Team Snabbares Nyhetsbrev 2 februari 2016

Team Snabbares Nyhetsbrev 2 februari 2016

2016 februari 02

Välkommen till Team Snabbares nyhetsbrev!

Hej! Det är så här års som man återigen börjar känna hopp om en utesäsong utan mössa. I det här nyhetsbrevet kan du bland annat läsa om hur du får flow, blir starkare och smidigare genom yoga, hur du ska hålla axlarna i simningen och vilken lutning som egentligen gäller på löpbandet (som du snart kan byta ut mot att springa ute igen allt oftare).
Förhoppningsvis bringar detta brev också lite inspiration inför din träning och dina äventyr i vår, sommar och höst.

8 anledningar att yoga
Yoga har en massa positiva effekter på kropp och knopp, nästan oavsett vem som yogar och varför. Här beskriver Team Snabbares grundare Pål Török, coach och yogalärare, ur sitt perspektiv de åtta viktigaste anledningarna för dig som tränar mycket och både vill må och prestera bra.
Läs mer
Aktuella kurser, workshops & klasser

Håll axeln nära kinden
"Här ett tips som är enkelt och mycket effektfullt" skriver simgurun Ulf Hausmann, och fortsätter: 
"Under hela din armrörelse ska du hålla axeln nära kinden."
Här beskriver han varför och hur du gör. Du kan t o m öva på detta på land.
Läs mer

Veckans citat 1
"Tusen tack för en mycket bra och lärorik kurs. Den var verkligen en ögonöppnare och jag lärde mig massor. Jag måste dock erkänna att jag blev mäkta överraskad när jag dagen efter kursen kör mitt vanliga simpass och upptäcker att jag simmar 10 sekunder snabbare över 100 m än vad gjorde innan kursen! Otroligt!
Vi lär nog ses framöver …."
Stefan Gustafsson, efter en filmad simanalys

Fler citat från kursdeltagare simning
Boka simkurser

Stark och snabb på Bosön

Är ditt mål att kunna springa snabbt, länge och känna dig stark när du gör det? Typ som här på bilden? Då är det dags att jobba med basen, och bli stark och snabb - inomhus på Bosön! 
Stark och snabb på Bosön passar både nybörjare som elitmotionär.
Under fem söndagar samlas vi i mindre grupp och förbättrar löpteknik, bålstyrka, rörlighet och snabbhet. Start söndag 7 feb kl 10:00 - 11:30.
Mer info och bokning

Träningsavbrott på eko-konferens
Natursköna konferensanläggningen Skeviks Gård, utanför Gustavsberg, har tagit sin hälso- och friskvårdssatsning till en nivå som få konferensanläggningar kan mäta sig med. Team Snabbare är med på resan.
Läs mer

Löpbandseländet
Team Snabbares löpteknikexpert Per Håkansson skriver här om sitt förhållande till löpband, om en modern myt och om att du lugnt kan sätta bandet på 0 % lutning om du inte vill köra lätt uppförsbacke.
I alla fall så länge du springer långsammare än 4.27 min/km.
Läs mer

Snart fullbokat på Tri Mallorca 2016

En del datum är helt fullbokade, och övriga nästan, så vill du hänga med på "Bästa träningsresan", så är det hög tid att boka in dig för Tri Mallorca till våren. 
Vad är det som är så speciellt med att åka på just den här triathlonresan då? Jo det kan du läsa t ex här.
Där finns massor av bra träning, men det finns så mycket annat också. 

En av nyheterna för 2016 är att en dag i veckan viks åt äventyr i naturreservatet Llevant, där man både kan ägna sig åt finfin bergslöpning, vandring och mtb-cykling, fritt val efter egna preferenser. 
Läs mer
Till bokningen

Veckans citat 2

"Om man ser på pulsen så är den konstant 4-5 slag lägre. Och jag kan lova att jag nästan bara njuter nu. 5 slag kan nästan kännas som natt och dag, trots det är tempot högre. :-)
Jag ser en kombination av dina supertips kring tekniken (som gett massor) ihop att strunta i klockan och njuta som receptet för framgång här. Det här är helt kanon och jag är supermotiverad."
Per-Åke Sigbrandt

Fler citat av kursdeltagare löpning
Boka löpkurser 

Sea Camp i Turkiet - "Fantastiskt" om du frågar deltagarna
Team Snabbare Sea Camp - Liveaboard i Turkiet, Tri Worlds flytande träningsresa med boende på båt, blev succé hösten 2015.
På programmet fanns simsafari, crawlteknik, löpteknik, underbar traillöpning, swimrun, paddling, vandring, båtliv, semesterliv och massor av härlig yoga därtill.
Här kan du läsa och se hur det var, och varför deltagarna enigt bedömde denna resa som "fantastisk". Och boka in samma resa i september i år, när det blir favorit i repris.
Läs mer
Till bokningen för 2016Kommentera

Kommentarer måste godkännas innan de syns.