Vad sägs om simning i öppet vatten och sedan traillöpning på det, båda med coach, trivsel och utveckling kombinerat? Alla fem lördagarna i september kör vi denna kombination. Eventuellt fortsätter vi även i oktober, om vattentemperaturen så tillåter.

Du kan vara med oavsett hur snabbt du simmar respektive springer, bara du kan hålla på så länge som passen varar. Tekniktips och individuell återkoppling blandas med nyttiga och roliga övningar som får upp både värme och fart. Vill man så kan man avsluta med bastu och fika.

Ledare är omväxlande Tomas Granberg (till vänster), löpcoach, simcoach, swimrunner och PT med inriktning på löpspecifik styrka och rörlighet, och Team Snabbares simcoach, triathloncoach och swimrunner Ulf Hausmann (till höger). Ibland kanske rentav båda är med samtidigt.

Välkommen till en bra start på höstens lördagar, i ett av Stockholms populäraste rekreationsområden, Hellasgården.

Datum & tid: Alla lördagar i september: 1, 8, 15, 22 och 29 september. Tider:

 • Kl 09.00-09.45 - simning
 • Kl 10.00-11.00 - löpning

Läs mer & boka

Alternativ: Om du inte vill vara med på båda aktiviteterna kombinerat, så kan du istället boka dem separat:

Många av aktiviteterna under Tri Mallorca ligger parallellt, så det blir lagom många som kör t ex swimrun eller som här äventyrssimning.

I vår blir det 10-årsjubileum för vuxendagiset med extra allt, alltså TriMallorca, Sveriges mest uppskattade träningsresa för triathleter och andra som gillar att bli trötta, bruna och lyckliga i gott sällskap och vacker miljö. Häng med du också!

Du kan välja mellan 7, 11 och 14 dagar i träningsparadiset. Direktflyg från Stockholm, Göteborg, Malmö, Köpenhamn, Jönköping, Sundsvall, Skellefteå och Umeå. Boka-tidigt-rabatt och träningsglädje får man på köpet. Men de mest populära alternativen brukar försvinna snabbt. 

I våras bjöds deltagarna på dessa 139 uppskattade coachledda pass/kurser/workshops från TräningsBuffén Deluxe:

 • 14 Simpass i havet, varav flera äventyrssimningar
 • 14 Simpass i pool
 • 39 Cykelrundor med guide
 • 23 Löppass, med teknikfeedback - några i terräng
 • 2 SwimRun-träningstävlingar
 • 30 Yogaklasser
 • 5 pass Funktionell träning
 • 1 Boot camp
 • 2 Bergsvandringar
 • 6 Föreläsningar/ Clinics / Workshops, om t ex simteknik, den funktionella kroppen, samt Kost för folk som tränar
 • 2 Cykelmekarkurser

Länkar:

Du har kanske sett olika klipp om plasten i haven på facebook eller youtube, det ena otäckare än det andra? Det läskigaste är att det är verkligheten. 8 miljoner ton plast dumpas årligen!

Vi som gillar att simma i sjöar och hav kan göra skillnad, istället för att stillatigande se på när våra hav fullständigt äts upp av mänsklighetens slarv och likgiltighet - med oöverstigliga konsekvenser för allt levande. Det är så lätt att bara titta på och tänka "det där får någon annan ta ansvar för". Men även om ingen kan göra allt, så kan alla göra nåt.

Team Snabbare IF har därför startat en insamling för WWF och deras globala arbete för våra alarmerande nedsmutsade hav och ett försök till att bevara våra havsskatter. Så klicka på insamlingen, swisha över ditt bidrag och sprid gärna detta vidare! Vi har satt ett mål på att få in 50.000 kr innan första september i år. Det gäller Plasten eller livet nu.

Vi kommer också att organisera olika praktiska aktioner i sommar där vi simmar och samlar in plast och skräp.

Här ett par alltför aktuella filmer, inte så aptitretande, men matnyttiga:

En av höstens träningsnyheter från Team Snabbare är Trailrunning Deluxe, som drar igång sina söndagsförmiddagar i skogens tecken 1 oktober.

Efter att ha blivit guidad på nya stigar ihop med ett bra grupp, där du får direkt personlig feedback på din löpteknik, samt teknikövningar och dessutom ett block med löpspecifik styrke- och rörlighetsträning, väntar bastu och fika för de som vill. Fokus ligger på glädje och gemenskap i naturen mixat med konkreta tips på hur du springer effektivare och energisnålare.

Följ med på trailäventyr i Hellasskogarna med Team Snabbares Tomas Granberg (bilden), löpcoach, swimrunner och PT med inriktning på löpspecifik styrka och rörlighet.

Du kan välja mellan två olika fartgrupper & starttider: 

 • Fast Forest kl 09.00-10.30. Här springer vi i lite snabbare fart (fortfarande beroende av gruppen och terrängen). Gruppen passar dig som sprungit ett tag och vill utveckla din traillöpning en nivå till.
 • Easy forest kl 11.00-12.30. Här tar vi det lugnare. Gruppen passar dig som vill börja springa i terräng, eller dig som bara inte har så bråttom. Du kan jogga i lätt fart utan längre vilopauser i mer än 30 min.

Du kan boka ett enstaka tillfälle, eller alla gånger samtidigt (och få rabatt).

Winter is coming

Söndagen den 29 oktober är det vinterdagjämning, vilket innebär att nu börjar vintertiden. Så då blir det lite extra, utöver Trailrun Deluxe. Vi firar in vinteridens ankomst med att ta farväl av utesimningen i och med årets sista swimrun-äventyr (alternativt att köra trailrun som ovan, men med några extra deltagare inklusive eftersnack).

Vi springer/simspringer i grupp kl 11.00-12.30 på Hellasgården, med bastu efteråt. Vi avsluter med lite snack kring planer för vintern, våren och sommaren, över en lunch på Hellasgården. Häng med på ett på alla sätt uppfriskande välkomnande av vintertiden!

Häng med på träning inför XTERRA Sweden. Självklart med mängder av tips från erfarna tränare om hur du kör MTB och springer trail i allmänhet och XTERRA-banan i synnerhet.  
Vi kör igenom tävlingbanorna (1 varv) tillsammans. Gäller MTB och löpning i april och maj, samt även simbanan i juni. Du får konkreta tips - både teori och praktik - från våra professionella coacher på hur du:
 • simmar öppet vatten (gäller träningseventet i juni)
 • bäst cyklar i den terräng som blir aktuell under tävlingen (vi stannar till på nyckelavsnitt och övar extra)
 • bäst springer i den utmanande terräng som tävlingen går i (vi stannar till på nyckelavsnitt och övar extra)
Ungefärlig fördelning av underlag och svårighet på cykelsträckan under XTERRA Sweden:
Grusväg 5 350 
Större stig 3 100 
Lätt tekniskt 3 250 
Medel tekniskt 1 900 
Tuffare tekniskt 1 400 
Summa 15 000 meter per varv

Vi samlas vid Ravinenstugan (ligger på andra sidan vägen, intill tennisbanorna, från restaurangen sett). Du kommer ombytt, eller byter om i stugan (finns stora omklädningsrum med dusch för damer respektive herrar) innan, så att du är färdig att cykla kl 13. 

Efter lite genomgång av dagen och banan blir det teori och praktik cykling (15 km) följt av teori och praktik löpning (5 km). Inte så långt, men det är rätt tuffa kilometrar.

Fika. Vi avslutar med gemensam fika för alla som vill. Ta med det du vill ha (kan vara inlåst i Ravinens klubbstuga medan vi är ute och leker) eller spring över till restaurangen för något smarrigt inköp. 

Ta med cykel, hjälm och kläder att cykla i respektive springa i. För eventet i juni: Även våtdräkt och simkläder inklusive simglasögon. Samt ombyte om du inte vill cykla hem i samma kläder. Och lås till cykeln.

Minderåriga måste ha målsmans tillåtelse att delta. Deltagande sker på egen risk.

Plats: Hellasgården, Ravinenstugan (ligger på andra sidan vägen, intill tennisbanorna, från restaurangen sett), Stockholm/Nacka. Du hittar en karta här.
Datum: 13 april, 18 maj samt 8 juni 2014 
Tid: Kl 13.00-16.00

Vi på Team Snabbare gillar tidningarna Outside och Outside Träning. Det är därför vi valt att samarbeta med just dem och skriva artiklar, krönikor och göra lite tester åt dem om sånt vi själva gillar. Som i senaste numret av Outside Träning där vi bland annat gjorde ett våtdräktstest. I nästa nummer av Outside gör vi ett löpskotest. Vår löpguru Fredrik Zillén skriver krönikor och vi bidrar med lite annat också.

Allt detta som ett naturligt led i vår strävan att utveckla triathlonsporten i Sverige och inspirera alla äventyrslystna och träningsglada en smula. Om du tävlat i triathlon på sistone kanske du redan får tidningen Outside Träning, genom dess samarbete med Svenska Triathlonförbundet. Men om inte, ta chansen att prenumerera - för det är en tidning vi verkligen kan stå för och rekommendera våra vänner. Själva beskriver redaktionen innehållet så här: 

"Den initierade träningstidningen för människor som redan tränar mycket - helst utomhus. Outside Träning visar vägen för dig som vill BLI BRA och MÅ BRA."

Eftersom tidningen även gillar Team Snabbare har de låtit våra medlemmar få ett extra erbjudande om prenumeration - 3 nummer för 99 kr (mot 279 kr för 4 nr som normalt prenumerationspris). Vill du använda detta erbjudande så klickar du här.

Modertidningen Outside gillar vi också. Den i grunden amerikanska tidningen, som här översatts och mixats med svenska artiklar, kallas ofta världens bästa äventyrstidning. Den vänder sig till dig med en aktiv livsstil, som gillar bra bilder och reportage i världsklass. Samma erbjudande gäller där. Alltså 3 nummer för 99 kr (mot 249 kr för 4 nr som normalt prenumerationspris). Vill du använda detta erbjudande så klickar du här.

Så nu kan du träffa Team Snabbare på olika event och kurser och träningsresor lite här och var, men också på vår hemsida, på facebook och twitter. Och via Outside och Outside Träning. Dubbel anledning att prenumerera? 

Bilden är från en av de populära träningskvällarna inför Vattenfall World Triathlon Stockholm 2013. Men att träna ute går så bra året runt, oavsett väder.

Träning utomhus verkar göra människor friskare, piggare och gladare än träning inomhus - även om det är mörkt, blött och kallt under passet. Det visar ny forskning från University of Exeter i Storbritannien. Studien har förvisso en del brister, men är ändå intressant.

Forskarna kom bland annat fram till att spänningar, förvirring, nedstämdhet och ilska minskade mer vid träning utomhus än inomhus. Och känslan av att ha fyllt på energiförrådet ökade mer vid träning utomhus. Man verkar helt enkelt bli mer nöjd av att träna ute än inne. Enligt studien ökade också chansen att man skulle göra om träningen ifall den skedde ute. Någon som känner igen sig?!

Läs en sammanfattning av studien här