Cykelresan till Mallorca i påsk

OBS! Påsken 2024 är ännu inte bokningsbar. Men kommer att bli. Kika in igen senare.
Påsken 2023 åker vi till Mallorca för att cykla i värmen, med vackra vyer och gott sällskap! Välj mellan en eller två veckor, 8-22 april 2023. OBS! Begränsat antal platser, så boka i tid om du vill vara säker på att kunna hänga med. Direktflyg med Ving.

När: 8-15, 8-22 eller 15-22 april 2023
Var: Sunwing Alcudia Beach eller VIVA Golf, i Alcudia på Mallorca
Pris: från 14 502 kr för del i dubbelrum inkl halvpension. Enkelrumstillägg (begränsat antal) från 1 800 kr.
Res från: Arlanda, Landvetter och Sturup (direktflyg)

 • Cykelträning för alla nivåer
 • Erfarna & entusiasmerande guider
 • Proffsig nivå på service & säkerhet 
Boka Tri Mallorca hos Ving

Följ med på en utvecklande träningsvecka till cykelparadiset Mallorca, bo med halvpension precis vid havet och delta i det förstklassiga cykelarrangemanget på plats. Många populära och erfarna guider finns på plats, så du kan välja en grupp med lagom distans och fart varje dag. Guiderna hittar också alltid bästa fikaställena på ön!

All guidad cykling ingår, men två utflykter (där vi tar med oss cykel på chartrad cykelbuss, och cyklar tillbaks hem) bokar du extra om du vill vara med på dem: Stora Bergsturen och Sa Calobra. Liknande gäller Bergsvandringen, då vi tar buss till klostret La Victoria och vandrar tillbaks.

Du kan välja 1 vecka eller 2 veckor:

 • 8/4 - 15/4 (1 vecka, påsk) - pris från 14 502 kr (Sunwing) resp 16 489 kr (Viva Golf)
 • 8/4 - 22/4 (2 veckor) - pris från 20 955 kr (Sunwing) resp 24 025 kr (Viva Golf)
 • 15/4 - 22/4 (1 vecka, sena april) - pris från 13 502 kr (Sunwing) resp 16 489 kr (Viva Golf)

Du kan välja mellan två olika boenden i Alcudia (med alla aktiviteter gemensamma), båda fina 4,5 stjärniga hotell direkt vid stranden, med bra cyklistmat och låst cykelgarage:

 • Sunwing Alcudia Beach - prisbelönt och barnvänligt (4,6 av 5 i betyg av Vings kunder)
 • NYHET: Viva Golf - populärt vuxenhotell (18-årsgräns) vid Alcudia hamn (4,7 av 5 i betyg)

Vad är inkluderat?

 • Flyg
 • Del i dubbelrum
 • Transfer
 • Mat ombord på flyget (frukostbuffé + middagsbuffé)
 • Halvpension
 • Proffsigt cykelarrangemang på plats med erfarna guider, servicebil mm. Inklusive after-bike-yoga för stela cykelkroppar, så att du kan vara pigg hela veckan.

Valfria tillägg, vid bokning hos Ving

 • Enkelrum
 • Annan rumstyp
 • Fler än två i rummet / extrabäddsrabatt / barnrabatter (Sunwing)
 • Avbokningsförsäkring: 329 kr
 • Reseförsäkring kompletterande till hemförsäkringen: 315 kr
 • Cykel med flyget + transferbussen till hotellet, t o r (begränsat antal)

Du kan även boka hyrcykel på plats om du föredrar att den ska stå och vänta på dig när du kommer ner.

Boka Tri Mallorca hos Ving

Res med specialister och kunniga guider

På plats på Mallorca kommer du att tas om hand av rutinerade specialister på just cykelresor. Har du rest med Team Snabbare eller Camp Mallorca tidigare kommer du att känna igen dig i upplägget vad gäller säkerhetsgenomgångar, trygghet och gemenskap i cykelgrupperna.

En massa kunniga och inspirerande cykelguider ingår, liksom den populära after-bike-stretchen/yogan, så att du ökar chansen att orka mer och hålla dig pigg hela resan. Vi kör bland annat stora bergsturen varje vecka, med buss dit och följebil på vägen.

Boka Tri Mallorca hos Ving

Cyklingen

All cyklingen sker på landsvägscykel (även kallad racer) i grupper där deltagarna ligger på ungefär samma nivå träningsmässigt. Vi sitter fast i pedalerna, av säkerhetsskäl (har du inte tränat på det innan så gör det innan du kommer ner).

Varje morgon (prel kl 9.30) startar många olika grupper för att cykla olika rutter. Minst en av varje av dessa fem grupper (fler om många i en grupp): långt & snabbt, långt & mellanfart, mellan/mellan, mellan & lugnt, samt kort & lugnt. Med en erfaren guide per grupp.

Har du inte tränat på att cykla i grupp, så gör gärna det några gånger innan du kommer ner, så kommer du snabbare in i den härliga och trygga gemenskapen som det ger.

Våra ledare är mycket erfarna och har alltid din upplevelse, din säkerhet och ditt välmående i första rummet. Oavsett om du cyklar i den lugnaste gruppen eller i den snabbaste, kommer du att bli väl omhändertagen och förhoppningsvis få många nya tips och erfarenheter.

Våra egna servicebilar kan ge enklare service och förfriskningar vid behov, åtminstone på de längre turerna.

Cykeln

Hyr cykel på plats på mallorca, eller ta med din egen (starkt begränsat antal platser på flyget).

Du kan hyra från

 • WheelsSport så ange koden TEAMSNABBARE när du bokar cykeln, så får du 5% rabatt på cykelhyran och vi skjutsar dig till uthyraren (i Port d'Alcudia där vi bor) om du vill, så cyklar du tillbaks till hotellet på ett par minuter.
  • Du kan välja mellan tre olika klasser på fina karboncyklar från Orbea och Eddy Merckx: Med elektroniska växlar och skivbroms, med skivbroms eller med fälgbroms. Alla med bra bergsutväxling, och med servicen att de hämtar och byter din cykel om du blir fast någonstans, eller fixar den direkt om du får problem. Välj Pto. Alcudia både under Pickup och Dropoff office när du bokar.
 • Om du bor på Sunwing så kan du med fördel boka på Pro Rent Mallorca, som sköter cykelgarage, cykeluthyrning och cykelservice inkl butik på hotellet. Då står cykeln redo när du kommer fram (om du hyrt den från samma dag). Du får 5% rabatt på slutbetalningen när du hämtar ut cykeln, om du i god tid innan mailar ditt namn och bokningsnummer till info@teamsnabbare.se.
  • Du kan välja mellan en massa olika fina modeller från BMC och KTM.
  • Vilka cyklar som finns bokningsbara när du är där ser du här.

Andra bra cykeluthyrare i Port d'Alcudia:
https://www.bimontbikehire.com/
https://www.sportbequi.com/
https://www.huerzeler.com/en/inspiration/stationen-und-hotels/stationen/puerto-alcudia
http://www.bikesviva.es/
https://pro-cycling-mallorca.com/rental-bikes-cyclehiremallorca/

Våra populära och erfarna ledare kommer att finnas på plats på Mallorca, så att du ska känna dig trygg och få ut så mycket som möjligt av din tid med oss oavsett ambition och träningsnivå. 

Här får du lära känna några av ledarna/guiderna. Det kan hända att den definitiva ledaruppställningen kommer att skilja sig från den preliminära, som presenteras nedan.

HUVUDANSVARIG

PÅL TÖRÖK

Pål Török startade Team Snabbare och dess reseverksamhet som nu har över 10 år på nacken. Pål har som mål att alla som åker med ska komma hem gladare och starkare. Han är övergripande ansvarig för att du trivs helt enkelt.

Pål har under ett antal år varit huvudtränare i Sveriges största triathlonklubb, Stockholm City Triathlon, och har själv hållit på med triathlon och cykling på olika nivåer i över 30 år och leder såväl cykel, simning, swimrun, triathlon och yoga både hemma i Sverige och utomlands. Han driver också Zwift Deluxe by Team Snabbare, där ett antal lag tävlingscyklar i Zwift varje vecka.

Pål är även cykelcoach, triathloncoach och certifierad yogalärare. Han har cyklat på Mallorca sedan 80-talet och lett cykelgrupper i över tio år. På Mallorca leder han både cykelgrupper och after-bike-yogan.

SERVICE

Sara Bornedal är den ständigt nyfikna och trygga tanten som aldrig kunnat bestämma sig för vad hon ska bli när hon blir stor, men däremot vet att människors mående och utveckling alltid kommer att vara hennes fokus.
Driver och är ”Born Creative”. 
Älskar att mixa fysisk aktivitet med utmaningar och upplevelser. Vardagsutforskar gärna världen till fots, på cykel eller på SUP tillsammans med sin hund.
Sara har varit ledare på cykelresor till Mallorca många år och sköter 2023 den viktiga servicebilen/servicefunktionen.

CYKELGUIDER

PETER EIDEGREN

Norrländsk officer i själ och hjärta som flyttade till Stockholm 2011. Är cykelguideansvarig och har lett cykelgrupper på Mallorca sedan 2006. Favorit på Mallorca är Robin Hood-vägen mellan Inca och Buger en varm eftermiddag med vinden i ryggen.

RICKARD SCHUBER

Allkonstnär och triathlet från Stockholm som helst av allt cyklar. Började leta efter de bästa cykelvägarna på Mallorca 2006 och hittar fortfarande nya vägar. Liksom livet.... för att hitta de nya vägarna måste man ibland köra fel och ibland på ojämna underlag men när vägen är slät igen och man snart är hemma så känns allt det osäkra och jobbiga så mycket värt att man vill göra det igen....eller inte. Att cykla i bergen gillar jag bäst men att leda en grupp på de bästa av Mallorcas murkantande vägar på våren när blommorna står i blom på ängarna är det inte mycket som slår.

SANDRA ALMER CARLSSON

Sandra är penntrollet som till vardags driver cykelbutiken Vélo Performance, där hon jobbar som cykelmekaniker, massör samt kost- och träningscoach. Cyklist som sedan några år tillbaka gått över till den mörka sidan och ägnar sig nu helhjärtat åt triathlon. Brinner för att inspirera både vuxna och barn till att röra på sig och äta bra. Har dock inga som helst problem med att själv ta en fika (eller två).
 Sandra har varit ledare på cykelresor till Mallorca många år och är en trygg och inspirerande guide.

HÅKAN WETTERGREN

Har haft hand om triathlonläger på Mallorca i fyra år men har även stor erfarenhet som tränare i både konditions- och lagidrotter på hemmaplan. Genomförde min första fulldistanstriathlon redan 1998. Förutom alla fina cykelvägar på Mallorca så är årets första öppenvattensimning (OW) en favorit. Den sker för min del oftast på Mallorca. Oftast lagom skönt och klart i vattnet och på detta läger försöker vi ju även ge oss iväg till några sceniska OW-platser. 

MATTIAS HJÄRTSTRÖM

Tävlingscyklist i själ och hjärta. Har tävlat både på landsväg och i skogen sedan Y2K-krisens dagar och klänger envist kvar i elitklungan år efter år. Älskar att pressa mina gränser och flåsar därmed gärna uppför Sa Calobra i jakt på ett nytt PB, men gillar även att pressa ur det sista på "tyskvägen" efter en hård dag i sadeln. Besökte Mallorca för första gången 2007 och har återkommit årligen sedan dess, ibland uppåt ett par månader per år. Jag har därmed hunnit uppleva ett väsentligt antal vägar på ön, men älskar att leta efter nya guldkorn - ofta med gott resultat på denna fantastiska ö!

ROBERT PETTERSSON

Är bra på kartor och hittar på Mallorca. En härlig sträcka på Mallorca är från Sineu till Llubi. Gillar också Lluc-backen på något sätt. Vet inte varför egentligen.

KRISTIAN RYBAK

Glad och spontan cykelperiodare från Skåne. I gott sällskap är alla rundor fina, men på topplistan ligger bl.a. en tur ut till fyren.

Om din klubb eller grupp vill åka med får ni dessutom klubb- eller grupprabatt. Hör av er.

Boka Tri Mallorca hos Ving

Frågor? Maila oss eller ring Team Snabbares Pål Török direkt: 0735 144490

Boka Tri Mallorca hos Ving

Peter Eidegren en morgon inför dagens cykling, inklusive uppdelning i olika grupper.

FAQ om Mallorcaresan

Hej,
Jag heter Peter Eidegren och är guideledare för Team Snabbares träningsresor på Mallorca.
Jag har verkat som guideledare i mer än tio år och till min hjälp har vi med oss ett starkt ledarteam med duktiga cyklister och ännu bättre guider.

Inför att du anländer till Team Snabbares träningsresa på Mallorca har du kanske några frågor rörande hur organisationen fungerar och vad som förväntas av dig som cyklist.

Vi har därför sammanställt ett par frågor med svar som kan ge dig en vägledning hur det kommer att fungera när du väl är nere på Mallorca.

--<>--<>--<>--<>--<>--<>--<>--<>--

Fråga: Du skriver guide och inte coach, ser du någon skillnad på dessa två begrepp?

Svar: Det finns en skillnad, cykelguidens uppgift är att ta dig från hotellet runt på en trevlig cykeltur och sedan tillbaka till hotellet. Cykelguidens huvuduppgift är alltså att se till att gruppen uppträder säkert för att minimera olyckor.
En coach fokuserar mer på den enskilda cyklistens möjlighet att genom stöttning bli en bättre cyklist.
Det innebär i praktiken att cykelguiden inte har som huvuduppgift att kommentera din cykelteknik utan mer fokusera på hur du och gruppen tillsammans uppträder säkert.
Du får naturligtvis fråga cykelguiden om du har frågor rörande din cykelteknik, kanske hur du ska bli bättre på exempelvis utförskörning. Cykelguiden kommer då att hjälpa dig efter dennes bästa förmåga.

--<>--<>--<>--<>--<>--<>--<>--<>--

Fråga: Finns det några förväntningar på mig som cyklist?
Svar: Det finns ett par förväntningar på dig från oss guider.
Du ska cykla på en landsvägscykel och du ska använda cykelskor med pedaler där du klickar i dina cykelskor samt att du ska använda cykelhjälm när du cyklar.
Du förväntas också kunna cykla på en landsvägscykel med allt vad det innebär med att växla, bromsa, stanna och klicka ur och i cykelskorna i pedalerna.
Det kommer också att underlätta främst för dig om du tidigare har cyklat i grupp och känner till de mest vanliga tecken som ges när gruppen är ute och cyklar.
Detsamma gäller att kunna laga sin egen punktering. Det är inte cykelguidens uppgift att laga din punktering. Cykelguidens uppgift är att se till att alla i gruppen håller sig av vägen och uppträder säkert när punkteringen lagas och det kan inte guiden göra om denna står på knä och lagar en punktering.

--<>--<>--<>--<>--<>--<>--<>--<>--

Fråga: Hur delar ni in alla cyklister i olika grupper?
Svar: Vi delar först in turerna i tre olika olika längder och därefter delas dessa längdgrupper in i olika fartgrupper.

Längderna delas in i:

 • Lång tur (cirka 12 mil)
 • Mellanlång tur (cirka 10 mil)
 • Kort tur (cirka 7 mil).


Hastighetsgrupperna är svårare att ge några direkta svar på då det beror på hur mycket det blåser och hur kuperad bansträckningen är. Men cyklar du tillsammans i en cykelklubb och trivs i deras mellanfartsgrupp så borde du också trivas i våran mellanfartsgrupp.

--<>--<>--<>--<>--<>--<>--<>--<>--

Fråga: När samlas vi på mornarna?
Svar: Samling och indelning i grupper sker i närheten av hotellet klockan 09.30.

--<>--<>--<>--<>--<>--<>--<>--<>--

Fråga: Vad är bra att ha med sig på cykelturen?
Svar: Nedanstående är bra att ha med beroende på väder och bansträckning.
Ska vi exempelvis cykla i bergen är det bra att ha med förstärkningsplagg då det snabbt kan bli kallt på högre höjder.

Innan cykelturen:

 • Smörjt in dig med solskydd.


Under cykelturen ska du ha med dig:

 • Fyllda vattenflaskor.
 • Extra slang, däckavtagare och pump.
 • Legitimation, utifall du skulle skada dig på turen och behöver uppsöka sjukvård.
 • EU Sjukförsäkringskort, så det inte blir så dyrt om du skulle behöva uppsöka sjukvård.
 • Kontanter eller betalkort, nu för tiden tar de flesta lunchställena betalkort men det är alltid bra att ha med ett par hundra kronor i Euro.


Du kan om du vill ta med:

 • Förstärkningsplagg, kan vara exempelvis armvärmare och en vindväst.
 • Karta över Mallorca.


--<>--<>--<>--<>--<>--<>--<>--<>--

Fråga: Äter vi lunch på cykelturen?
Svar: Ja, alla turer har ett ordentligt fikastopp där det rekommenderas att du beställer en smörgås samt någonting att dricka med efterföljande kaffe och varför inte en gräddtårta.
Att beställa andra maträtter är inte att rekommendera då det oftast tar längre tid att tillreda dessa rätter och det i sin tur kan innebära att du får in din maträtt när alla andra har ätit upp sin smörgås.

--<>--<>--<>--<>--<>--<>--<>--<>--

Fråga: Får jag ta en öl, motsv, till maten när vi är ute och cyklar?
Svar: Nej, vi har en absolut nolltolerans till alkohol när vi är ute och cyklar. Är du sugen på en öl får du vänta tills dess att du kommit hem från cykelturen.

--<>--<>--<>--<>--<>--<>--<>--<>--

Fråga: Vad gör jag om jag behöver kissa eller ta av eller ta på några förstärkningsplagg när vi är ute och cyklar?
Svar: Prata med cykelguiden så hittar denna en lämplig plats att stanna hela gruppen på för en paus. Är du kissnödig, då är det med all säkerhet fler i gruppen som är det.

--<>--<>--<>--<>--<>--<>--<>--<>--

Fråga: Vad händer om jag inte orkar med i gruppens fart?
Svar: Prata med guiden så kommer denna att anpassa farten så att alla hänger med. Sedan är det ditt ansvar att kanske vila dagen efter eller byta till en långsammare fartgrupp.

Det kommer också att erbjudas fri fart på vissa sträckor. Dessa sträckor är främst när vi cyklar uppför och utför. Guiden kommer då, innan frifartsträckan, att informera alla vad det är som gäller och var vi samlar ihop gruppen igen för fortsatt cykling i grupp.

--<>--<>--<>--<>--<>--<>--<>--<>--

Fråga: Vad händer och det sker en olycka eller någon får problem med cykeln när vi är ute och cyklar?
Svar: Det finns en servicebil som cykelguiden kan påkalla för att hämta upp en cykel med cyklist om exempelvis en bakväxeln skulle haverera.

Sker det en olycka av lindrigare karaktär påkallas servicebilen och denna transporterar då cyklist och cykel tillbaka till hotellet eller till ett närliggande sjukhus.
Sker det en allvarligare olycka ringer cykelguiden 112 och påkallar ambulans för transport till sjukhus.
Cykelguiden är förberedd att hantera olyckor och kommer att kunna ta alla i gruppen till hjälp för att genomföra hjärt och lungräddning samt exempelvis stanna upp eller omdirigera trafik om det skulle behövas.

--<>--<>--<>--<>--<>--<>--<>--<>--

Fråga: Vad händer om det är dåligt väder?
Svar: Cykelguidens främsta uppgift är att tillsammans med hela gruppen komma tillbaka till hotellet.
Skulle det på morgonen vara dåligt väder med regn och/eller stark blåst kan guideledaren förskjuta starten med en timme fram till 10.30. Skulle det då visa sig att det fortsatt är dåligt väder kan guideledaren ställa i cykelturerna för den dagen. Guideledare kan också direkt ställa in turerna om vädret bedöms vara dåligt under en längre tid.
Skulle det bli dåligt väder när vi är ute och cyklar har guiden möjlighet att ändra och korta ner cykelturen allt för att undvika regn.

Väglaget på Mallorca skiljer sig från det svenska väglaget då det är mycket halare på regnvåta vägar på Mallorca än hemma i Sverige. Det innebär att det är mycket större risk att någon går i backen och skadar sig när det blött på vägarna och det vill vi undvika. Det är också lättare att få punktering när det regnar då regnvattnet spolar upp grus, glas och sand på vägarna som då kan göra att du lättare får punktering.
Slutligen är det inte så roligt att cykla i regn, speciellt inte om en hel grupp behöver stanna upp och bli kall för att en av cyklisterna fått en punktering.

--<>--<>--<>--<>--<>--<>--<>--<>--

Fråga: När får jag reda på morgondagens turer?
Svar: Vi anslår morgondagens turer klockan 18.30 dagen innan på en anslagstavla i ansutning till hotellets lobby. Detta har att göra med att de i förväg planerade cykelturerna kan komma att med kort varsel ändras och då blir det lätt förvirrat om det finns uppsatta olika rutter för samma tur.
Vad som däremot anslås med längre framförhållning är det vi kallar specialturerna. Dessa turer är Stora bergsturen och turen till Sa Calobra.
Både den Stora bergsturen och Sa Calobra-turen är mycket ansträngande att genomföra och passar inte alla cyklister. Känner du att du har problem med att exempelvis komma uppför för Lluc-stigningen, då är dessa specialturer ingenting för dig.
Om du känner du dig hängig eller sjuk ska du inte cykla. Om det innebär att du inte kan cykla specialturerna får du istället se fram emot att cykla specialturerna när du kommer tillbaka nästa år.

--<>--<>--<>--<>--<>--<>--<>--<>--

Fråga: Varför återkommer samma runda ett par gånger under resan?
Svar: Det finns ett par cykelturer som är extra populära och vi ser till att alla som kommer ner ska få möjlighet att cykla de flesta av dessa populära cykelturerna. Då ni gäster kommer ner i olika omgångar behöver vi också återkommande erbjuda dessa turer till er.
De populära cykelrundorna kan vara Stora bergsturen, Sa Calobra stigningen, Lluc-backen, Cap de Formentor samt fiket i Petra.

--<>--<>--<>--<>--<>--<>--<>--<>--

Fråga: Måste jag göra det som cykelguiden säger?
Svar: Ja, detta måste du.
Även om du är där själv och tränar så har du anmält dig till en gruppresa och då är det gruppen som går före och cykelguidens beslut måste då respekteras och efterföljas för allas säkerhet och trevnad.