Team Snabbares Nyhetsbrev 11 oktober 2015

Team Snabbares Nyhetsbrev 11 oktober 2015

2015 oktober 11

Välkommen till Team Snabbares nyhetsbrev!

En del satt uppe igår natt och såg på ironman på Hawaii och fick feeling. Andra tänker att de borde komma igång med att springa regelbundet, eller att lära sig simma. Eller kanske du tänker att du borde ta tag i det där som heter grundträning, som gör att du håller dig hel och dessutom blir tillräckligt stark och stabil för att kunna hålla en bra teknik. Även när du är trött.

Hösten innebär för många ett vägval. Ska jag ta tag i min träning nu, i god tid innan nästa sommar? Eller ska jag vänta tills nyårsafton och lova mig själv att jag gör det då? För att hjälpa dig att hitta något lämpligt hjälpmedel under hösten och vintern, startar Team Snabbare flera olika nya träningsupplägg. Förhoppningen är att fler ska ta tag i sin träning redan nu. Känner du att verkligen vill satsa seriöst på att utvecklas inom simning, cykel, löpning, swimrun eller triathlon, så kan det också vara läge att skaffa en coach. Men så seriös måste man ju inte vara.

Det här nyhetsbrevet handlar också om hur det gick i den där tävlingen på Hawaii, som kallas VM i ironman. Och om att det är skönt att sätta sig ner ibland. Och om en massa tekniktips. Och om att det kommer en vår, och att det är dags att planera för det nu. T ex om du vill cykla med oss i påsk på Gran Canaria eller hänga med på "bästa träningsresan" Tri Mallorca, vars bokning precis har öppnat. Vill du följa Team Snabbare Sea Camp Liveaboard, det flytande träningslägret som just nu pågår i Turkiet, så kan du gå in på gruppens facebooksida. Och om att det kommer en sommar, för du kan läsa om de tre kanske mest intressanta tävlingarna här.

Som vanligt får du tips på hur du kan simma snabbarecykla snabbare och inte minst springa snabbare (massor med nya kursdatum!). Nu åker vi!

Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Instagram
Instagram
Website
Website

Grattis till Åsa, Fredrik, Antti & Charlotta på Hawaii!
Grattis säger vi till alla som tävlat framgångsrikt i helgen, under Ironman World Championship på Hawaii. Grattis till de två segrarna Daniela Ryf, Schweiz, och Jan Frodeno, Tyskland. Och grattis till alla svenskar som kämpade väl.
Läs mer

Länge leve höstträningen!
För att hjälpa dig att hitta något lämpligt hjälpmedel under hösten och vintern, startar Team Snabbare flera olika nya träningsupplägg. Förhoppningen är att fler ska ta tag i sin träning redan nu. Här finns t ex dessa i Stockholm: Börja Springa Deluxe, grupp 6 ggr - Sjöstan. Samt stora systern Fortsätt Springa Deluxe, grupp 6 ggr - Sjöstan. Mer:  Stark och snygg, förlåt snabb, på Bosön 5 ggr. Och så grundträningen, alltid utomhus, hela vintern: Vinterträning 2 ggr per vecka, månadsvis - Sjöstan. Samt för den som vill börja simma snabbare: Simträning Deluxe Speed med laktattester, 8 ggr - Högdalen. Några nya ansikten dyker också upp, ihop med de gamla välkända.
Läs mer

Äntligen! Bokningen till Tri Mallorca 2016 har öppnat.

Många har väntat länge på att bokningen till "bästa träningsresan" Tri Mallorca skulle öppna för våren 2016. Och nu har den öppnat. Och varför är det så speciellt att åka just på den här triathlonresan då? Jo det kan du läsa t ex här. Det är massor av bra träning, men det är så mycket annat också. En av nyheterna för 2016 är att en dag i veckan viks åt äventyr i naturreservatet Llevant, där man både kan ägna sig åt finfin bergslöpning, vandring och mtb-cykling, fritt val efter egna preferenser. 
Läs mer

Yoga? Nä, det är inget för mig. Jag är ju så stel!
Det är ju precis samma sak som: Styrketräning??? Nä, det är inget för mig, jag är så svag!!!
Eller: Ut och springa, Nä jag har så dålig kondition. 
Sluta lura dig själv och ta tag i dina brister och förvandla dem till en styrka istället.
Läs mer
Styrka och rörlighet på Team Snabbare

Europacup-sprint till Malmö 2016 - en av tre extra intressanta tävlingar
Vi har valt ut tre extra intressanta svenska triathlontävlingar inför 2016 års säsong, i tre olika städer och på tre olika distanser, för att kolla av läget:
  • Malmö Triathlon 6-7 augusti (som får en elitsprint med europacupstatus)
  • XTERRA Sweden i Stockholm, 13-14 augusti, på sträckan 1 500 m sim, 30 km mountainbike och 10 km trailrun
  • Den nya halvironmantävlingen i Jönköping, som redan har många anmälda
Läs mer

Å va skönt att få sätta sig ner. Eller??
Yoga Marika Török skriver om glada höfter, om varför så få har det och om varför man bör sträva efter att skaffa sig just glada höfter. Och det oavsett om man bara är en modern sittande kontorsmänniska som vill hålla sig hel, eller om man dessutom vill kunna använda kroppen mer aktivt mellan sittningarna.
Läs mer

Simma inte bara crawl!
Team Snabbares simguru Ulf Hausmann lyfter här fram vikten av att träna även de andra simsätten, inte bara crawl. För även om du bara ska tävla i crawl i t ex triathlon eller swimrun, så finns det många gemensamma nämnare mellan de fyra simsätten. Och dessutom kan träning i ett simsätt kan ge fördelar i ett annat
Läs mer
Mer om simning hos Team Snabbare

Episk påskcykelresa - Gran Canaria
Häng med på en episk cykelresa till Gran Canaria i påsk, 23-30 mars 2016. Visst kommer vi att simma, springa och yoga även här. Men till Gran Canaria åker man framför allt för att cykla i berg. Det är utmanande, det är vackert och precis lagom varmt. 
Läs mer

Crawlhjälp: paddel, hink, tunna & grillspett
Visualisera dig snabbare i vattnet med hjälp av roterande grillspett, flytande tunnor, armpaddlar och benhinkar.
Läs mer
Eller boka in dig på Deluxe Speed med laktattesterKommentera

Kommentarer måste godkännas innan de syns.