Cykelguider och andra ledare på Mallorca

Våra populära och erfarna ledare och guider kommer att finnas på plats på Mallorca, så att du ska känna dig trygg och få ut så mycket som möjligt av din tid med oss oavsett ambition och träningsnivå. 

 

Här får du lära känna några av ledarna/guiderna. Det kan hända att den definitiva ledaruppställningen kommer att skilja sig från den preliminära, som presenteras nedan.

HUVUDANSVARIG

PÅL TÖRÖK

Pål Török startade Team Snabbare och dess reseverksamhet som nu har över 10 år på nacken. Pål har som mål att alla som åker med ska komma hem gladare och starkare. Han är övergripande ansvarig för att du trivs helt enkelt.

Pål har under ett antal år varit huvudtränare i Sveriges största triathlonklubb, Stockholm City Triathlon, och har själv hållit på med triathlon och cykling på olika nivåer i över 30 år och leder såväl cykel, simning, swimrun, triathlon och yoga både hemma i Sverige och utomlands. Han driver också ett antal lag som tävlingscyklar i Zwift varje vecka, samt coachar cykling på Studio l'Echelon.

Pål är även cykel-PTtriathloncoach och certifierad yogalärare. Han har cyklat på Mallorca sedan 80-talet och lett cykelgrupper p ön i över tio år. På Mallorca leder han både cykelgrupper och after-bike-yogan. Samt simpass, sista veckan.

CYKEL
PETER EIDEGREN

Peter är cykelguideansvarig och har lett cykelgrupper på Mallorca sedan 2006.

Du kommer att träffa honom inför varje ny cykeldag, när han presenterar rutter och grupper för dagen. Är dessutom cykelguide själv.
Favorit på Mallorca är Robin Hood-vägen mellan Inca och Buger en varm eftermiddag med vinden i ryggen.

TRIATHLON & SWIMRUN

MATT HILL / HÅKAN WETTERGREN / PÅL TÖRÖK

Matt Hill ansvarar för såväl triathlon som swimrundelen, under de första två veckorna. Håkan Wettergren (se cykelguider) & Pål Török (se huvudansvarig) håller i den tredje veckan på samma sätt.

Matt Hill är professionell triathloncoach och simcoach, som leder simpass dagligdags i Stockholmsområdet åt flera klubbar och grupper och har triathlonadepter i flera länder.

SIMNING

MATT HILL / HÅKAN WETTERGREN / PÅL TÖRÖK

Håkan Wettergren (se cykelguider) & Pål Török (se huvudansvarig) håller i den tredje veckan på samma sätt.

Matt Hill är professionell simcoach och triathloncoach, som leder simpass dagligdags i Stockholmsområdet åt flera klubbar och grupper.

SERVICE

Sara Bornedal är den ständigt nyfikna och trygga tanten som aldrig kunnat bestämma sig för vad hon ska bli när hon blir stor, men däremot vet att människors mående och utveckling alltid kommer att vara hennes fokus.
Driver och är ”Born Creative”. 

Älskar att mixa fysisk aktivitet med utmaningar och upplevelser. Vardagsutforskar gärna världen till fots, på cykel eller på SUP tillsammans med sina hundar.
Sara har varit ledare på cykelresor till Mallorca många år och sköter den viktiga servicebilen/servicefunktionen.

SERVICE & YOGA 

Jenny Eklund är utbildad yogalärare och har varit en nyckelperson inom service under Camp Mallorca flera år, samt var med på 2023 års cykelresa med Team Snabbare. Hon jobbar med yogan och ännu mer med coaching, stresshantering och ledarskap i egna företaget Alla Leder. Hittas ofta till fots eller på MTB ute i skog och mark, vid vatten och gärna i kajak eller med pensel i handen.

CYKELGUIDER

ELIN WENNMAN

Har coachat cykling sedan stenåldern, back in the days bara inomhus men sedan ca 8 år tillbaka även utomhusgrupper. Har bl a varit engagerad i att motivera fler tjejer att börja cykla landsväg och gravel som Womens Ambassador för Specialized, via andra arrangörer varit kapten för olika Vätternrundagrupper, Ride of Hope m fl.

Idag jobbar jag heltid på Studio l'Echelon som coach (utomhus och inomhus), produktutvecklare och quality manager. Älskar och uppskattar kombinationen av att cykla både kravlöst och målinriktat. Är med i Team l'Echelon Black & Gold som jagar snabba utmaningar och rekord, tävlar i masters D40 för Echelon Cycling and Triathlon Club men är också en jäkel på social rides där snacket och fika står i fokus.

STEFAN GUSTAVSSON

Cykelnörd! Har alltid cyklat, men började cykla i organiserad form för ca 13-14 år sedan med Fredrikshof. Cyklar mestadels med Fredrikshof Farsta där jag är huvudledare. Cyklar året om, mtb, gravel och landsväg.

För mig cykling ett sätt att umgås med människor och genom gruppcykling träffa nya människor, där man gör något tillsammans mot samma mål där man anpassar sig efter varandra och hjälper varandra. Idag är man väl 100% fikacyklist och det är det fina med Mallorca - det finns gott om fikaställen.

Åkte på cykelresa till Mallorca första gången 2013 med Camp Mallorca och sedan dess har jag fortsatt att åka till Mallorca varje år. De senaste 7 åren så har jag åkt både vår och höst. På Mallorca går det alltid att hitta nya trevliga vägar att cykla på. Samtidigt måste man ju cykla de ”klassiska” cykelvägarna: Llucbacken, Sa Calobra, Piggen, Orient, Col de Soller och inte minst MA10 från Andratx till Pollenca (Bergsturen). Det fina med Mallorca är att man kan få både fin ”plattcykling” och bergscykling.

 

LENA BERNSTRÖM

Firar i år 30 år som gruppträningsinstruktör och började instruera spinning när det kom till Sverige 1995. Är även utbildad PT, Endurance Trainer Specialist och lite annat smått och gott. 2003 tog jag klivet ut, skaffade mig min första racer och började cykla utomhus. Vilken höjdare! Började tävla i Masterklass, efter 5 år och ett knippe medaljer på SM och NM fick jag nog och lade tävlingsskorna på hyllan. Numera älskar jag att coacha cyklister och grupper och har kört som kapten runt bl a Vätternrundan både för företag och cykelklubbar. 2020 började jag coacha på Studio l’Echelon, vilket är bland det roligaste jag gjort.

Vad jag gillar med Mallorca: Vädret, vägarna, vyerna, sällskapet, hänsynsfulla bilister, banoffé (googla det, eller smaka det på plats!). Jag har varit där ett tiotal gånger och cyklat de flesta områden; öst, väst, nord och syd - både som guide och på egen hand.

Allra trevligast är nog bergsturen från Andratx till Alcudia som är oändligt vackert och en väldigt trevlig utmaning.

RICKARD SCHUBER

Allkonstnär och triathlet från Stockholm som helst av allt cyklar. Började leta efter de bästa cykelvägarna på Mallorca 2006 och hittar fortfarande nya vägar. Liksom livet.... för att hitta de nya vägarna måste man ibland köra fel och ibland på ojämna underlag men när vägen är slät igen och man snart är hemma så känns allt det osäkra och jobbiga så mycket värt att man vill göra det igen....eller inte.

Att cykla i bergen gillar jag bäst men att leda en grupp på de bästa av Mallorcas murkantande vägar på våren när blommorna står i blom på ängarna är det inte mycket som slår.

SANDRA ALMER CARLSSON

Sandra är penntrollet som till vardags driver cykelbutiken Vélo Performance, där hon jobbar som cykelmekaniker, massör samt kost- och träningscoach. Cyklist som sedan några år tillbaka gått över till den mörka sidan och ägnar sig nu helhjärtat åt triathlon. Brinner för att inspirera både vuxna och barn till att röra på sig och äta bra. Har dock inga som helst problem med att själv ta en fika (eller två).


Sandra har varit ledare på cykelresor till Mallorca i många år och är en trygg och inspirerande guide.

HÅKAN WETTERGREN

Har haft hand om triathlonläger på Mallorca i fyra år men har även stor erfarenhet som tränare i både konditions- och lagidrotter på hemmaplan. Genomförde min första fulldistanstriathlon redan 1998. 

Förutom alla fina cykelvägar på Mallorca så är årets första öppenvattensimning (OW) en favorit. Den sker för min del oftast på Mallorca. Oftast lagom skönt och klart i vattnet och på detta läger försöker vi ju även ge oss iväg till några sceniska OW-platser. 

GÖRAN DEMNERT

Har cyklat åtta Vätternrundor, fem Halvvättern, tre Mälaren Runt, sex gånger till Paris med Team Rynkeby Stockholm där jag varit med i nio år varav de senaste sju åren som teamets träningsanvarige. Har ställt upp i sex HalvIronman men bara lyckats i tre. Man kan ju inte lyckas med allt. Mitt motto är: Viktigare att försöka än att lyckas.

Har varit med på Team Snabbares cykel- och triathlonläger på Mallorca fyra gånger. Absolut bland det roligaste jag varit med om. Varit på Mallorca hela 13 gånger, alla i Alcudiaområdet. Ser fram mot att få vara cykelledare för resans ”behöver inte ha så bråttom och/eller mindre erfarna” cyklister, dvs lugna gruppen.

SUSAN MACLEAN

Superrutinerad guide, stark cyklist och entusiasmerande person som ser alla. Kan alla vägar och fik på Mallorca. Det är sedan gammalt. Lever numera ett cykelinriktat och kringflackande liv där hon jobbar på distans mellan cykelturerna söderöver.

MATTIAS HJÄRTSTRÖM

Tävlingscyklist i själ och hjärta. Har tävlat både på landsväg och i skogen sedan Y2K-krisens dagar och klänger envist kvar i elitklungan år efter år. Älskar att pressa mina gränser och flåsar därmed gärna uppför Sa Calobra i jakt på ett nytt PB, men gillar även att pressa ur det sista på "tyskvägen" efter en hård dag i sadeln. Besökte Mallorca för första gången 2007 och har återkommit årligen sedan dess, ibland uppåt ett par månader per år.

Jag har därmed hunnit uppleva ett väsentligt antal vägar på ön, men älskar att leta efter nya guldkorn - ofta med gott resultat på denna fantastiska ö!

CHRISTINA GURI

Under åren 2017-2019 var jag med i Team Rynkeby Sthlm. I teamet ansvarade jag för ’draglaget’ och var även teamets ’spinningfröken’ (vilket jag fortsatte med även under åren 2019-2022). De senaste åren har jag bland annat kört Halvvättern och Tjejvättern med Team Echelons damlag. Vi körde Halvvättern på 4 timmar förra året och var snabbast över mållinjen på Tjejvättern i år (på 2.32)!

Jag har cyklat en hel del utomlands, både tränat och tävlat. De senaste tre åren har jag bland annat kört Haute Route; Alperna, Pyreneerna och nu i år Dolomiterna. För att vässa formen inför kommande säsonger har jag många gånger cyklat på underbara Mallorca, med alla fina cykelvänliga vägar där man kan cykla såväl ’på platten’ som i bergen (vilket jag gillar bäst 😊). Ser fram emot att peppa folk i de slingriga backarna och att köra ’snyggt’ längs landsvägarna. Förutom att peppa folk att utmana sig själva så är säker cykling allra viktigast för mig.

ROBERT PETTERSSON

Är bra på kartor och hittar på Mallorca. En härlig sträcka på Mallorca är från Sineu till Llubi. Gillar också Lluc-backen på något sätt. Vet inte varför egentligen.

PETER EIDEGREN

Peter är cykelguideansvarig och har lett cykelgrupper på Mallorca sedan 2006.

Du kommer att träffa honom inför varje ny cykeldag, när han presenterar rutter och grupper för dagen. Är dessutom cykelguide själv.

Favorit på Mallorca är Robin Hood-vägen mellan Inca och Buger en varm eftermiddag med vinden i ryggen.

PÅL TÖRÖK

Gjorde sitt första träningsläger på cykel på Mallorca på 80-talet, och har kommit tillbaks regelbundet sedan dess, oftast minst en gång om året. Leder cykling, simning, swimrun, triathlon och yoga både hemma i Sverige och utomlands som sitt fulltidsjobb. Driver också ett antal lag som tävlingscyklar i Zwift varje vecka, samt coachar cykling på Studio l'Echelon.

Pål är även cykel-PT, triathloncoach och certifierad yogalärare. Han har lett cykelgrupper på Mallorca i över tio år. På Mallorca leder han både cykelgrupper och after-bike-yogan. Samt simpass, sista veckan. Och är övergripande ansvarig för resan. Men bäst gillar han nog att vara del av en glad grupp som fått åkband på Stora Bergsturen.

KRISTIAN RYBAK

Glad och spontan cykelperiodare från Skåne. I gott sällskap är alla rundor fina, men på topplistan ligger bl.a. en tur ut till fyren.

NIKLAS FORSGREN

Jag heter Niklas Forsgren och jag fann cyklingen 2009 när min far drog med mig på Siljan Runt. Därefter var jag fast och började träna cykel mer på allvar. Körde ett antal Vätternrundor innan jag tog steget och började tävla på riktigt. Cyklar i CK Hymer och tävlar i Seniorklass.

Jag har lett cykelpass hemma Linköping i både NocOut och Hymer och jag har varit guide på Mallorca 3 år. Även som jag inte guidar så försöker jag komma till Mallorca en gång om året. Dels är det ett väldigt trevligt sätt att starta utesäsongen där runt, dels är cykling på Mallis helt underbar. Det finns allt: platt, backar och framför allt fikaställen!

Det bästa med att leda cykelgrupper på Mallis är att man får visa upp sina favoritställen, njuta av ”bilfria” vägar och underbara miljöer. Det är också kul att återse gamla bekanta och lära känna nya cykelvänner. Ser fram emot att möta er på Malllorca påsken 2024!

JOHAN OLSSON

Johan Olsson, triathletande fysioterapeut med passion för fika. Började cykla 2011 för att genomföra en klassiker, fastnade direkt för cyklingen och därifrån har det bara rullat på. Det bästa för mig med cykling på mallis är gemenskapen, fika pauserna och den vackra naturen.

LONA JUSTESEN

Lona Justesen är utbildad löpcoach och gruppträningsinstruktör och en erfaren maratonlöpare. Lona kommer att leda morgonlöpning på stranden och ibland längre traillöpningspass, åtminstone första veckan. Det kan hända att hon hänger med på en cykeltur och tar med er på en löptur i bergen. Styrketräning och Crossfit är också två stora intressen, varvat med yoga, allt gärna i solen på varmare breddgrader.