Cykelresan till Mallorca i påsk

Följ med på en utvecklande träningsvecka till cykelparadiset Mallorca, bo med halvpension precis vid havet och delta i det förstklassiga cykelarrangemanget på plats.

Påsken 2022 åker vi åter till Mallorca för att cykla i värmen, med vackra vyer och gott sällskap! Välj mellan en eller två veckor, 9-23 april 2022. OBS! Begränsat antal platser, så boka i tid om du vill vara säker på att kunna hänga med. Direktflyg med Ving.

HÄR kan du boka cykelutflykterna Stora Bergsturen och Sa Calobra, från Alcudia.

Du kan välja 1 vecka eller 2 veckor:

 • 9/4 - 16/4 (1 vecka, påsk) - pris från 13 835 kr.
 • 9/4 - 23/4 (2 veckor) - pris från 19 275 kr.
 • 16/4 - 23/4 (1 vecka, sena april) - pris från 13 435 kr.

Direktflyg: Ja

Från: Arlanda, Landvetter, Sturup och Kastrup.

Och du kan välja mellan:

 • Alcudia (Sunwing Alcudia Beach - prisbelönt 4,5 stjärnigt hotell direkt vid stranden, med extra bra cyklistmat) - med Team Snabbares guider
 • Playa de Palma (Hotel y Apt Palma Beach - fint 3,5 stjärnigt hotell direkt vid stranden) - med Trip On Sports guider
 • NYHET: Kombiveckor - första i Playa de Palma och andra i Alcudia

Som vanligt ingår flyg, mat ombord på flyget, transfer, halvpension (frukostbuffé + middagsbuffé), boende i del i dubbelrum och våra fina cykelarrangemang på plats. Inklusive after-bike-yoga för stela cykelkroppar, så att du kan vara pigg hela veckan.

Du kan välja till enkelrum, cykel på flyget (starkt begränsad tillgång) osv vid bokningen hos Ving. Du kan även boka hyrcykel på plats om du föredrar att den ska stå och vänta på dig när du kommer ner.

Bästa någonsin?! Team Snabbare + Trip On Sport = sant!

På plats på Mallorca kommer du att tas om hand av rutinerade specialister på just cykelresor. Väljer du Alcudia på norra Mallorca kommer du att välkomnas av Team Snabbare. Väljer du Playa de Palma på södra Mallorca kommer du att välkomnas av Trip on Sport.

Inför våren 2022 har dessa båda populära och erfarna arrangörer av cykelresor slagit sina påsar ihop och jobbar nu som ett enda stort team som tillsammans kommer kunna ge dig som cyklist ännu bättre service och trygghet på plats. Påsken 2022 blir Sveriges kanske mest uppskattade cykelresor alltså ännu bättre.

Team Snabbare och Trip On Sport har varsitt team av erfarna specialister som kan respektive del av ön väldigt bra. Båda arrangörerna har anordnat cykelgrupper på plats på Mallorca i över 10 år. Dessutom kommer de att ha dubbel uppsättning av resurser som servicebil och kringpersonal, så att de kan täcka in i stort sett hela ön samtidigt. För dig som resenär betyder det ännu bättre service, oavsett om du bor i Alcudia eller Playa de Palma.

En del gemensamma aktiviteter på plats kommer det också bli. Har du rest med någon av dessa tidigare (eller med Camp Mallorca, vars guider nu finns i Alcudia) kommer du att känna igen dig i upplägget oavsett destination, vad gäller säkerhetsgenomgångar, trygghet och gemenskap i cykelgrupperna.

En massa kunniga och inspirerande cykelguider ingår, liksom after-bike-stretch/yoga, så du ökar chansen att orka mer och hålla dig pigg hela resan. Vi kör bland annat stora bergsturen varje vecka, med buss dit och följebil på vägen.

Alcudia eller Playa de Palma

Du bokar resan hos Ving, och väljer var du vill bo

 • Alcudia - Mallorcas cyklingshuvudstad, med närhet till både till finfina cykelvägar i bergen och på platten, utan speciellt mycket biltrafik 
 • Playa de Palma - med bra cykling och dessutom närheten till storstaden Palma 
 • NYHET: Nu kan du även boka 2 cykelveckor på Mallorca - första med boende i Playa de Palma (Trip On Sports guider) och andra i Alcudia (med Team Snabbares guider). Kombinera två olika sätt att bo och se ön, helt enkelt!
  Pris: Från 20 995 kr
  Ingår: Flyg, bagage, mat på flyget, transfer till hotellet, mellan hotellen efter en vecka, samt till flygplatsen efter två veckor, del i enrumslägenhet samt halvpension på båda hotellen.
  Enkelrumstillägg: 3 400 kr
  Gör så här: Skriv "Kombiveckor - 1:a i Palma och 2:a i Alcudia" i meddelandefältet när du bokar, så kontaktar Ving dig för att få allt rätt.
När/om dessa platser blir fyllda, så ska vi försöka skaka fram fler platser. Men det är alltså först till kvarn som gäller med de platser vi vet att vi har. Just nu är vi drygt 120 bokade sammanlagt.


Cyklingen

All cyklingen sker på landsvägscykel (även kallad racer) i grupper där deltagarna ligger på ungefär samma nivå träningsmässigt. Vi sitter fast i pedalerna, av säkerhetsskäl (har du inte tränat på det innan så gör det innan du kommer ner).

Varje morgon (prel kl 9.30) startar många olika grupper för att cykla olika rutter. Minst en av varje av dessa fem grupper (fler om många i en grupp): långt & snabbt, långt & mellanfart, mellan/mellan, mellan & lugnt, samt kort & lugnt. Med en erfaren guide per grupp.

Har du inte tränat på att cykla i grupp, så gör gärna det några gånger innan du kommer ner, så kommer du snabbare in i den härliga och trygga gemenskapen som det ger.

Våra ledare är mycket erfarna och har alltid din upplevelse, din säkerhet och ditt välmående i första rummet. Oavsett om du cyklar i den lugnaste gruppen eller i den snabbaste, kommer du att bli väl omhändertagen och förhoppningsvis få många nya tips och erfarenheter.

Våra egna servicebilar kan ge enklare service och förfriskningar vid behov, åtminstone på de längre turerna.

Cykeln

Hyr cykel på plats på mallorca, eller ta med din egen (starkt begränsat antal platser på flyget).

Du kan hyra från

 • WheelsSport så ange koden TEAMSNABBARE när du bokar cykeln, så får du 5% rabatt på cykelhyran och vi skjutsar dig till uthyraren (i Port d'Alcudia där vi bor) om du vill, så cyklar du tillbaks till hotellet på ett par minuter.
  • Du kan välja mellan tre olika klasser på fina karboncyklar från Orbea och Eddy Merckx: Med elektroniska växlar och skivbroms, med skivbroms eller med fälgbroms. Alla med bra bergsutväxling, och med servicen att de hämtar och byter din cykel om du blir fast någonstans, eller fixar den direkt om du får problem. Välj Pto. Alcudia både under Pickup och Dropoff office när du bokar.
 • Hotellet där vi bor i Alcudia, där Pro Rent Mallorca sköter cykelgarage, cykeluthyrning och cykelservice inkl butik. Då står cykeln redo när du kommer fram (om du hyrt den från samma dag). Du får 5% rabatt på slutbetalningen när du hämtar ut cykeln, om du i god tid innan mailar ditt namn och bokningsnummer till info@teamsnabbare.se.
  • Du kan välja mellan en massa olika fina modeller från BMC och KTM.
  • Vilka cyklar som finns bokningsbara när du är där ser du här.

 

Våra populära och erfarna ledare kommer att finnas på plats på Mallorca, så att du ska känna dig trygg och få ut så mycket som möjligt av din tid med oss oavsett ambition och träningsnivå. 

Här får du lära känna några av ledarna/guiderna. Det kan hända att den definitiva ledaruppställningen kommer att skilja sig från den preliminära, som presenteras nedan.

HUVUDANSVARIG

PÅL TÖRÖK

Pål Török startade Team Snabbare och dess reseverksamhet som nu har över 10 år på nacken. Pål har som mål att alla som åker med ska komma hem gladare och starkare. Han är övergripande ansvarig för att du trivs helt enkelt.

Pål har under ett antal år varit huvudtränare i Sveriges största triathlonklubb, Stockholm City Triathlon, och har själv hållit på med triathlon och cykling på olika nivåer i över 30 år och leder såväl cykel, simning, swimrun, triathlon och yoga både hemma i Sverige och utomlands. Han driver också Zwift Deluxe by Team Snabbare, där ett antal lag tävlingscyklar i Zwift varje vecka.

Han är även cykelcoach, triathloncoach och certifierad yogalärare. Han har cyklat på Mallorca sedan 80-talet och lett cykelgrupper i över tio år.

SERVICE

Sara Bornedal är den ständigt nyfikna och trygga tanten som aldrig kunnat bestämma sig för vad hon ska bli när hon blir stor, men däremot vet att människors mående och utveckling alltid kommer att vara hennes fokus.
Driver och är ”Born Creative”. 
Älskar att mixa fysisk aktivitet med utmaningar och upplevelser. Vardagsutforskar gärna världen till fots, på cykel eller på SUP tillsammans med sin hund.
Sara har varit ledare på cykelresor till Mallorca många år och sköter 2022 den viktiga servicebilen/servicefunktionen, ihop med Sandra.

Sandra Almer Carlsson är penntrollet som till vardags driver cykelbutiken Vélo Performance, där hon jobbar som cykelmekaniker, massör samt kost- och träningscoach. Cyklist som sedan några år tillbaka gått över till den mörka sidan och ägnar sig nu helhjärtat åt triathlon. Brinner för att inspirera både vuxna och barn till att röra på sig och äta bra. Har dock inga som helst problem med att själv ta en fika (eller två).
Sandra har varit ledare på cykelresor till Mallorca många år och sköter 2022 den viktiga servicebilen/servicefunktionen, ihop med Sara.

CYKELGUIDER

PETER EIDEGREN

Norrländsk officer i själ och hjärta som flyttade till Stockholm 2011. Är cykelguideansvarig och har lett cykelgrupper på Mallorca sedan 2006. Favorit på Mallorca är Robin Hood-vägen mellan Inca och Buger en varm eftermiddag med vinden i ryggen.

RICKARD SCHUBER

Allkonstnär och triathlet från Stockholm som helst av allt cyklar. Började leta efter de bästa cykelvägarna på Mallorca 2006 och hittar fortfarande nya vägar. Liksom livet.... för att hitta de nya vägarna måste man ibland köra fel och ibland på ojämna underlag men när vägen är slät igen och man snart är hemma så känns allt det osäkra och jobbiga så mycket värt att man vill göra det igen....eller inte. Att cykla i bergen gillar jag bäst men att leda en grupp på de bästa av Mallorcas murkantande vägar på våren när blommorna står i blom på ängarna är det inte mycket som slår.

HÅKAN WETTERGREN

Har haft hand om triathlonläger på Mallorca i fyra år men har även stor erfarenhet som tränare i både konditions- och lagidrotter på hemmaplan. Genomförde min första fulldistanstriathlon redan 1998. Förutom alla fina cykelvägar på Mallorca så är årets första öppenvattensimning (OW) en favorit. Den sker för min del oftast på Mallorca. Oftast lagom skönt och klart i vattnet och på detta läger försöker vi ju även ge oss iväg till några sceniska OW-platser. 

MATTIAS HJÄRTSTRÖM

Tävlingscyklist i själ och hjärta. Har tävlat både på landsväg och i skogen sedan Y2K-krisens dagar och klänger envist kvar i elitklungan år efter år. Älskar att pressa mina gränser och flåsar därmed gärna uppför Sa Calobra i jakt på ett nytt PB, men gillar även att pressa ur det sista på "tyskvägen" efter en hård dag i sadeln. Besökte Mallorca för första gången 2007 och har återkommit årligen sedan dess, ibland uppåt ett par månader per år. Jag har därmed hunnit uppleva ett väsentligt antal vägar på ön, men älskar att leta efter nya guldkorn - ofta med gott resultat på denna fantastiska ö!

ROBERT PETTERSSON

Är bra på kartor och hittar på Mallorca. En härlig sträcka på Mallorca är från sineu till llubi. Gillar också Lluc-backen på något sätt. Vet inte varför egentligen.

KRISTIAN RYBAK

Glad och spontan cykelperiodare från Skåne. I gott sällskap är alla rundor fina, men på topplistan ligger bl.a. en tur ut till fyren.

Om din klubb eller grupp vill åka med får ni dessutom klubb- eller grupprabatt. Hör av er.

Tryggt resande med Ving

Du beställer resan hos Ving, som har över 60 års erfarenhet av resor och vet vad du behöver för att känna dig trygg. När du bokar en charterresa hos Ving ingår Safe Travel, ett program för ett tryggt och säkert resande – både före och under din resa. Ingår:

 • Subventionerat covid-19-test om ditt resmål kräver det för inresa
 • Ändra eller avboka tillval fram till 24 timmar före avresa
 • Boka nu, vänta med att slutbetala fram till 40 dagar före avresa
 • Löpande uppdateringar om vad som gäller inför resan och på resmålet
 • Ökade säkerhetsrutiner som möter eller överträffar alla ställda krav
 • Återbetalningsgaranti: Pengarna tillbaka inom 2-7 dagar

Några filmer från tidigare års resor: 

Läs vad tidigare deltagare tyckt.

Frågor? Maila oss eller ring Team Snabbares Pål Török direkt: 0735 144490