Simnyheter, simcamp & utepremiär

Simnyheter, simcamp & utepremiär

2020 februari 25

Simcoach Ulf Hausmann. Foto: Axel Kanne.

Ja tänka sig, Det kommer faktiskt att bli en sommar i år igen och vi kommer att simma ute allihop, inte bara några enstaka vinterdoppare. Läs här om Simcamp IN&UT, Öppet vatten säsongstart, 2 x simsafari, sim-PT Tomas Granberg, teknikcoaching öppet vatten och vad som gäller för sommarsimningen i övrigt. T ex Deluxesimning tre gånger i veckan vid Hellasgården.

Sommarsimningens säsongsstart blir i år 24 maj vid Hellasgården. Det är ett gratisevent där vi börjar med att simma tillsammans för att efteråt diskutera simning. Ett utmärkt tillfälle att byta tankar med likasinnade för att få inspiration för framtida tävlingar eller träningar. Du får handfasta tekniktips för din simning i öppet vatten. Vi bjuder också på fika efteråt. Säsongsstarten går dessutom samtidigt med Big Day - för dig som även vill cykla och springa tillsammans med andra samma dag, och avsluta med yoga/stretch och fika med träningssnack.

Simträning Deluxe Öppet Vatten vid Hellasgården kommer därefter att gå tre gånger i veckan hela sommaren på dessa tider:

  • Onsdagar 18:30-19:30 (Hellasgården, badviken)
  • Fredagar 7.00-8.00 (Hellasgården, bastubryggan)
  • Lördagar 8.00-9.30 (Hellasgården, badviken)

Du kan boka enstaka pass, klippkort eller sommarkort.

Ett sätt att både få en simboost och en skön övergång från innesimning till utesimning är att vara med på Simcamp Deluxe IN & UT. 13 simpass och 16 timmars simning 23 maj - 6 juni, med personlig feedback. Vi simmar både ute (open water/OW vid Hellasgården) och inne (på Eriksdalsbadet, Farstabadet & Nälstabadet). 

En höjdpunkt under sommarsimningen brukar vara simsafarin. Eller rättare sagt två höjdpunkter, för den går i två varianter. I år blir det dels Simsafari Drevviken 24 juni, dels Simsafari Hellasgården 22 augusti.

Teknikcoaching simning i öppet vatten finns även det nu öppet för bokning. Perfekt för dig som vill bli bättre på att simma i öppet vatten. För här får du individuell återkoppling i liten grupp av max fyra personer. Kanske har du redan viss erfarenhet men vill ta nästa steg i din utveckling? Då är detta ett bra steg för dig.

Ulf Hausmann har vi ju länge erbjudit Sim-PT-timmar med, för den som vill ha ännu mer individuell coaching. Och nu har vi glädjen att även kunna erbjuda Sim-PT Tomas Granberg! Tomas är Sverigeelit i Swimrun, och har lärt sig simma som vuxen, så han vet hur det är att lära sig crawl från grunden utan något gratis. Tomas håller också i Team Snabbares crawlkurser. Han är mycket analytisk, pedagogisk och lätt att tycka om.Kommentera

Kommentarer måste godkännas innan de syns.