MallorcaGuide: Så bokar du hyrcykel, cykelturer & mer

MallorcaGuide: Så bokar du hyrcykel, cykelturer & mer

2020 januari 30

OK, så du tänker hänga med på Team Snabbares cykel- och triathlonresa till Mallorca i påsk - kul! Men hur funkar det rent praktiskt när det gäller bokningar för olika pass, kurser, analyser, hyrcyklar respektive eventuella köp av kläder? Svaret hittar du nedan.

För dig som åker med på grundvarianten av resan, Bike Mallorca, så ingår alla cykelpass. Du bestämmer dig på morgonen och ställer dig i den grupp som tänker köra lagom långt och fort för din dagsform och ditt humör. Enkelt. Du behöver alltså inte boka eller betala något extra. After bike yoga funkar likadant. Plus de föreläsningar som blir. Däremot är det annorlunda om du vill ta med dig cykeln på bussen till av andra sidan av ön och cykla tillbaks, eller om du vill hyra cykel eller köpa cykelkläder (se nedan).

Om du bokat tilläget för Tri Mallorca, så ingår alla coachade sim- och löppass, swimrun- och öppet vatten-äventyrssimningar på motsvarande sätt. Inget du behöver boka eller betala extra.

För barn och ungdomar som bokat Junior Campen ingår också alla pass och inget behöver bokas eller betalas extra.

Om du är medföljande som inte är med på Bike Camp, Tri Camp eller Junior Campen, ingår inga cykelturer eller triathlonpass, och så klart heller inget av det nedan.

Utöver det som ingår i basutbudet för den smak av resan du boka enligt ovan, kan du även boka till andra saker, om du vill:

 • Kurser & analyser: Om du vill gå en crawlkurs på plats, då bokar och betalar du extra för den. Samma sak för teknikcoaching med filmad simanalys respektive Löpteknikkurs. Samma sak med sim-PT Ulf Hausmann. Dessa tjänster är tänkta framför allt för icke-triathleter som vill lära sig mer om simning och/eller löpning när de är på plats på Mallorca och våra professionella sim- och löpcoacher är detsamma.
 • Utflykter med buss (för att cykla hem): Varje vecka finns möjlighet till att boka på sig på Stora Bergsturen Cykel respektive Sa Calobra, inkl buss. Det kostar extra och kräver bokning i förväg.
 • Hyrcyklar och ev pedaler: Du kan antingen ta med egen cykel eller boka en hyrcykel, om du vill cykla passen med oss på Mallorca. Fördelen med hyrcykel är att den står och väntar på dig i hotellets cykelgarage när du kommer fram. Inget ner- och uppackande av egen cykel och ingen riskabel transport alltså. Hyrcyklarna har bergsutväxling, är av hög kvalitet och nyservade. Service och försäkring ingår i cykelhyran. Men ta gärna med egen sadel och kanske även egna pedaler. Ska du hyra cykel bör du boka den i god tid för att försäkra dig om att din önskade modell och storlek finns kvar.
  • Det finns olika modeller på hyrcyklarna, som du kan lista ut av namnet.
  • I början av namnet framgår det om nivån är Bas, Premium eller Deluxe. Smakar det mer så kostar det mer. Men även Basmodellerna håller fin klass.
  • I slutet av namnet framgår om det gäller dig som bokat boende på Sunwing (1 eller 2 veckor, via Ving) eller på Astoria Playa (10 dagar, via Apollo).
  • Tillkommer gör Pedaler (om du inte tar med egna, vilket rekommenderas) à 100 kr för hela hyresperioden. Dessa bokas separat här.
  • När du bokar en viss modell av hyrcykel väljer du rätt tidsintervall och antal dagar först.
  • I kommentarsfältet när du kommit till betalningen/kassan anger du också önskad cykelstorlek och din kroppslängd i cm.
 • Du kan även köpa Team Snabbares högklassiga och prisvärda cykelkläder samt tävlingskläder för triathlon, om du vill. Bör bokas senast i mitten av mars, för att kunna finnas på plats på Mallorca när du kommer ner.

Du hittar alla möjliga varianter som går att boka extra här.Kommentera

Kommentarer måste godkännas innan de syns.