TriMallorcaRekande - check

2013 mars 01

TriMallorca kommer att bli något speciellt. Något av en triathlonfestival faktiskt. Vad kan det annat bli när 160 glada triathleter ska simma, cykla, springa, bli starkare, rörligare, gladare, klokare ihop. Ja, kanske rent av lite lyckligare ihop. För det är ju lätt att bli det om man känner att man är på rätt plats i rätt tid, omgiven av rätt folk.

Massor av inspiration och transpiration. Massor av mil. Massor av gamla och nya vänner. Förhoppningsvis även massor av sol och värme.

Sol och värme var dock något som lyste med sin frånvaro under Team Snabbares rekarresa på Europas cykelö nummer ett i slutet av förra veckan.
Att inte flyga direkt har sina nackdelar, det blev nu checkat en gång till. Förutom längre restid och fler köer ökar också risken att inte få med sitt bagage hela vägen. Det vet nu både Pål Török och Fredrik Zillén. Fredrik hann i alla fall få sin väska till hotellet strax innan det var dags att åka hem igen. Det hann inte Pål. I och för sig berodde det inte bara på flygbytet i Barcelona, utan kanske mer på Iberias strejk samtidigt. Men i alla fall. Check.

Nybyggt gym med TRX-band.

Alltså flyger vi alla direkt (med några få individuella undantag) till TriMallorca. Från Köpenhamn, Göteborg och Stockholm. När det gäller rekarresan så blev den i alla fall genomförd utan sånt som låg i de incheckade väskorna. Och istället fick vi handla lite nytt. Reseförsäkring är en bra grej helt enkelt. Check.

Vad hann vi med på plats då? Ja, vi provsov sängarna på hotellet vi ska bo - Viva Blue i Playa de Muro / Port d'Alcudia, som precis öppnat för säsongen. De blev väl godkända. Check.

Vi provade bastun (!) och duscharna. Med kläderna på direkt efter en småkall cykling. Allt verkade funka till belåtenhet. Till och med air conditioningen - som stod på värme för oss. Check.

För den fågelintresserade finns det på hotellområdet ett utkikstorn mot våtmarken på baksidan.

Vi provåt på hotellrestaurangen även denna säsong (där vi ska äta frukost varje dag och middag varannan under TriMallorca). Vi blev mätta och nöjda. Check.

Vi provåt en mallorcinsk restaurang i närheten, där vi ska ha avslutningsfest 4 maj. Till på köpet fick vi höra Mallorcas Bruce Springsteen uppträda. Med beröm godkänt alltihop - inte minst efterrätten. Mumsigt rinnande chokladkaka. Vi besökte och bokade också in bästa hamnrestaurangen inne i Port d'Alcudia, för en annan avslutningsfest (11 maj). Check.

Vi fikade och provade kaffet här och där. Funkade fint även för en espressonörd. Vi gick all in på Hard Bike Café. Check!

Vi kollade in faciliteter som gym (de har två) med baldn annat fina (och jobbiga) TRX-band, spa, tvättstuga, myspool, hotellet nya superfina 25 m bassäng där teknikträningen kommer att ske, cykelförrådet (stort och helt nytt och fräscht) och cykelshop. Check.

Gamla Alcudia innanför stadsmuren by night. Check.

Vi kollade in stämningen i cykelaffären/verkstaden där vi kommer att hyra cyklarna i år (Wheels i Playa de Muro). Vi drog iväg butikschefen på löprunda för att kila in oss lite extra och dessutom hitta alternativa springställen. Han ska köra Ironman 70.3 i Berlin och fick lite löptekniktips på köpet. Och vi kommer att få bästa servicen. Check.

Vi hittade en massa bra ställen att springa på, förutom de vi redan kände till. Både bergslöpning, platt långlöpning och korta intervaller i skog och backintervaller. Och ställen att hålla KALAS-utbildning på. Check.

Vi cyklade runt på smågator, stora vägar. Genom skogar och över stränder, i regn och rusk. Till och med utan sol och värme är det sjukt kul. Överallt fullt med cyklister, redan nu! Check.

I tävlingen "Mest onödig utrustning" vann varken löpbanden eller spinningcyklarna i hotellets källare (som kan vara trevligt vid regn, hagel och stormbyar) utan en "gå-maskin" på den milslånga stranden."]

Vi har säkrat upp bra ställen att ha föreläsningar och träningar för styrka och rörlighet - både ute och inne för båda varianterna så vi klarar alla väder. Check.

Vi har kollat in stranden och att havet ligger kvar - från ena sidan av Alcudiabukten till den andra. Vi simmade inte i det. Men DET kommer vi att göra i april och maj! Check.

Vi kollade in en finfin swimrunbana (ändrade upplägget lite från det preliminära vi kollade in i augusti, vid senaste rekarresan hit). Kommer att bli sjukt kul! Check.

Vi kollade fågeltornet på hotellet och fick klart med hotelledningen att vi kan ha de flesta rummen så att de antingen vätter ut mot fågelområdet bakom hotellet eller i huset ovanpå cykelgaraget. Check.

Vi provhandlade och provtittade i en massa olika cykel- och sportaffärer. Var dessvärre jättekul. Check.

Vi kom hem, laddade värre än någonsin för att åka tillbaks. Och DÅ, då kommer du också med!

Att åka på rekarresa är ett hårt jobb, men någon måste ju göra det. Här nedan är Pål på jakt efter nya löparstigar öster om Alcudia.

Innergården på hotellet.På restaurangen "Hard Bike Café" precis runt hörnet från hotellet är alla rätter döpta efter cyklister.

 


Jerome från "vårt" cykelställe gav oss en lite guide-hjälp på en löptur. 

Trots att det var tidigt på säsongen (det snöade vid Randa när vi var där) är ön full av glada cyklister. 

 

Även om det som sagt snöade på bergstopparna blommade en del träd nere i Alcudia. Det finns hopp om vår även på Mallorca.

 

Hotellet igen. Nu med lite extra photoshopande.

Och typ här kommer vi att ha morgonyoga, morgonlöpningar, morgonsimningar, simträningar, triathlontävlingar, sandslottsbyggande, mm.

Den som inte blir sugen på att springa när man ser den här bilden är det något fel på.

 

Hard Bike Café.

 

 

Mer skulpturer från hotellets innergårdMer skulpturer från hotellets innergårdJeroni på "vårt" cykelställe, Wheels Sport hade godheten att ta med Team Snabbares utsända på en guidad löptur.Jeroni på "vårt" cykelställe, Wheels Sport hade godheten att ta med Team Snabbares utsända på en guidad löptur.Jeroni på "vårt" cykelställe, Wheels Sport hade godheten att ta med Team Snabbares utsända på en guidad löptur.


Kommentera

Kommentarer måste godkännas innan de syns.