Cykelresan till Mallorca i påsk

Följ med på en utvecklande träningsresa till cykelparadiset Mallorca, bo på det kanske bästa cykelhotellet i Alcudia och delta i det förstklassiga cykelarrangemanget på plats. Många populära och erfarna guider finns på plats, så du kan välja en grupp med lagom distans och fart varje dag. Guiderna hittar också alltid bästa fikaställena på ön!

På plats på Mallorca kommer du alltså att tas om hand av rutinerade specialister på just cykelresor och cykelträning. Har du rest med Team Snabbare eller Camp Mallorca tidigare kommer du att känna igen dig i upplägget vad gäller säkerhetsgenomgångar, trygghet och gemenskap i cykelgrupperna. Även den dedikerade Cykelstudion Echelon i Stockholm ingår i arrangörsstaben.

Direktflyg med TUI dessa dagar, på attraktiva tider:

 • 26/3 Direkt från Stockholm (1, 2 resp 3 veckor). De röda dagarna över påsk ingår, så du behöver inte ta ledigt så mycket. 
 • 2/4 Direkt både från Sthlm och Gbg (1 & 2 v)
 • 9/4 Direkt både från Sthlm och Gbg (1 v)

Cykel, Sim, Triathlon eller Medföljande?

De flesta åker ner för att ffa cykla många härliga mil ihop, men parallellt finns även annat:

 • Cykelresa, under ledning av cykelcoachen Pål Török och guideledaren Peter Eidegren, samt en hel hög erfarna och entusiasmerande guider.
 • Simresa (Viva Blue har också en riktigt bra 25m-pool). Två simpass om dagen, under de första två veckorna (26/3-9/4). Simcoacherna Håkan Wettergren & Pål Török turas om att coacha morgonpasset från kanten för individuell feedback. Eftermiddagspasset finns det färdigskrivna pass för.
 • Triathlonresa. Deltagarna hänger med på vanliga cyklingen och vanliga simningen (se ovan), samt lägger till löpning och brickträning, under triathloncoachen Håkan Wettergrens ledning. OBS! Inga triathlonstyren eller tempobågar är tillåtna i cykelgrupperna.
 • Medföljandeaktiviter samtliga veckor, i form av yoga, vandring & föreläsningar (extra billigt alternativ). 

Det går utmärkt att mixa cykelresan, simresan och triathlonresan som man vill, varje dag. Bocka i det du tänkt träna, vid bokningen, så kan vi planera bättre. Alternativt kan du boka endast Medföljandeaktiviteter, och då håller du dig till dessa.
Yoga för stela atleter ingår för alla varje dag. Härlig stämning likaså.

Priser: 

 • 14 499:- för 1 vecka inkl all träning 
  • 12 999:- för medföljande 1 v (bara yoga och vandring ingår)
 • 21 999:- för 2 v inkl all träning
  • 19 999:- för medföljande 2 v (bara yoga och vandring ingår)
 • 29 999:- för 3 v inkl all träning
  • 27 499:- för medföljande 3 v (bara yoga och vandring ingår)

Ingår i priset:

 • Direktflyg t o r
 • Bagage på flyget
 • Flygtillägg
 • Mat ombord på flyget 
 • Transfer till/från hotellet
 • Boende i Del i dubbelrum
 • All träning (de flesta nöjer sig med guidad cykling, men du kan mixa själv och på plats utan kostnad lägga till simning, triathlon samt yoga). I medföljandepriset ingår endast vandring (varje vecka) och yoga (varje dag).
 • Halvpension (frukost & middag) 

  Ingår inte:

  • Helpension
  • Eventuella behandlingar, SPA och liknande
  • Vissa extra aktiviteter som du kan boka här, t ex resa med buss
  • Försäkring (men hemförsäkring brukar räcka)
  • Om- och Avbeställningsskydd (+499 kr p.p.)
  • Enkelrum (+3000 kr/v) eller annat rumsalternativ (kan väljas hos TUI i samband med bokningen)
  • Cykeltransport - så ska du tänka kring cykel på/till Mallorca

  Betalningsvillkor:

  Anmälningsavgiften på 2 000 kr per person ska betalas ett dygn efter att du fått bokningsbekräftelsen av TUI. Resterande belopp ska betalas senast 45 dagar innan avresa.

  Flygtider:

  STOCKHOLM

  1 VECKA
  DIT 26/03/24, 05:30 - 09:15
  HEM 02/04/24, 21:05 - 00:50 (+ 1 dag)
  (Denna första vecka kan du alltså dels resa på röda dagar, dels få cykla 8 dagar, i alla fall om du hyr cykel så du slipper packa upp och packa ner cykeln på plats.)

  DIT 02/04/24, 06:55-10:40
  HEM 09/04/24, 21:05 - 00:50 (+ 1 dag)

  DIT 09/04/24, 06:55 - 10:40
  HEM 16/04/24, 21:05 - 00:50 (+ 1 dag)

  2 VECKOR

  DIT 26/03/24, 05:30 - 09:15
  HEM 09/04/24, 21:05 - 00:50 (+ 1 dag)

  DIT 02/04/24, 06:55-10:40
  HEM 16/04/24, 21:05 - 00:50 (+ 1 dag)

  3 VECKOR

  DIT 26/03/24, 05:30 - 09:15
  HEM 16/04/24, 21:05 - 00:50 (+ 1 dag)

   

  GÖTEBORG

  1 VECKA
  DIT 02/04/24, 16:40 - 19:55
  HEM 09/04/24, 11:50 - 15:10

  DIT 09/04/24, 16:40 -19:55
  HEM 16/04/24, 11:50 - 15:10

  2 VECKOR

  02/04/24, 16:40 - 19:55
  16/04/24, 11:50 -15:10

  Viva Blue är kanske Mallorcas bästa cykelhotell, med riktigt bra cykelservice, massor av cykelbutiker och cykeluthyrare i samma kvarter (där också legendariska cykeltävlingen Mallorca 312 startar). Dessutom riktigt bra träningsmöjligheter i övrigt, inklusive fin 25m pool och bra mat och rum. På hotellet hyr de t ex ut sprillans nya (2024 års modell) Specializedcyklar. De står och väntar på dig när du kommer ner om du hyr dem här.

  Mottot för resan är För cyklister. Av cyklister. Vi har sett till att priset är lågt och nivån på servicen hög. Vi kommer som vanligt att ha 

  • Massor av cykelgrupper varje dag med olika distans och fart, så att du alltid hittar rätt nivå och sällskap
  • Erfarna cykelguider för säker och trevlig gruppcykling, inklusive bästa fikat - så att du får ut så mycket som möjligt av din tid med oss oavsett ambition och träningsnivå
  • Vår egen servicebuss på plats
  • Det kanske bästa cykelhotellet i Alcudia - Viva Blue**** - med bra mat och bra cykelservice
  • Möjlighet att ta med cykeln på flyget (begränsat), eller att hyra en riktigt fin cykel på plats - vilket antagligen är det bästa alternativet för de flesta som är där bara en vecka
  • Möjlighet för klubbar, lag, grupper & företag att ha en camp-i-campen, alternativt sprida ut sig på befintliga fart- och distansgrupper men få rabatt och dessutom möjlighet att skicka med en egen ledare/guide till evenemanget om man blir minst 25 deltagare som använder samma rabattkod. Intressant? Hör av dig till resans huvudansvarige, den välkände cykelcoachen Pål Török.
   • Du ska skriva in eventuell rabattkod i rutan Kommentar i samband med bokningen. Man bara kan använda en kod per person och bokning.

  Vem kan delta?

  Det finns inget krav på viss fart för att du ska få delta, bara att du klarar att sitta fast med med cykelskorna i cykelpedalerna, använder hjälm, lyssnar på guiderna och cyklar på en racercykel. Är du van att cykla i grupp är det ett plus, men vi kommer även att ha grupper för ovana gruppcyklister i början av varje vecka för att lära ut och nöta in tydliga tecken och hur man uppträder säkert när man cyklar i grupp.

  All guidad cykling ingår, men två utflykter (där vi tar med oss cykel på chartrad cykelbuss, och cyklar tillbaks hem) bokar du extra om du vill vara med på dem: Stora Bergsturen och Sa Calobra Buss. Liknande gäller Bergsvandringen, då de som vill tar buss till klostret La Victoria och vandrar tillbaks - perfekt om man vill ha en aktiv dag ur sadeln.

  Dessutom ingår after-work-stretch / Yoga för stela atleter varje dag för dem som vill, så att du ökar chansen att orka mer och hålla dig pigg hela resan. Liksom engagerande föredrag flera kvällar i veckan. Och inte minst service- och säkerhetsstaben, som gör att du är i trygga händer.

  Vi ser också till att du får bästa möjliga chanser att antingen ta med egen cykel på flyget eller hyra en fin cykel på plats (speciellt om du reser bara en vecka).

  Populära guider och hög servicenivå

  Många av cykelguiderna känner du kanske även till från Camp Mallorca. Våra ledare är mycket erfarna och har alltid din upplevelse, din säkerhet och ditt välmående i första rummet. Oavsett om du cyklar i den lugnaste gruppen eller i den snabbaste, kommer du att bli väl omhändertagen och förhoppningsvis få många nya tips och erfarenheter.

  Våra egna servicebilar kan ge enklare service och förfriskningar vid behov, åtminstone på de längre turerna.

  Målet är att det här ska bli tidernas bästa cykelresa - det vill du inte missa! 

  ---

  Några frågor till och svar från Peter Eidegren, guideledare för Team Snabbares cykelresor på Mallorca. (Fler FAQ finns här)

  Fråga: Finns det några förväntningar på mig som cyklist?
  Svar: Det finns ett par förväntningar på dig från oss guider.
  Du ska cykla på en landsvägscykel och du ska använda cykelskor med pedaler där du klickar i dina cykelskor samt att du ska använda cykelhjälm när du cyklar.
  Du förväntas också kunna cykla på en landsvägscykel med allt vad det innebär med att växla, bromsa, stanna och klicka ur och i cykelskorna i pedalerna.
  Det kommer också att underlätta främst för dig om du tidigare har cyklat i grupp och känner till de mest vanliga tecken som ges när gruppen är ute och cyklar.
  Detsamma gäller att kunna laga sin egen punktering. Det är inte cykelguidens uppgift att laga din punktering. Cykelguidens uppgift är att se till att alla i gruppen håller sig av vägen och uppträder säkert när punkteringen lagas och det kan inte guiden göra om denna står på knä och lagar en punktering.

  Fråga: Hur delar ni in alla cyklister i olika grupper?
  Svar: Vi delar först in turerna i tre olika olika längder och därefter delas dessa längdgrupper in i olika fartgrupper.

  Längderna delas in i:

  • Lång tur (cirka 12 mil)
  • Mellanlång tur (cirka 10 mil)
  • Kort tur (cirka 7 mil)

  Hastighetsgrupperna är svårare att ge några direkta svar på då det beror på hur mycket det blåser och hur kuperad bansträckningen är. Men cyklar du tillsammans i en cykelklubb och trivs i deras mellanfartsgrupp så borde du också trivas i våran mellanfartsgrupp.

  Fråga: När samlas vi på mornarna?
  Svar: Samling och indelning i grupper sker i närheten av hotellet klockan 09.30.