekniknörd tar nya vändningar.
Läs mer

Så klarar du simstarten
Äntligen är tävlingssäsongen i gång! Många har redan kört sitt första lopp för säsongen. Och då är ju starten alltid ett speciellt moment. Det blir trängsel, man är laddad eller rent av väldigt nervös, och vattnet är fortfarande rätt kallt. Här får du tips på hur du bäst får en bra start.

Läs mer

Trispot säljer Team Snabbares cykel- och trikläder
Det har varit omöjligt att få tag i en sån här cykeltröja, eller de tillhörande byxorna, utan att åka till Mallorca eller Sydafrika. Fram tills nu. För nu kan man köpa Team Snabbares omtyckta cykelkläder i supermaterial även i Stockholm, hos Trispot, som är Team Snabbares nya samarbetspartner i Hammarby Sjöstad. Eller beställa dem på nätet och få dem hemskickade. 
Läs mer

Fem fokus för att simma snabbare
Team Snabbares simcoach Ulf Hausmann ger här tips inom fem fokusområden: Andningen, Huvudets position, Mittlinjen, Rotation, Så håller du armar och händer.
Läs mer

Äntligen - MTB-kurser steg 1-2-3-4!
Nu finns nya möjligheter att gå Team Snabbares populära MTB-kurser i Stockholm, med Elvis Alemán, som tävlat både i MTB och på landsväg (då professionellt)! Elvis är din guide till att bemästra cykling utan asfalt och trafik, men istället över stock och sten i skog och mark. Grundläggande övningar som förbereder dig för cykeln, på cykeln och med cykeln över hinder, varvas med cykling i terrängen runt Hellasgården utanför Stockholm. MTB-kurser finns för Steg 1(21 juni samt 24 juni), Steg 2 (28 juni), och Steg 3 (5 juli)! Specifikt inför Xterra Sweden finns nu även Steg 4 (9 juli)!

Filmade tips: Klara Xterrabanan
En guide med olika filmade höjdpunkter från Xterra Swedens trixiga mountainbike-bana hjälper dig att förbereda dig inför ditt nästa kliv i din utveckling: Att kunna cykla även när det svänger och ligger hinder i vägen. För dig som vill cykla tekniskt enklare, men fysiskt jobbigt ändå, finns även en liten guide till cykelbanan på Xterra Lite med här. Det är en utmaning som alla klarar av, även om det är jobbigt.
Läs mer

Så funkar 7 dagars barnkalas
Så hur är det då att vara med på en träningsresa som av deltagarna ges omdömen som "7 dagars barnkalas" och "Bättre träningsresa går helt enkelt inte att få."? Här är en rapport med många bilder (foto: Gunnar Eld om inget annat anges) och lite text från den sista av vårens Tri Mallorca-veckor. 
Läs mer

Veckans citat
"Galnaste passet jag någonsin gjort. Så fantastiskt roligt! Det var min 5:e gång på mtb." Så sa Lisa Hermansson efter att ha varit med på Xterra Sweden Training Event 7 juni. Det går alltså att vara ganska grön på att cykla i det gröna och ändå ta sig igenom Xterra Swedens beryktade MTB-bana. Om man får hjälp. Och det är det man får under dessa träningsevent. Gratis är de också. Nästa tillfälle är 21 juni. 
Läs mer

Team Snabbare går till sjöss
Häng med på en fantastisk flytandeSea Camp Deluxe i Turkiets vackra skärgård 11-18 oktober. Den fullt utrustade båten blir vår bas: ett hotell med både kapten, coacher och kock ombord. Detta är all inclusive - även när det gäller träningen. Bokningarna börjar redan fylla på, så det börjar bli dags att säkra din plats om du vill hänga med.
På vår Liveaboard blir det simsafari, crawlteknik i massor, löpteknik, underbar traillöpning, teori och praktik med swimrun, samt grundläggande funktionell träning och härlig yoga därtill.Pål Török
Pål Török

FörfattareKommentera

Kommentarer måste godkännas innan de syns.