Macca mot Gómez i helgen

På söndag, den 19 maj, blir det ett toppmöte i Barcelona på halv ironmandistans när dubble Ironman Hawaii-vinnaren och tidigare världsmästaren på kortdistans, Chris ”Macca” McCormac,tävlar mot Javier Gómez som förutom att hann vann VM i terrängtriathlon (Xterra) och tog silver i OS 2012 även har tre vinster i ITU:s  totala världscup.

Den 40-årige Chris McCormac började sin karriär på kortare distanser och blev ITU-mästare på kortdistans redan 1997. Han fortsatte sedan på längre distanser med ett helt okej resultat opch har till exempel vunnit i Kona två gånger, 2007 och 2010, och kom tvåa 2006. Tre gånger i karriären har han gått under åtta timmar på en Ironman.

Men bara för att McCormac har kört långdistans betyder inte det att han helt har övergett de kortare sträckorna. Han försökte till exempel komma med i Australiens OS-trupp till OS i London förra året även om han  inte lyckades bli en av de tre utvalda.

Visst är distansen i Barcelona är lite ovan för McCormac, men samma sak gäller för den tio år yngre Javier Gómez. Han kör nu sin absolut första tävling på 70.3-distansen. Gómez har annars tillsammans med de brittiska bröderna Brownlee dominerat tävlingarna på sprint och olympisk distans de senaste åren. Mellan 2002 och 2010 ställde han upp i 57 ITU-tävlingar. 54 av gångerna kom han topp-tio varav han vann 23 gånger. Han är också dubbel ITU-världsmästare.

Så nu är frågan: Är den gamle långdistansaren som nyligen tränat kortdistans eller den yngre kortdistansaren som börjat med längre sträckor snabbast på 1,9 km simning, 9 mil cykel och 21 km löpning?

På söndag vet vi svaret. Till dess kan du skriva vad du tror i en kommentar på vår Facebooksida (då kommentarsfunktionen dessvärre strular här).
admin
admin

FörfattareKommentera

Kommentarer måste godkännas innan de syns.