Succén åter: TriSim 10 mars i Högdalen!

En liten tillbakablick på förra årets tävlingar. Se även detta bloginlägg från tävlingarna 2017, inklusive resultatlistan.

Premiären av Öppna StockholmsMästerskapen i TriSim i Högdalen förra året blev en lyckad tillställning. Många triathleter gjorde sin första rena simtävling i pool och fick feeling. "Det här måste ni göra om!" var ett vanligt omdöme. Och nu blir det just så alltså.

För andra året i rad bjuder Team Snabbare IF in Stockholms triathleter till att tävla i en kul simtävling 10 mars 2018, på de individuella distanserna 50m, 100m & 400m frisim och 100m medley - samt i lagkapp på 4x50m frisim respektive 4x50m medley, båda i mixedlag (2 damer & 2 herrar i valfri startordning).
Och som grädde på moset avgörs klubbtävlingen, där alla som tar sig i mål för sin klubb bidrar med poäng.

På 400m frisim blir det tillåtet med hjälpmedel à la swimrun. Du får då använda både paddlar och dolme. Och start sker från vattnet. 

Grundidén är att träffas, ha kul och få ett litet avbrott i tragglandet av längder så här års. Deltagare från åtta olika klubbar hade dykt upp på förra årets tävling, både erfarna/namnkunniga och många som gjorde sin tävlingsdebut i bassäng. Inramningen var lite extra. Nedsläckt och strålkastare och mäktig musik till inmarscherna inför varje heat t ex. Och med bra priser till alla som äntrade pallen. Det blev en trevlig kväll, helt enkelt - och arrangören siktar på minst lika trevligt denna gång.

Man får ställa upp i flera grenar och klubben får ställa upp med flera lag. Men det finns ett begränsat antal startplatser. Först till kvarn gäller.

Tävlingen går, precis som förra året, i Actic i Högdalens 25 meters bassäng, Rangstaplan 2, 124 54 Bandhagen. Nära t-banestation Högdalen, så det är lätta att komma dit både kommunalt och med bil (stor parkering precis utanför simhallen).

Alla simmar på egen bana, utom på 400m frisim, då två simmare delar på samma bana.

   

  Anmälningsavgiften är sympatiskt låg: 50 kr per individuell start och 100 kr per lagkappslag.

  Grenordning och starttider:

  • Gren 1: 50m frisim, start ca kl 18.00
  • Gren 2: 100m frisim, start ca kl 18.25
   • Gren 3: 400m frisim/swimrun-sim, start ca kl 18.50
    • Gren 4: 100m medley, start ca kl 19.15
     • Gren 5: Lagkapp mixed 4x50m frisim, start ca kl 19.35
      • Gren 6: Lagkapp mixed 4x50m medley, start ca kl 19.55

       Tävlingen använder en förenkling av Svenska Simförbundets Stadgar och Tävlingsbestämmelser, eftersom tävlingarna inte är sanktionerade simtävlingar utan snarare att betrakta som inofficiella träningstävlingar för simmande triathleter. Lägg märke till att det är dessa regler som gäller under tävlingen.

       Klubbtävling

       Alla som deltar, och tar sig ända in i kaklet, bidrar med poäng till klubben man tävlar för. I klubbtävlingen tävlar alla klubbar mot varandra i kamratlig kamp om en vandringspokal och evig ära.

       Poäng ges dels per individuell gren och kön (t ex 50 m frisim damer):

       • 4 poäng till segrarens förening
       • 3 p till tvåans
       • 2 p till treans
       • 1 p till föreningen för var och en som därutöver tagit sig i mål

       Totalt 8 individuella grenar (4 per kön) ger poäng enligt ovan.

       Poäng ges också per lagkappslag (4 x 50 m frisim samt 4 x 50 m medley):

       • 16 poäng till segrarens förening
       • 12 p till tvåans
       • 8 p till treans
       • 4 p till alla lags föreningar som därutöver tagit sig i mål

       Totalt 2 lagkapper ger poäng enligt ovan.

       Både prestation och deltagande belönas med andra ord, så alla som deltar räknas. Och nä, du måste inte vara just från Stockholmsområdet eller just triathlet för att få delta. Alla är välkomna.

       Mer info och anmälan hittar du här.
       Pål Török
       Pål Török

       Författare       Kommentera

       Kommentarer måste godkännas innan de syns.