Träningsresor som ger hopp

Träningsresor som ger hopp

2020 september 25

När törs man börja resa igen? Blir det någonsin som förut igen? Svaret på första frågan är väl Snart, men med reservation. Och på andra Nej, det blir det nog inte. Team Snabbare har nu i alla fall fyra (snart fem) träningsresor bokningsbara. En till Västerås i november, en till Gran Canaria i januari, snart en till Mallorca i påsk, en till Kroatien i maj, och en till Grekland i september nästa år.

Törs man resa igen nu, med tanke på smittspridningen av Coronaviruset och risk för att bli fast utomlands eller hamna i karantän? Det är så klart ingen fråga med ett entydigt enkelt svar. Men vi följer Folkhälsomyndighetens och UD:s rekommendationer. Vilket innebär att en resa kan bli inställd med kort varsel, för att vara på den säkra sidan och inte utsätta sig själv eller andra för oacceptabla risker.

Efter en vintrig swimrun i Västerås vankas vedeldad bastu och bad i Mälaren.

De fyra resorna som nu är bokningsbara:

Gällande de tre resorna med Apollo (Cykelresa till Gran Canaria i januari, Liveaboard med simning, swimrun och yoga till Kroatien i maj, och yoga&vandring till Grekland i september nästa år), så har Apollo tagit fram ett Covid-19 Trygghetspaket som gör det hela enklare att boka.

I trygghetspaketet ingår bland annat det nedan (förutom den självklara tryggheten att du får pengarna tillbaks om en resa blir inställd):

  • Fri ombokning: Du betalar endast den eventuella prisskillnaden när du bokar om din resa.
  • Kostnadsfritt Corona-test: Apollo står för kostanden av ditt PCR-test (värde ca 2000kr per person) om ditt resmål kräver det.
  • Skjut upp slutbetalningen: Du kan vänta med att göra slutbetalningen för din charterresa ända fram till 30 dagar före avresa.
  • Byt resekompis kostnadsfritt: Ändra namnen på biljetterna i ditt resesällskap helt kostnadsfritt upp till 48 timmar innan avresa.
  • Ändra tillval: Ändra dina tillval fram till 24 timmar innan avresa, så att du både kan boka på och boka av efter vad du tycker känns rätt när det väl är dags för din resa.
  • Karantänhotell täcks: Apollo står för mat och hotell om du trots allt skulle ha oturen att hamna i karantän på någon av våra resmål.
  • Slipp resa sjuk: Fri ombokning om du eller någon i ditt resesällskap får Covid-19.

Men miljön då? Ja, att mänskligheten ska sluta träffa varandra, och sluta resa till varandra eller sluta att upptäcka mer av vår fantastiska planet är kanske vare sig möjligt eller önskvärt. Men det måste så klart ske med måtta och med ansvarstagande. Vi väljer miljövänliga alternativ där det går och vi klimatkompenserar till 110% (läs mer här).

Naturligtvis tycker alla olika, både om vad man själv bör och kan göra för att undvika smittspridning och för att undvika oacceptabel miljöpåverkan. Och naturligtvis tycker vi alla olika om vad andra kan och bör göra. Dessutom tycker vi alla olika vad gäller hur vi respekterar andras val i dessa frågor. Vi tycker att det trots allt ger hopp att vi nu åter törs se lite framåt och utåt igen. Om än med större försiktighet än tidigare.

Resan till Mallorca i påsk blir en cykelresa, där vi flyger med Ving. Mer information om den inom kort. Boende på Sunwing Alcudia Beach, en eller två veckor 3-17 april 2021 blir det i alla fall. Hör av dig om du vill att din klubb ska åka med, så ordnar vi en klubbrabatt.Kommentera

Kommentarer måste godkännas innan de syns.