Så undviker du nybörjarmisstagen i simhallen

2015 april 02 1 kommentar

När det är så här lite folk i bassängen är det enkelt. Men hur gör man när det ligger folk på alla banor redan? Bilden: Helen Wesström, en av Team Snabbares simcoacher.

Situation: Du kommer in i simhallen för att motionssimma. I bassängen finns det både en avgränsning för motionssimmare, en snabb bana och en lekyta. Du har tänkt träna på din crawlteknik från den kurs du precis gått och lägger dig bland motionssimmarna. Dessa simmar i en stor cirkel ut efter ytterkanterna oavsett hur många eller hur få banor det finns att ta i anspråk. Det är så man gör när man simmar på motionsbanorna och så kommer man kanske alltid att göra. Det uppstår direkt tumult eftersom du inte simmar runt, runt i ytterkanterna utan fram och tillbaka efter ena kanten som man gör när man crawlar. Du krockar och inser att du nog ligger lite fel, men vågar inte ta steget till fartbanan där elitsimmarna brukar simma eftersom du anser att du inte är tillräckligt bra. Hur ska du göra?

Team Snabbares Ulrika Eriksson hjälper dig på traven:

  1. Simma på den banan du hör hemma, alltså crawl på fartbanan och bröstsim på motionsbanan.
  2. Både i fartbanan och i motionsbanan simmar man högervarv.
  3. Använd simglasögon och badmössa. Dels för att visa hänsyn till andra då du inte fäller en massa hår - som någon annan annars kan få in i munnen (inte fräscht). Dels blir du mer strömlinjeformad, vilket är fördelaktigt i vattnet.
  4. Prata och stäm av med dina medsimmare på den banan du simmar på. ”Hej jag tänker träna på min teknik och simmar inte så fort. Vad simmar ni?” Detta löser de flesta problem och alla blir glada.
  5. När du vilar gör detta vid väggen på någon av kortsidorna. Stanna inte mitt i banan. Och när du står vid väggen, så försök att lämna så stor plats som möjligt till dina medsimmare. 

Och du i bastun är det inte ok att fila fötterna!

:-)1 Svar

Helen
Helen

2015 april 02

Bra tips och lite vett och etikett regler i bastun har jag önskat ett tag .
Självklarheter är tydligen inte det för alla.,

Kommentera

Kommentarer måste godkännas innan de syns.