Tre träningsevent på Hellas 24 maj!

Tre träningsevent på Hellas 24 maj!

2020 maj 11

För dig som vill träna utomhus, inklusive att simma öppet vatten, så börjar säsongen med en riktig kickstart söndagen 24 maj vid Hellasgården, Stockholm. Inte mindre än tre olika träningsevent finns att välja mellan: Öppet vatten säsongstart, Big Day Triathlon samt Try Triathlon (mini-triathlon, en juniorklass och en vuxenklass). Allt inklusive social distansering men med trevligt sällskap och fika. Alla tre eventen hålls separat, och på lite olika platser, men i närheten av varandra.

Kl 09:00-10:30 - Öppet vatten säsongstart har blivit tradition. Årets första (?) simpass i öppet vatten vid Hellasgården, under ledning av Team Snabbares simexpert Ulf Hausmann. Ett gratisevent där vi börjar med att simma tillsammans för att efteråt diskutera simning. Ett utmärkt tillfälle att byta tankar med likasinnade för att få inspiration för framtida tävlingar eller träningar. Du får handfasta tekniktips för din simning i öppet vatten. Vi bjuder också på fika efteråt.

Kl 09.00-16.00 - Big Day Triathlon En extra lång och viktig triathlonträningsdag, ett tillfälle att träna på att tävla - t ex på din tävlingsdistans och/eller tävlingsintensitet, under ledning av Team Snabbares huvudcoach Pål Török. Det blir ett sätt att göra viktig träningsdag lite mindre dramatisk och lite mer trevlig. Vi håller ihop växlingarna tidsmässigt, genom att alla bryter simningen efter en timme, vänder cyklingen efter 1,5 timmar samt löpningen efter 45 minuter på banan. Efteråt blir det lite yoga/stretch, fika och eftersnack.

Try Triathlon Hellas (mini-triathlon, en juniorklass och en vuxenklass) återuppstår i år igen, nu i samarbete med Svenska Triathlonförbundet. Olika distanser för juniorer/barn och vuxna. Oavsett om du är total nybörjare som vill prova en ny sport, eller erfaren triathlet, är du välkommen! Ingen tidigare erfarenhet eller medlemskap i någon förening krävs. Gratis deltagande. Du kan antagligen använda den cykel och hjälm du har hemma samt simma och springa i badkläder och träningskläder. Ingen officiell tidtagning görs på plats, utan istället är fokus på gemenskap och träningsglädje.

  • Kl 11.00-11.30 Tri Triathlon Junior (10-17 år) på sträckorna ca
    • 50 m sim - 1,6 km cykel (2 varv) - 800 m löp (1 varv)
  • Kl 12.00-13.00 Try Triathlon för vuxna på sträckorna ca
    • 250 m sim - 3,2 km cykel (4 varv) - 1,6 km löp (2 varv)


Kommentera

Kommentarer måste godkännas innan de syns.