Team Snabbares Nyhetsbrev 15 december 2015

Team Snabbares Nyhetsbrev 15 december 2015

2015 december 15

Välkommen till Team Snabbares nyhetsbrev!

Hej! Om du varit uppmärksam mellan trainerpassen så kanske du märkt att julen snart är här? Eftersom du sannolikt vill vara snäll både mot dig själv och andra, så har vi i detta nyhetsbrev samlat tips på klappar som får mottagarens hjärta att klappa lite extra.
Som vanligt finns också tips på hur du blir snabbare, utan att handla något. Bara genom att träna lite smartare eller använda prylarna du redan har lite bättre.
Förhoppningsvis bringar detta brev också lite inspiration inför dina äventyr i vår och sommar.
GOD JUL & GOTT NYTT ÅR önskar vi på Team Snabbare dig och de dina!

Klapptips som får hjärtat att klappa
Till den äventyrlige
Till den stele
Till den svage och långsamme
Till den bergtagna
Till Forrest Gump
Till den som gillar att grunda
Till den som gillar full fart
Till Mallorcinen i dig
Till blötdjuret
Till dig med sjöben
Till dig som vill mer
Till den som vill välja själv

Så ska du använda simprylarna
Dolme, platta, simfötter, snorkel, Forearm fulcrum, tempotrainer... Listan på simprylar som ska hjälpa dig att förbättra din teknik kan göras lång. Och visst kan de hjälpa, om du vet exakt hur du ska använda dem. Men i värsta fall motverkar prylarna det du vill åstadkomma. Läs detta för att få ut mer av prylarna du redan har, eller kanske tänkt skaffa.
Läs mer

Träningsavbrott på eko-konferens
Natursköna konferensanläggningen Skeviks Gård, utanför Gustavsberg, har tagit sin hälso- och friskvårdssatsning till en nivå som få konferensanläggningar kan mäta sig med. Team Snabbare är med på resan.
Läs mer

Dags att boka Tri Mallorca 2016

En del datum är nästan fullbokade redan, så vill du hänga med på "Bästa träningsresan", så är det dags att boka in dig för Tri Mallorca våren 2016 nu. Varför är det så speciellt att åka just på den här triathlonresan då? Jo det kan du läsa t ex här. Det är massor av bra träning, men det är så mycket annat också. En av nyheterna för 2016 är att en dag i veckan viks åt äventyr i naturreservatet Llevant, där man både kan ägna sig åt finfin bergslöpning, vandring och mtb-cykling, fritt val efter egna preferenser. 
Läs mer
Till bokningen

Veckans citat 2

"Om man ser på pulsen så är den konstant 4-5 slag lägre. Och jag kan lova att jag nästan bara njuter nu. 5 slag kan nästan kännas som natt och dag, trots det är tempot högre. :-)
Jag ser en kombination av dina supertips kring tekniken (som gett massor) ihop att strunta i klockan och njuta som receptet för framgång här. Det här är helt kanon och jag är supermotiverad."
Per-Åke Sigbrandt

Fler citat av kursdeltagare löpning

Göteborg bullar upp

Efter årsskiftet går ett antal intressanta kurser och träningsaktiviteter igång i Göteborgsområdet, för dig som vill utvecklas som triathlet, under professionell ledning. 

Dessutom finns så klart ett antal fantastiskt duktiga tränare och Triathlon-PT:s i Väst till din tjänst.

Till bokningen

Yoga? Nä, det är inget för mig. Jag är ju så stel!
Det är ju precis samma sak som: Styrketräning??? Nä, det är inget för mig, jag är så svag!!!
Eller: Ut och springa, Nä jag har så dålig kondition. 
Sluta lura dig själv och ta tag i dina brister och förvandla dem till en styrka istället. 
Läs mer

Träning då & nu - coachbekännelser
Team Snabbares nye huvudcoach Ulf Hausmann ställer sig ofta frågan vad som krävs av en bra coach. Eller annorlunda uttryckt: Vad behöver adepten för att nå sina mål? Här delar Ulf med sig av sina tankar kring träning och coaching, med utgångspunkt från sin egen erfarenhet.
Läs mer
Coaching hos Team Snabbare

Cykelläger på Gran Canaria i påsk
Häng med på en episk cykelresa till Gran Canaria i påsk, 23-30 mars 2016. Visst kommer vi att simma, springa och yoga även här. Men till Gran Canaria åker man framför allt för att cykla i berg. Det är utmanande, det är vackert och precis lagom varmt. Rutternas längd varierar mellan 80 och 150 km, och har stigningar på mellan 1 200 och 4 000 m.
Läs mer

Veckans citat 1
"Tusen tack för en mycket bra och lärorik kurs. Den var verkligen en ögonöppnare och jag lärde mig massor. Jag måste dock erkänna att jag blev mäkta överraskad när jag dagen efter kursen kör mitt vanliga simpass och upptäcker att jag simmar 10 sekunder snabbare över 100 m än vad gjorde innan kursen! Otroligt!
Vi lär nog ses framöver …."
Stefan Gustafsson, efter en filmad simanalys

Fler citat från kursdeltagare simning

Vinterträning ger dig en glad vår

Team Snabbares grundträningspass i vinter heter just Vinterträning, och den kommer definitivt att utmana din uthållighet, styrka, rörlighet, koordination och balans. Det är alltså den perfekta grundträningen för dig som vill ha en stark, smidig och uthållig kropp som håller för löpning, simning, eller cykel. Ett plus till: Vi kör alltid utomhus! Det är nyttigt och skönt att få in den vanan.
Två gånger i veckan i fyra veckor. 75 minuter per gång. Tisdagar kl 18:00-19:15 och torsdagar kl 19:00-20:15. Första start: 12 Jan 2016 kl 18:00 - 19:15 i Sjöstan.
Mer info och bokning: Vinterträning 2 ggr per vecka, månadsvis - Sjöstan

Sthlm Deluxe - från 3 februari
Team Snabbares expert på löpteknik och styrka & rörlighet, Mattias Weineson, ser till att du blir en betydligt bättre, snabbare, effektivare och uthålligare löpare under de sex gångerna som Löpträning Deluxe pågår under februari och mars.
Du får chansen att komma igång med din löpning, eller ta nästa nästa steg i din utveckling - samtidigt som du får många användbara tekniktips och bra övningar för löpspecifik styrka & rörlighet.
Du kommer också att få chansen att bli riktigt rejält trött varje gång. Passen är upplagda så att alla blir lika trötta oavsett nuvarande träningsnivå. Start 3 februari i Sjöstan. Välj mellan:

Stark och snabb på Bosön

Är ditt mål att kunna springa snabbt, länge och känna dig stark när du gör det? Typ som här på bilden? Kanske framåt våren? Då är det dags att jobba med basen, och bli stark och snabb redan nu i vinter. Kanske rent av inomhus på Bosön?!
Stark och snabb på Bosön passar både nybörjare som elitmotionär. Under fem söndagar samlas vi i mindre grupp och förbättrar löpteknik, bålstyrka, rörlighet och snabbhet. Start 17 Jan 2016 kl 10:00 - 11:30.
Mer info och bokning:  Stark och snabb, på Bosön 5 ggr.

Sea Camp i Turkiet - "Fantastiskt" om du frågar deltagarna
11 - 18 oktober 2015 pågick Team Snabbare Sea Camp - Liveaboard i Turkiet, Tri Worlds flytande träningsresa med boende på båt. På programmet fanns simsafari, crawlteknik, löpteknik, underbar traillöpning, swimrun, paddling, vandring, båtliv, semesterliv och massor av härlig yoga därtill. Här kan du läsa och se hur det var, och varför deltagarna enigt bedömde denna resa som "fantastisk".
Läs mer
Till bokningen för 2016Kommentera

Kommentarer måste godkännas innan de syns.